Oznanila: 28. nedelja med letom

leto 26
št. 34
10. oktober 2021


razpored svetih maš

nedelja, 10. oktobra – 28. nedelja med letom 
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve 
                       – + družine Stanka in Nežike Gajšek
           ob 10.00 – + Kleč in Emeršič

ponedeljek, 11. oktober – Janez XXIII., papež
maše: ob 8.00 – + Franc in Alojz Lah
           ob 18.30 – + Marija in Jože Podpečan

torek, 12. oktober – Maksimilijan Celjski, mučenec
maše: ob 8.00 – + Marija Povalej (ž. Šentjur)
           ob 18.30 – + Friderik Čavš, 6. obl.
                          – + Marijan Snedič

sreda, 13. oktober – Gerald, vitez
maše: ob 8.00 – + po namenu
           ob 18.30 – v čast sv. Jožefu po namenu

četrtek, 14. oktober – Kalist I., papež, mučenec
maše: ob 8.00 –  po namenu
          ob 18.30 – + Alojzij Pungartnik

petek, 15. oktober – Terezija Velika (Avilska), cerkvena učiteljica
maše: ob 8.00 – + Marija Korenjak (ž. Šentjur) 
        ob 18.30 – + Frančišek Golčman (iz Doma) 

sobota, 16. oktober – Marjeta Alakok, redovnica
maše: ob 8.00 – + Edvard Steinacher 
        ob 18.30 – + Roman Pogladič, ob roj. dn.
                        – + Klokočovnik 

nedelja, 17. oktobra – 29. nedelja med letom
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve 
           ob 10.00 – + Marijan Snedič (ob 62. letnici poroke) 


Spoštovani!

Pismo slovenskih škofov 
za konec epidemije in edinost v Cerkvi

Dragi bratje in sestre, 
škofje vas vabimo, da se nam pridružite v molitvi in prošnji, da skupaj premagamo težko krizo epidemije in delitev med nami. Čas koronavirusne bolezni COVID-19 je čas preizkušnje pa tudi priložnost, da poglobimo svojo vero in zaupanje v Boga. Tako bomo iz krize izšli prečiščeni in utrjeni v veri ter bodo naša občestva kraj živete vere. V nedeljo, 17. oktobra 2021, vesoljna Cerkev pričenja SINODALNO POT preverjanja življenja po veri v Kristusa. Ta pot se najprej pričenja tako na ravni škofij kot tudi na ravni Cerkve v Sloveniji. Omenjena nedelja je priložnost, da po vseh naših občestvih namenimo skupno molitev za prenehanje epidemije v naši domovini in da začutimo, kako smo v tem času vsi ena družina, čeprav z različnimi mišljenji in prepričanji, ter skupaj poklicani, da pokažemo odgovornost in sodelovanje. Vaši škofje

Oktobrska rožnovenska pobožnost 
je vsak dan ob 18 h – pol ure pred večerno mašo. Pred izpostavljenim Najsvetejšim skupaj zmolimo rožni venec, litanije in molitev k sv. Jožefu. K molitvi rožnega venca vabimo tudi pred jutranjo mašo. Pridite, molimo!

Sv. Maksimiljan Celjski
mučenec in sozavetnik naše škofije, goduje v torek, 12. oktobra. Celjan po rodu (3. stoletje), je postal apostol rimske pokrajine Norik. Tudi v rodno Celje se je vrnil oznanjat evangelij in tu umrl mučeniške smrti. Obglavili so ga, truplo pa so kristjani pokopali ob mestnem obzidju. Pozneje so ga prenesli v Passau (Bavarska), kjer njegovi zemeljski ostanki počivajo v velikem oltarju stolne cerkve.

Gibanje za zdravo starost
je naslov posebne delavnice za ohranjanje življenjske kondicije  z uravnoteženim načinom življenja in pravilnim ter zadostnim gibanjem, kar je še posebej pomembno pri varovanju pred osteoporozo. Pripravlja jo naša fizioterapevtka ga. Darja Pungartnik v torek, 12. oktobra, od 17. do 20.30 ure. Lepo vabljeni; s seboj prinesite telovadno blazino in bodite športno oblečeni. Lepo prosimo, da udeležbo še danes ali najkasneje jutri, v ponedeljek, potrdite. 

Pripoved o latinščini
je naslov »mohorskega večera«, ki ga pripravljamo v sredo, 13. oktobra, ob 19. uri z Mohorjevo družbo Celje ob knjigi z istim naslovom. Gosta večera bosta prevajalec g. Gašper Kvartič in vedno zelo zanimiv in duhovit predavatelj g. Aleš Maver, ki nas bosta ob pogovoru z urednikom Alešem Čehom vodila po zgodovini tega izredno zanimivega jezika, ki nas je vse zaznamoval. Lepo vabljeni; pripravlja se nam zelo zanimiv večer.

Pogovori za dušo
je sklop šestih srečanj, ki so namenjena čustveni podpori in pomoči pri soočanju z različnimi življenjskimi stiskami, s psihičnimi težavami, z bremenitvami, s strahom, stresom, posledicami epidemije in podobnimi dogajanji, ki so del življenja vsakogar izmed nas. Srečanja, na katera ste vabljeni, vsa ali le na katerega izmed njih, bo vodil klinični psiholog in psihoterapevt z dolgoletnimi izkušnjami mag. Drago Tacol , sicer tudi naš župljan. Prvo bo v četrtek, 14. oktobra, ob 17. uri v Jožefovi dvorani. Res lepo povabljeni in spodbudite še koga.

Stanovalci Doma, povabljeni na šahovsko simultanko, ki jo v našem Domu pripravljajo člani Rotary Kluba Barbara Celjska, in sicer v soboto, 16. oktobra, ob 10. uri dopoldne. Vsi ki vas veseli igranje šaha, lepo povabljeni.

Verouk za odrasle ali katehumenat je vsak torek zvečer ob 20. uri in bo trajal do Velike noči prihodnje leto. Namenjen je vsem, ki bi radi prejeli zakramente sv. krsta, birme in obhajila, pa tudi drugim, ki bi radi poglobili svojo vero ter jo povezali z življenjem.

Poslovila se je Hedvika Šarlah, Kolškova ul. 7, roj. l. 1946. Pogreb je v torek, 12. oktobra, ob 13 h na Mestnem pokopališču. Gospod, daj ji večni pokoj – in večna luč naj ji sveti. Naj počiva v miru!

Čiščenje in krašenje cerkve
imate ta teden na skrbi verniki iz ulic Pod gradom, Vilharjeve in Ceste na grad, 1. del. Bog povrni vsem, ki se potrudite, da je cerkev vedno čista in okrašena primerno letnemu in liturgičnemu času.

************

MOLITEV V ČASU EPIDEMIJE ZA ODREŠITEV

Usmiljeni Oče, tvoj Sin se je rodil, da bi nas odrešil. 

Prosimo te, podeli vsem, ki trpijo zaradi epidemije, zdravje, potrpežljivost in moč. V svoji dobroti tolaži bolnike in njihove svojce, nam pa odpri oči za vsako stisko in daj, da bomo trpečim pomagali z dejanji. Naj tudi v bolezni, trpljenju in preizkušnjah doživljamo tvojo bližino. Podpiraj zdravstvene delavce in vse, ki skrbijo za bolnike. Prosimo te, naj bodo cepiva in zdravila dostopna vsem, ki jih potrebujejo. Rajnim bratom in sestram, ki so izgubili boj z boleznijo, nakloni večno veselje, njihovim svojcem pa tolažbo vere in pogum. Prosimo te, naj epidemija preneha, da bomo mogli živeti v miru in blaginji. Po Kristusu, našem Gospodu. Amen.

Deli.