Oznanila: 27. nedelja med letom, ROŽNOVENSKA

leto 27
št. 34
2. oktober 2022


razpored svetih maš

nedelja, 2. oktobra – 27. nedelja med letom – ROŽNOVENSKA
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
                        –  + Ciril Jenič, greg.
           ob 10.00 – + Jožefa Čadej, 1. obl.
           ob 16.00 Zvodno: + Marija Krajnc, 13. obl.

ponedeljek, 3. oktober – Frančišek Borgia, redovnik
maše: ob 8.00 – + Ciril Jenič, greg.
           ob 18.30 – + Martin Tonkovič, duhovnik (iz Doma)

 torek, 4. oktober – Frančišek Asiški, redovni ustanovitelj
maše: ob 8.00 – + Ciril Jenič, greg.
           ob 18.30 – + Franc Rataj CM (ob godu)
– za zdravje prijatelja

sreda, 5. oktober – Favstina Kowalska, redovnica
maše: ob 8.00 – + Ciril Jenič, greg.
          ob 18.00 – češčenje na čast sv. Jožefu
           ob 18.30 – + Stritih, Kačičnik in Toplišek

četrtek, 6. oktober – Bruno, ustanovitelj kartuzijanov
maše: ob 8.00 – + Ciril Jenič, greg.
           ob 18.30 – + Tončka Dolinar

petek-PRVI, 7. oktober – Rožnovenska Mati Božja
maše: ob 8.00 – + Ciril Jenič, greg.
          ob 18.30 – + Ivan in Helena Šmid ter za srečo vnukov in pravnukov

sobota, 8. oktober – Tajda, spokornica
maše: ob 8.00 – + Stanislava Fidler (iz Doma)
          ob 10 h – v zahvalo ob 80-letnici življenja
        ob 18.30 – + Ciril Jenič, greg.

nedelja, 9. oktobra – 28. nedelja med letom
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
                       – + Ciril Jenič, greg.
           ob 10.00 – + Terezija in Jože Tacol ter v zahvalo

* * * * *


Spoštovani!

Oktobrska rožnovenska pobožnost
je vsak dan ob 18 h – pol ure pred večerno mašo. Pred izpostavljenim Najsvetejšim skupaj zmolimo rožni venec, litanije in molitev k sv. Jožefu.
K molitvi rožnega venca vabimo tudi pred jutranjo mašo. Pridite, molimo!

Sv. maša pri kapeli na Zvodnem
je danes – na rožnovensko nedeljo – ob 16. uri. Lepo povabljeni!

Vabljeni na potopisno predavanje s Camina,
ki nam ga danes popoldne v Kardinalovi dvorani ob 17. uri, ne ob 16., kot je bilo prvotno oznanjeno, pripravlja letošnji romar, župnik Alojz Kačičnik. Vsakdo pot doživlja po svoje, zato so tudi razmišljanja o tem vedno drugačna. Na pomlad se tudi od nas že šestič odpravljamo na pot, to pot na malo drugačno možnost.

Sreda je zopet naš dan, saj je pred prvim petkom v mesecu, ko se bomo ob 18. uri združili pri molitvi zaposleni našega Doma ter stanovalci in obiskovalci cerkve oziroma župljani.  Zares lepo povabljeni eni kot drugi, da se povežemo v molitvi in z zavestjo, da so z nami sv. Jožef in vsi naše zavetniki v vseh naših potrebah, ki jih ni malo. Vabljeni in spodbudite k temu še koga.

TEDEN ZA ŽIVLJENJE (2.-9. oktober): Ne zavrzi življenja!

Obletna spominska maša za umorjene na Teharjah
 in od tam v smrt odpeljane ter za spravo v našem narodu je na grobišču v Bukovžlaku danes, 2. oktobra, ob 11 h. Mašuje gen. vikar g. Rok Metličar.

Tečaj priprave na krst za starše in botre, ki nameravate krstiti svojega otroka, pa tega še nimate, bo v torek od 16. do 19. ure v Jožefovi dvorani. Opozorite na priložnost, če koga poznate, ki ima krst pred seboj.

Verouk za odrasle – katehumenat oziroma priprava na zakramente za starejše tudi letos poteka v našem Domu. Prvo srečanje bo v torek, 4. oktobra, ob 20. uri in nato redno vsak torek do Velike noči. Pridružite se lahko tudi drugi, ki bi radi obnovili svoje versko znanje in poživili življenje po veri.

Tečaj za zaročence
bo v petek zvečer ob 19. uri z nadaljevanjem v soboto zjutraj od pol devete ure naprej. Opozorite na priložnost mlade, ki imajo pred seboj poroko.

Z zdravniškim orkestrom »Camerata medica« v soboto zvečer ob 19. uri v cerkvi začenjamo nov cikel koncertov »Glasba na Hribu«. Koncert so pripravili ob svoji tridesetletnici delovanja in ga bodo pri nas najprej izvedli. Med solisti bo tudi naš Andrej Gubenšek. Zares lepo povabljeni k tej izjemni priložnosti, ki se je po drugačnem a zelo lepem koncertu Policijskega orkestra pretekli petek spet veselimo. Vabljeni, da ne zamudite teh vrhunskih glasbenih priložnosti, ki so nam na razpolago kar doma.

Lepo naprošeni k pomoči pri pospravljanju odra v atriju, ki smo ga sicer hranili za petkov koncert, a nas je dež prestavil v cerkev. Dela se bomo lotili v torek od 14. ure naprej. Upamo, da se bo les do takrat za silo posušil, potem pa se bojimo spet novega dežja; v sredo, ki je prva, pa ne bo časa za to. Vabljeni vsi, ki vedno pridete na pomoč, seveda pa dobrodošli še drugi, ki imate voljo pridružiti se; več kot nas bo, prej bodo stvari spet na svojem mestu.  

Četrtek pred prvim petkom, prvi petek in prva sobota
Na prvi petek dopoldne oz. po dogovoru je obisk bolnikov in ostarelih župljanov na domu, večerni pobožnosti v čast srcu Jezusovemu, v soboto pa Srcu Marijinemu sta tokrat združeni z rožnovensko pobožnostjo, prav tako tudi molitev za duhovne poklice na prvi četrtek.  

Z novim »Napovednikom prireditev« smo zakorakali v običajni čas pri nas na Hribu, ki, upajmo, da nam ne bo spet vzet. Duhovno prosvetna dejavnost je zaživela. Vabljeni, da se pridružujete ob različnih priložnostih, ki vam jih vedno znova napoveduje program iz Napovednika. Vzemite si ga zadaj na mizici, ponesite ga tudi prijateljem, sosedom in znancem. Vse načrtovano bo dobilo pravi pomen in smisel, ko bo doživelo tudi odziv.   

Okličeta se, da bosta sklenila zvezo svetega zakona:
ženin Lovro Tacol, rojen 6. 2. 1990 v Celju, Lešničarjeva ul. 7, sedaj stanujoč Brodarjeva ul. 1, ž. Celje-Sv.Danijel, po poklicu psiholog; in
nevesta Zala Žezlina, rojena 23. 4. 1996 v Šempetru pri Gorici, stanujoča Brje pri Komnu 1, ž. Komen, po poklicu študentka.

Čiščenje in krašenje cerkve imate ta teden na skrbi verniki iz Podgorja – 2. del. Bog povrni vsem, ki se potrudite, da je cerkev vedno čista in okrašena primerno letnemu in liturgičnemu času.

ZBIRANJE PREDLOGOV ZA ČLANE NOVEGA ŽUPNIJSKEGA PASTORALNEGA SVETA (16. oktobra)
    Glasovalni lističi za predlaganje članov novega Žup. pastoralnega sveta so od danes naprej na mizici pod korom. Vzemite jih zase, lahko pa tudi za sorodnike in sosede iz naše župnije, ki so verni, ne prihajajo pa vsako nedeljo k sv. maši. Povabite jih k sodelovanju – predlaganju članov novega ŽPS. Enako povabilo velja za vse tiste, ki sicer živete izven župnije, pa prihajate k sv. maši k nam, posebej če dejavno sodelujete v življenju župnije in Doma Sv. Jožef. Izpolnjene glasovalne lističe pričakujemo v nedeljo,16. oktobra.

************

        Dobri Bog,  pred nami je za našo župnijo pomemben dogodek, dan, ko bomo izbirali člane Župnijskega pastoralnega sveta. Pomagaj nam, da bomo v svojih bratih in sestrah po navdihu Svetega Duha prepoznali tiste, ki bodo to nalogo v naši župniji opravljali najbolje in jo bodo sprejeli z odprtim srcem in odgovornostjo. Pomagaj nam, da jim bomo tudi vsi ostali župljani pri tem odgovornem delu, vsak po svojih močeh, pomagali s svojimi darovi, in bomo tako skupaj skrbeli za bogato življenje naše župnije.

Vincencijeva konferenca ima svoje redno srečanje, jutri, v ponedeljek, ob 17. uri. Lepo vabljeni vsi  člani, in seveda ob začetku pastoralnega leta vabljeni tudi novi, da se pridružite!  

Teden za življenje v Cerkvi na Slovenskem vsako leto poteka od prve do druge oktobrske nedelje in ga pripravlja Gibanje za življenje. Geslo letošnjega tedna je: »Ne zavrzi življenja« (Ps 142,6).


Izdali lazaristi in župnijski urad Celje – sv. Jožef, Plečnikova ulica 29, Celje, 
odgovarja: za župnijo; Vlado Bizant CM, župnik, GSM: 041 282 908, 

za Dom sv. Jožef; Irena Švab Kavčič, direktorica
Telefon: 059 073 800, faks: 03 548 15 96, elektronska pošta: info@jozef.si, 
spletna stran: www.jozef.si, FB stran @dom.sv.jozef
misijonska hiša TRR: SI56 33000-0001845319, 
župnija TRR: SI56 0483 5000 3316 584, 
Dom sv. Jožef TRR: SI56 33000-0001631628

Deli.