Oznanila: 4. nedelja med letom

leto 28
št. 5
29. januar 2023


razpored svetih maš

nedelja, 29. januar – 4. nedelja med letom
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
           ob 10.00 – + Slavko Šopar

ponedeljek, 30. januar – Martina, mučenka
maše: ob 8.00 – + Marija Kopriva
           ob 18.30 – + Karel Jenič, greg.

torek, 31. januar – Janez Bosko, ustanovitelj salezijancev
maše: ob 8.00 – + Karel Jenič, greg.
           ob 18.30 – + Jakob in Helena Grošelj ter Jožefa Kamenik

sreda, 1. februar – bl.Marija A. Vaillot in Odila Baumgarten HKL
maše: ob 8.00 – + Karel Jenič, greg.
           ob 18.00 – češčenje v čast Sv. Jožefu
           ob 18.30 – + Jožef Gračnar (iz Doma)

četrtek, 2. februar – JEZUSOVO DAROVANJE – SVEČNICA
maše: ob 8.00 – za nove duhovne poklice in zvestobo poklicanih
                       – + Karel Jenič, greg.
           ob 18.30 – + Vida Žgajner, obl.

petek, 3. februar – Blaž, škof, mučenec
maše: ob 8.00 – + Karel Jenič, greg.
          ob 18.30 – za Božje usmiljenje

sobota, 4. februar – Gilbert, redovni ustanovitelj
maše: ob 8.00 – + Karel Jenič, greg.
           ob 18.30 – Vera, obl., in Jožko Kolman                   

nedelja, 5. februar – 5. nedelja med letom – Gnidovčeva nedelja
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
                       – + Karel Jenič, greg.
           ob 10.00 – + Janez in Jožefa Čadej
                          – + Branko Šalej, obl.* * * * *


Spoštovani!

S svečnico
v četrtek, 2. februarja, po starem koledarju in v ljudskem izročilu sklepamo božični čas. Jezusa so po judovskem običaju njegovi starši prinesli v tempelj in ga tam kot prvorojenca darovali ter simbolično odkupili nazaj. V poročilu o tem dogodku sta omenjena dva čudovita starčka, Ana in Simeon. Ko je zrl v dete Jezusa, je Simeon dejal, da je to »Luč v razsvetljenje poganov«. Od tod ime praznika in zato na svečnico tudi blagoslavljamo sveče. Tudi letos so na voljo posebne sveče. Dar zanje (1 evro) je za Karitas, oz. pri nas za Vincencijevo konferenco. Ker je tudi prvi četrtek, bomo pol ure pred večerno mašo pred Najsvetejšim molili za duhovne poklice.

Prvi petek in god sv. Blaža ter prva sobota:
Na prvi petek je obisk bolnikov in ostarelih župljanov na domu, zvečer pa z litanijami počastimo Srce Jezusovo. V petek je tudi god mučenca sv. Blaža in bo pri sv. maši tudi poseben blagoslov sv. Blaža (s svečami), da bi bili obvarovani bolezni v grlu in vsakega drugega zla.  Na prvo soboto počastimo Srce Marijino. Vabljeni!

Naprošeni za pomoč pri pospravljenju jaslic
in čiščenju cerkve. Dobili bi se v torek že kar dopoldne, in sicer od 9. ure naprej.  Redna ekipa je že razmišljala o tem; hvala.  Bo pa lepo, če se še kdo pridruži, da bomo cerkev že kar pripravili za romarski shod na Jožefovo v marcu.

Prva sreda v februarju
je pred nami. Kot običajno je ob 18. uri skupna molitev sv. Jožefu na čast in v priprošnjo  za blagoslov pri našem delu, v župniji in Domu. Lepo vabljeni!  Glede na počitnice in nevarnost okužb to pot ne bodo z nami zaposleni.

Tečaj za zaročence
je zopet na vrsti, in sicer v petek zvečer začetek ob 19. uri in nadaljevanje v soboto dopoldne od 8.30. Opozorite na priložnost mlade.

Seminar ljudskega petja
za organiste, pevovodje in voditelje ljudskega petja bo v soboto, 3. februarja, z začetkom ob 9.30 in sklepom ob 13. uri. Z nami bo stolni organist iz Ljubljane in vodja Zbora slovenske filharmonije, g. Gregor Klančič.

Verouk – počitnice
V tednu, ki je pred nami, so šolske počitnice, zato seveda tudi ni verouka. Veroučencem in vsem drugim otrokom iz vsega srca želimo čimveč veselja na snegu in svežem zraku – lepe in zdrave dneve brez poškodb. Ne pozabimo se vsak dan priporočiti angelu varuhu!

Za nami so pomembni dnevi naše župnije,
tako celodnevnega češčenja in farnega zavetnika v ponedeljek, kakor tudi češčenja v Domu ob prazniku apostola Pavla ter ustanovnem dnevu Misijonske družbe. V ponedeljek nas, žal, ni bilo veliko; tudi vreme je k temu pripomoglo, zato toliko bolj hvala vsem, ki pa ste vendarle vztrajali v imenu vseh preostalih. Še posebej pa hvala vsem, da ste se pridružili v sredo, ko se nas je vendarle zbralo kar lepo število. Tudi stanovalci ste vzorno poskrbeli za molitev pred Najsvetejšim.  Hvala pevcem z organistom, da ste poskrbeli za slovesno razpoloženje na oba dneva in prepevanje litanij.    

Praznik kulture na Jožefovem hribu
se bliža. Letos ga bomo po treh letih epidemičnih razmer spet oživeli, kolikor bo mogoče, da nam ne odide v pozabo. Že sedaj lepo povabljeni v torek, 7. februarja, na predvečer Kulturnega dne, ob 16. uri v Kardinalovo dvorano. Govornik bo g. Gregor Gubenšek, naš župljan, kot je pravilo za ta praznik, in član Orkestra Slovenske vojske. Vsi ustvarjalci pa k sodelovanju lepo povabljeni, saj s tem dodajamo svoje tudi našemu kraju, kot je v zadnjem Celjanu lepo poudaril tudi predsednik naše krajevne skupnosti.

Dan posvečenega življenja
kar Svečnica za vse redovnike in redovnice je, je letos za našo škofijo v Olimju, in sicer na Svečnico ob 15 h. Najprej je polurna molitvena ura, nato pa sv. maša, ki jo daruje škof dr. Maksimilijan Matjaž. Vabljeni tudi verniki!

Vincencijanska družina
vabi prihodnjo nedeljo popoldne ob 16. uri k Srcu Jezusovemu v Ljubljani (Tabor 12) na praznovanje Gnidovčeve nedelje. Najprej bo skupna molitev, ob 17 h pa slovesno somaševanje, ki ga bo vodil ljubljanski stolni župnik Roman Starc.

Čiščenje in krašenje cerkve imate ta teden na skrbi verniki iz Starih Selc in dela Popovičeve ulice. Bog povrni vsem, ki se potrudite, da je cerkev vedno čista in okrašena primerno letnemu in liturgičnemu času!


Izdali lazaristi in župnijski urad Celje – sv. Jožef, Plečnikova ulica 29, Celje, 
odgovarja: za župnijo; Vlado Bizant CM, župnik, GSM: 041 282 908, 

za Dom sv. Jožef; Irena Švab Kavčič, direktorica
Telefon: 059 073 800, faks: 03 548 15 96, elektronska pošta: info@jozef.si, 
spletna stran: www.jozef.si, FB stran @dom.sv.jozef
misijonska hiša TRR: SI56 33000-0001845319, 
župnija TRR: SI56 0483 5000 3316 584, 
Dom sv. Jožef TRR: SI56 33000-0001631628

Deli.