Oznanila: 24. nedelja med letom

leto 26
št. 30
12. september 2021


razpored svetih maš

nedelja, 12september – 24. nedelja med letom 
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve 
           ob 10.00 – + Marijan Snedič

ponedeljek, 13. september – Janez Zlatousti, cerkveni učitelj
maše: ob 8.00 –  + Jožef Povalej, ž. Šentjur
          ob 18.30 – za blagoslov pri delu v Cinkarni

torek, 14. september – Povišanje sv. Križa
maše: ob 8.00 – + Ivan Kukovičič, ž. Šentjur
           ob 18.30 – + Marija Tacer (iz Doma)

sreda, 15. september – Žalostna Mati Božja
maše: ob 8.00 – + Marija Korenjak, ž. Šentjur
           ob 18.30 – za uslišanje prošnje za vnukinjo-dojenčico

četrtek, 16. september – Kornelij, papež, in Ciprijan, škof, mučenca
maše: ob 8.00 – po namenu
          ob 18.30 – + Veronika Jakopin, osmina

petek, 17. september – Robert Bellarmino, cerkveni učitelj
maše: ob 8.00 – po namenu
        ob 18.30 – + Stritih, Kačičnik in Toplišek

sobota, 18. september – Jožef Kupertinski, duhovnik
maše: ob 8.00 – + Viktor Žaberl (iz Doma)
        ob 18.30 – + Ložar in Žumer

nedelja, 19. september – 25. nedelja med letom – ŽEGNANJE Z BIRMO
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve 
           ob 10.00 – v čast Sv. Duhu za birmance in birmanke
                          – + Marija in Franc Dečman ter Feri


Spoštovani!

»Veliki oder sveta«bo zagotovo osrednji dogodek tedna, ki je pred nami.  Ko nam lansko leto zaradi epidemije ni uspela četrta uprizoritev, se tega letos še toliko bolj veselimo. Zares lepo povabljeni v petek, 17. septembra, ob 20. uri v naš atrij, kjer nas čaka velik dogodek z globokim in spektakularnim nagovorom, ki nikoli ne pusti nikogar nenagovorjenega. Vsi, ki ga uprizarjajo, so se resnično potrudili in oživili igro ter jo še globlje povezali z življenjem. Pridite in povabite še druge, da trud ne bo zaman in da sporočilo ne bo šlo v prazno. Sodelovali bodo še pevci Župnijskega zbora in zbora zaposlenih, Godba na pihala s Svetine in instrumentalisti. Seveda tudi za udeležbo v atriju velja vsaj eden izmed PCT pogojev.  

 Devetdnevnica pred sv. birmo 
je v tem tednu vsak večer pri večerni sv. maši. Lepo vabimo družine birmancev, sorodnike  in botre pa tudi vse druge župljane in obiskovalce naše cerkve, da se skupaj z birmanci dobro pripravimo na prejem darov Sv. Duha in župnijski praznik. 

Lepo naprošeni k pomoči
v pripravi na uprizoritev in sicer k postavljanju odra pa tudi k razdelitvi plakatov oziroma letakov, ki si jih lahko še vzamete zadaj na mizici. Prizorišče bomo postavljali jutri, v ponedeljek, od 14. ure naprej in nadaljevali še v torek od 14. ure naprej. Vsekakor pa dogodek tudi priporočamo v molitev, da bi resnično nagovoril, saj ne gre le za igro, temveč tudi za naše oblikovanje, za neke vrste duhovno obnovo, tako sodelujočih kot obiskovalcev, kar potrebuje duhovnega zaledja.

Verouk bomo pričeli v torek, 14. septembra. Birmovalec, zlatomašnik g. Jože Kužnik, se bo ta dan ob 17.30 v Lazarjevi učilnici srečal z družinami birmancev in birmank ter botri, nato pa ob 18.30 daroval sv. mašo v cerkvi. K tej sv. maši vabimo vse družine veroučencev in veroučenk. Po maši boste v veroučnih prostorih lahko dobili veroučne učbenike in bogoslužne zvezke. Verouk bo sicer kot vsako leto ob ponedeljkih (prvi do četrti razred) in ob četrtkih (višji razredi). 

Z lepilom na podplatih
je naslov Mohorskega večera, ki bo v sredo, 15. septembra, ob 19. uri v Kardinalovi dvorani. Z nami bosta gosta večera, teolog g. Ivan Štuhec, in zgodovinar g. Igor Grdina. Lepo vabljeni, saj z večerom nadaljujemo praznovanje naše tridesetletnice samostojnosti, ki jo obravnava zbornik z istim naslovom. Večer bo povezovala urednica ga. Saška Ocvirk. Kot za vse prireditve tudi za to velja izpolnjevanje enega izmed pogojev PCT. 

»Žegnanje« – spomin posvetitve cerkve – in sv. birma sta  nedeljo, 19. septembra. Slovesno sveto mašo ob 10 h bo daroval letošnji zlatomašnik, g. Jože Kužnik. Med sv. mašo bo birmal sedem birmancev in birmank iz naše župnije. Somaševali bodo še trije duhovniški jubilanti iz Varstva Starejših Doma Sv. Jožef. Lepo povabljeni k molitvi za birmance in seveda na slovesnost!

Izšel je novi Napovednik prireditev,
ki si ga vzemite zadaj na mizici pod korom in ga morda tudi še ponudite komu. Glede na negotovost zaradi epidemije so v njem načrtovane prireditve le do konca tega koledarskega leta- Uamo, da nam jih bo moč izpeljati.    

Vincencijev koledar
V septembru so nas vsako leto obiskali člani Društva prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote z Vincencijevim koledarjem. Zaradi razmer tudi letos osebno ne bodo prišli, poslali pa so koledarje s priloženimi položnicami za vaš dar. Priporočen prispevek za koledar, ki ga krasijo fotografije na temo “Kotiček v naravi”, je 10 evrov. Vabljeni, da podprete akcijo!

Srečanje mladih v Stični
z geslom »Utrdi moje korake« je v soboto, 18. septembra. Program se prične ob 10 h, konča pa zvečer ob 22 h. Ob 11 h je sv. maša, popoldne so delavnice in športne igre, ob 20 h pa slavilni koncert. Letošnje leto Stična mladih praznuje okroglo obletnico 40 let.

Poslovila se je 
Veronika Jakopin, Smrečna ul. 7, roj. l. 1938. Pokopali smo jo v četrtek, 9. sept., na mestnem pokopališču. Naj počiva v miru!

Čiščenje in krašenje cerkve
imate ta teden na skrbi družine birmancev. Bog povrni vsem, ki se potrudite, da je cerkev vedno čista in okrašena primerno letnemu in liturgičnemu času oz. praznikom! 

*******
PRIDI, PRIDI, SVETI DUH, 
PRIDI, PRIDI, SVETI DUH!


Izdal; lazaristi in župnijski urad Celje – sv. Jožef, Plečnikova ulica 29, Celje, 
odgovarja: za župnijo; Vlado Bizant CM, župnik, GSM: 041 282 908, 

za Dom sv. Jožef; Irena Švab Kavčič, direktorica
Telefon: 059 073 800, faks: 03 548 15 96, elektronska pošta: info@jozef.si, 
spletna stran: www.jozef.si, 
misijonska hiša TRR: SI56 33000-0001845319, 
župnija TRR: SI56 0483 5000 3316 584, 
Dom sv. Jožef TRR: SI56 33000-0001631628

Deli.