Oznanila: 24. nedelja med letom

leto 28,
št. 31,
17. september 2023,


razpored svetih maš  

nedelja, 17. september 24. nedelja m.l. – ŽEGNANJE Z BIRMO
maše: ob 8.00  – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
           ob 10.00 – v čast Svetemu Duhu za birmance in birmanke
                           – + Antonija in Alojz Borlak

ponedeljek, 18. september Jožef Kupertinski, duhovnik
maše: ob 8.00 –  + Marija Kopriva
          ob 18.30 –  + Viktorija Jager (iz Doma)

torek, 19. september Januarij, škof
maše: ob 8.00 –  + starši Lah in Glazer ter sorodniki
          ob 18.30 – za Majo ter za žive in + Majine

sreda, 20. september – korejski mučenci
maše: ob 8.00 – po namenu
          ob 18.30 – + Fanika Šarlah (iz Doma)
                          -– + Marjan Bizjak

četrtek, 21. september – Matej (Matevž), evangelist
maše: ob 8.00 – + Franc Bačovnik
           ob 18.30 – + Viktorija Jager, osmina

petek, 22. september – Mavricij, mučenec
maše: ob 8.00 – po namenu
           ob 18.30 – + Marija Zeme, 13. obl, ter + družina Zeme-Guzej
                          – + Marija Kolar, osmina

sobota, 23. september – Pij iz Pietrelcine, redovnik
maše: ob 8.00 – po namenu
         ob 18.30 – + Marta Ludvig, 6. obl.
                         – + Ivan Ivankovič (obl.), Milan in Ivanka Ivankovič ter
                             starši Došen


Spoštovani!

»Žegnanje« z birmo

je danes ob 10. uri, ko je med nami upokojeni celjski škof dr. Stanislav Lipovšek. Med mašo birma šest naših birmancev in birmank. Naši letošnji birmanci so: Anej Ermenc, Matija Gubenšek, Ema Pogladič, Mila Sevšek, Nik Valner in Danijel Žuža. Čestitke birmancem in birmankam, botrom botricam ter  družinam za dosedanje vztrajanje v veri!

      »Žegnanje« je spomin na posvetitev cerkve. Čestitke tudi vsem župljanom za župnijski praznik! Bodimo vredni svoje lepe cerkve in čim večkrat jo napolnimo!

***

Modrost je celovito delovanje Svetega Duha v naši notranjosti, po katerem na vse stva­ri začnemo gledati z Božjimi očmi, vse slišati z Božjimi ušesi, ljubiti z Božjim srcem, vse pre­sojati z Božjo pravičnostjo.

Sveti Duh vodi kristjana k modrosti tako, da bolje spozna Boga, da odkrije logiko Božjega ravnanja, da razločuje stvari, ki so od Boga, in stvari, ki niso od Boga. Srce modrega človeka se veseli istih reči kot Bog in ima enake okuse kot On. Kadar smo povezani z Gospodom, takrat Sveti Duh preoblikuje naše srce in ga navda z vso svojo toplino in ljubeznijo.           (pp Frančišek

***

Lepo povabljeni na nocojšnji koncert,

ko bo z nami ob 19. uri priznani in vsestranski harmonikaš profesor Dejan Kušer. Ker gre za klasično glasbo, bo koncert v cerkvi, kar bo zaradi akustike ustvarilo posebno vzdušje.  Zares lepo povabljeni, saj nas čaka zanimiv, pester in kvaliteten večer. Vstop je prost, možni prostovoljni prispevki.

Lepo naprošeni k pomoči

v torek od 9. ure zjutraj naprej, ko bomo pospravljali še preostalo vejevje od obžagovanja ter zasajali tudi nove lipe, kjer smo stare ter polomljene podrli. Dela bo kar za ves dan in bo vsakdo dobrodošel, kdor ne more dopoldne, bo pa morda lahko popoldne. Od jutri naprej bo na delu tudi bager, ki bo izkopaval štore in pomagal pri sajenju. V torek upamo tudi na stroj za sekance in mletje ter odvoz drevja na parkirišču.

Iskrena hvala

pa gospodu Franciju Kameniku, ki je dobršen del vejevja že pospravil in vneto skrbi za urejenost okolice, kakor tudi vsem, tako stanovalcem Doma kakor krajanom, ki vedno znova poskrbite, da so stvari urejene. Spodbudni so tudi okrasni venčki na mestih posvetitve naše cerkve ob žegnanju, ki ste jih spletle stanovalke s sestro Almo, in so nas povedli v čase, ko sta za to redno skrbela gospa Verica in gospod Jože Kolman.

Verouk

V tem tednu začenjamo z rednim veroukom, ki je ob četrtkih za višje razrede (ob 15.30 za 7. razred, ob 16.30 za 6. razred in 8. razred – birmance), za nižje pa po dogovoru s katehistinjo, sestro Rozalijo.

Slovenski redovniški dan je v sredo,  20. septembra, pri kapucinih v Celju oz. v župniji Celje-Sv.Cecilija.  Ob 10 h sv. mašo tam daruje škof Maksimilijan Matjaž.

Vseslovensko praznovanje Slomškove nedelje

bo v nedeljo, 24. septembra, v Zavodu Antona Martina Slomška v Mariboru (Vrbanska c.30). Ob 15.uri bo molitvena ura, ob 16 h pa sv. maša, ki jo bo daroval ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore.  Iz Celja bo možno iti z dekanijskim avtobusom, ki odhaja s Teharij ob 14 h, ob 14.15 pa se ustavi pri železniški postaji Celje. Prijavite se lahko na GSM 041 601-713 (Miha Herman). Geslo letošnjega praznovanja je: Šola vesela.

Vincencijanski dan,

bo v Ljubljani na Taboru v soboto, 30. septembra. Z njim bomo obeležili 140 letnico tamkajšnje cerkve Srca Jezusovega in 150 letnico rojstva božjega služabnika škofa Janeza Frančiška Gnidovca. V sklepnem delu bodo sodelovali tudi Fantje z Jožefovega hriba. To je praznik vseh, ki se navdihujemo ob sv. Vincenciju, ob njegovem godu, kar še posebej želimo tudi pri nas z vsemi našimi dejavnostmi, tako v Domu kot župniji. Pridružite se. Začetek  bo ob pol desetih in sklep približno ob treh popoldne. Vsi, ki bi šli, se prijavite v recepciji, da bomo organizirali prevoz.     

 Čiščenje in krašenje cerkve imate še ta teden na skrbi verniki z Zvodnega in Zagrada. Bog povrni vsem, ki se potrudite, da je cerkev vedno čista in okrašena primerno letnemu in liturgičnemu času.


Izdali lazaristi in župnijski urad Celje – sv. Jožef, Plečnikova ulica 29, Celje, 
odgovarja: za župnijo; Vlado Bizant CM, župnik, GSM: 041 282 908, 

za Dom sv. Jožef; Irena Švab Kavčič, direktorica
Telefon: 059 073 800, faks: 03 548 15 96, elektronska pošta: info@jozef.si, 
spletna stran: www.jozef.si, FB stran @dom.sv.jozef
misijonska hiša TRR: SI56 33000-0001845319, 
župnija TRR: SI56 0483 5000 3316 584, 
Dom sv. Jožef TRR: SI56 33000-0001631628

Deli.