Oznanila: 25. nedelja med letom – Slomškova nedelja

leto 28,
št. 32,
24. september 2023,


razpored svetih maš  

nedelja, 24. september – 25. nedelja med letom – SLOMŠKOVA
maše: ob 8.00  – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
                           – + Stanko Gajšek, 30. dan
           ob 10.00 – + Viljem Golej

ponedeljek, 25. september – Sergij, menih
maše: ob 8.00  – po namenu
           ob 18.30 – za zdravje

torek, 26. september – Kozma in Damijan, mučenca
maše: ob 8.00  – + Jožefa Grum
           ob 18.30 – + Julka Žagar

sreda, 27. september – VINCENCIJ PAVELSKI, ustanovitelj Misijonske družbe (lazaristov) in soustanovitelj sester usmiljenk
maše: ob 8.00  – v čast sv. Vincenciju
           ob 18.30 – + Jožefa Čadej, obl.

četrtek, 28. september – Venčeslav, mučenec
maše: ob 8.00  – + Anton Vidmajer
           ob 18.30 – + Marija Tojnko, 30. dan

petek, 29. september – Mihael, Gabrijel in Rafael, nadangeli
maše: ob 8.00  – + Franc Bačovnik
           ob 18.30 – + Milena Kapitler

sobota, 30. september – Hieronim, cerkveni učitelj
maše: ob 8.00  – + starši ter sorodniki Lah in Glazer
          ob 18.30 – + Marija Regoršek

nedelja, 1. oktobra – 26. nedelja med letom – ROŽNOVENSKA
maše: ob 8.00  – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
           ob 10.00 – + Jožef Krajnc, greg.
           ob 16.00 Zvodno: po namenu


Spoštovani!

    Slomškova nedelja in tudi njegov god je danes, 24. septembra. Slomšek, prvi slovenski blaženi, nam je še posebej blizu, saj so v naši cerkvi njegove relikvije, v Duhovno prosvetnem centru pa je njemu posvečena kapela. Osrednja slovesnost ob letošnji Slomškovi nedelji je danes popoldne v Zavodu A. M. Slomška v Mariboru (Vrbanska c. 30). Ob 15. uri je tam molitvena ura, ob 16 h pa sv. maša, ki jo daruje ljubljanski nadškof in metropolit Stanislav Zore.  Iz Celja je možno iti z dekanijskim avtobusom, ki odhaja s Teharij ob 13.45 (15 minut prej, kot je bilo napovedano), ob 14 h pa se ustavi tudi na postajališču pred železniško postajo. Informacije na GSM 041 601-713 (Miha Herman). Geslo letošnjega praznovanja je: Šola vesela.

Slovesni praznik sv. Vincencija, ustanovitelja lazaristov in usmiljenk

je v sredo, 27. septembra.  Za nas na Hribu, kjer delujemo obojni, je to še posebej pomenljiv dan. Pridružite se nam ob praznovanju, tako pri maši zjutraj in še posebej zvečer, ko ste lepo naprošeni in povabljeni k prepevanju tudi pevci, ki bi imeli to pot potem še vajo; namesto torka.

***

Pogovori o življenju in smrti

so spet jutri, v ponedeljek, ob 17. uri. Kakor dosledno vedno  vas tudi to pot pred zasloni pričakuje zdravnica, ga. Metka Klevišar. Pridružite se ji preko domače strani našega Doma.

Srečanje katoliških zdravnikov in zdravstvenih delavcev na god sv. Kozma in Damijana bo pri nas v torek, 26. septembra, zvečer. Začetek z molitvijo v cerkvi ob 18.15 in nato ob 18.30 sveta maša, ki jo bo daroval upokojeni g. škof, dr. Stanko Lipovšek.  Po maši bo še kratka akademija obema zavetnikoma zdravstvenih delavcev v pozdrav in priložnostno druženje. Lepo povabljeni zdravnice in zdravniki, študentje medicine in vsi zdravstveni delavci, sestre, tehniki, bolničarji, negovalci …

Predavanje na temo »Umetne inteligenca«

je zagotovo dobrodošla priložnost v času, ko veliko zelo različnega slišimo na to temo.  Z nami bo v četrtek,  28. septembra, ob 19. uri v Jožefovi dvorani strokovnjak s tega področje, dr. Matej Črepinšek, ki nam bo na dojemljiv in verodostojen način predstavil vsebine, s katerimi se oziroma se bomo srečevali. Lepo vabljeni!

Še enkrat povabljeni na Vincencijanski dan,

ki bo v soboto, 30. septembra, v Ljubljani na Taboru. Počastili bom z njim tako Janeza Frančiška Gnidovca ob 150 letnici njegovega rojstva, kakor tudi cerkev Srca Jezusovega, ki letos praznuje sto štiridesetletnico svoje posvetitve.  Začeli bomo ob 9.30 z molitvijo, sledilo bo predavanje nadškofa dr. Marjana Turnška, skupno kosilo in sklep dneva ob 14.30 z akademijo »Janezu Gnidovcu in cerkvi Srca Jezusovega v pozdrav«, ki jo pripravljamo z našimi Fanti z Jožefovega hriba.  Lepo povabljeni, da se pridružite, še posebej člani Vincencijeve konference in sodelavci. Bomo poskrbeli za prevoz; pravočasno javite udeležbo v našo recepcijo.  

Obletna spominska maša na grobišču v Bukovžlaku

Župnija Teharje in Nova slovenska zaveza lepo vabita na obletno spominsko mašo za umorjene na Teharjah in od tam v smrt odpeljane na grobišče v Bukovžlaku v nedeljo, 1. oktobra, ob 11 h. Daroval jo bo nadškof dr. Anton Stres. Po maši bo kulturni program Nove slovenske zaveze in nagovor prof. Tomaža Debevca.

     Vabljeni tudi k redni molitvi za spravo in mir v župnijski cerkvi na Teharjah vsako prvo soboto v mesecu ob 19 h (pozimi ob 18 h).

Sv. maša pri kapeli na Zvodnem

je na rožnovensko nedeljo, 1. oktobra, ob 16. uri. Lepo povabljeni!

Sklepni koncert v atriju Orkestra slovenske vojske

bo v nedeljo, 1. oktobra, ob 19. uri v našem atriju, ozirom cerkvi, če bo vreme deževno ali prehladno. Nastopili bosta dve zasedbi v različni sestavi in z njimi seveda tudi naš župljan, član orkestra, gospod Gregor Gubenšek.  Večer bo zagotovo prazničen in bogat, hkrati pa se bomo z njim poslovili od Večerov v atriju in vstopili v nov ciklus Glasbe na hribu, ki nas čaka čez zimski čas. Lepo vabljeni! Vstopnine ni, so pa zaželeni prostovoljni prispevki.  

Hvala vsem, ki ste se udeležili slovesnosti ob žegnanju in sv. birmi preteklo nedeljo, še posebej pevcem, družinam birmancev pa seveda tudi za čiščenje in okrasitev cerkve!

Pospravili smo drevje in nazaj zasadili lipe.

Iskrena hvala možem, ki ste pri tem pomagali! Tako skrbimo, da hrib ostaja neokrnjen tudi prihodnjim rodovom. V naslednjih dneh, tednu ali dveh pa nas bodo razveselila še nova zunanja okna na cerkvi, ki ji bodo nekoliko obogatila tako izgled kot tudi toplotno zaščito. O tem  bomo še spregovorili.

Čiščenje in krašenje cerkve

imate ta teden na skrbi verniki z ulice Na Rebri in Lešničarjeve. Bog povrni vsem, ki se potrudite, da je cerkev vedno čista in okrašena primerno liturgičnemu in letnemu času.


Izdali lazaristi in župnijski urad Celje – sv. Jožef, Plečnikova ulica 29, Celje, 
odgovarja: za župnijo; Vlado Bizant CM, župnik, GSM: 041 282 908, 

za Dom sv. Jožef; Irena Švab Kavčič, direktorica
Telefon: 059 073 800, faks: 03 548 15 96, elektronska pošta: info@jozef.si, 
spletna stran: www.jozef.si, FB stran @dom.sv.jozef
misijonska hiša TRR: SI56 33000-0001845319, 
župnija TRR: SI56 0483 5000 3316 584, 
Dom sv. Jožef TRR: SI56 33000-0001631628

Deli.