Oznanila: 23. nedelja med letom – Angelska

leto 25
št. 30
6. september 2020


razpored svetih maš

nedelja, 6. september – 23. nedelja med letom – Angelska
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve 
         ob 10.00 – + Marinka Stisovič

ponedeljek, 7. september – Regina, mučenka
maše: ob 8.00 – + Antonija Arlič (ž. Šentjur)
          ob 18.30 – + Ivan Karo, 30. dan
                         – + Danica Žager, osmina

torek, 8. september – MARIJINO ROJSTVO – MALI ŠMAREN
maše: ob 8.00 – v zahvalo in za zdravje
           ob 18.30 – v zahvalo in za zdravje 

sreda, 9. september – Friderik Ozanam, ustanovitelj Vincenc.konferenc
maše: ob 8.00 – + Andrej Zalar (ž. Šentjur)
        ob 15.00 (Emina kap.) – + Slavko Šopar 
          ob 18.30 – + Frančiška in Silvester Oštir                     

četrtek, 10. september – Nikolaj Toletinski, spokornik
maše: ob 8.00 – + Anica Urleb (ž. Šentjur)
        ob 18.30 – za verne duše

petek, 11. september – Janez Gabrijel Perboyre, misijonar, mučenec
maše:  ob 8.00 – + družina Martina Krofliča (ž. Šentjur)
         ob 18.30 – + Marko Roter, pogrebna in osmina

sobota, 12. september – Marijino ime
maše: ob 8.00 –  + Marija Kajda (ž. Šentjur)
          ob 18.30 – za žive in pokojne sorodnike

nedelja, 13. september – 24. nedelja med letom 
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve                        – iz družine Gajšek
           ob 10.00 – + Ivan Šolinić


Spoštovani!

Veroučno leto bomo pričeli v torek, 15. septembra, ko nas obišče celjski opat, g. Marjan Jezernik. Pred mašo se bo posebej srečal z družinami birmank in botri. Devetdnevnica pred sv. birmo se prične v petek, 11. septembra. Lepo vabimo družine birmancev, sorodnike  in botre, da se skupaj z birmanci dobro pripravimo na prejem darov Sv.Duha. Verouk bo kot vsako leto ob ponedeljkih (prvi do četrti razred) in ob četrtkih (višji razredi)

Vincencijeva konferenca praznuje v sredo, 9. septembra, god ustanovitelja, bl. Friderika Ozanama. Čestitke in zahvala vsem prostovoljcem, ki se trudite pri delu konference v naši župniji po zgledu svojega ustanovitelja – apostola prostovoljstva! Člani VK seveda lepo povabljeni k sv. maši, da počastimo zavetnika in se mu priporočimo! 

Beljenje cerkve 
napreduje, sicer malo počasneje, kot je bilo načrtovano, a nič zato, saj bomo še kar nekaj stvari postorili zraven, da bo cerkev zares lepa; to je že opaziti. Predvidevamo, da bomo v četrtek že lahko čistili, zato lepo naprošeni, kolikor je mogoče, k pomoči. Hvala za kakšen dar, ki je že prišel v ta namen, in seveda priporočilo in povabilo k sodelovanju, kolikor je mogoče, tudi na ta način! Nam pa v teh dneh zelo prav pride šotor tudi za maše, ki ga imamo sicer zaradi večjih prireditev v Domu glede na zahteve ob epidemiji. 

Seja Župnijskega pastoralnega sveta bo jutri, v ponedeljek, 7. septembra, po večerni maši. Naši škofje so zaradi epidemije korona virusa vsem članom ŽPS podaljšali mandat za eno leto. 

Tečaj priprave na krst 
za starše in botre, ki boste krstili svojega otroka, pa tečaja še nimate, bo v torek, 8. septembra, od 16. do 19. ure v Jožefovi dvorani. Vabljeni; opozorite tudi druge na priložnost. 

Tečaj za zaročence
bo v petek, 11. septembra,  z začetkom ob 19. uri in z nadaljevanjem v soboto dopoldne, z začetkom ob pol deveti uri.

Fantje z Jožefove hriba
gredo prihodnji teden na nastop v Švico, kjer smo na povabilo organista Jonasa Herzoga gostje »Orgelske noči« v Sv. Martinu v Baru pri Zürichu.  Program  v Švici bodo ponovili tudi pri nas, in sicer 22. novembra.    

Približuje se tretja uprizoritev »Velikega odra sveta«,
ki letos, če bo epidemiološka slika ustrezna in posledično tudi dovoljenje izdano, ne bo na gradu, ker tam ni odra, temveč v našem atriju. Kot napovedano, bo to v petek, 18. septembra 2020, ob 20 uri. Lepo povabljeni, da skušate prireditev promovirati in spodbudite tudi druge k temu, da  trud naših sodelujočih in sporočilo misterija ne bosta zaman. Lepo bo, da prireditev tudi vključimo v naše molitve, saj z njo vsako leto doživimo tudi malo duhovno obnovo našega občestva.  Zares lepo povabljeni! Enako velja za slovesnost na nedeljo, 20. septembra, ko bomo s slovesno kardinalovo mašo ob 10. uri  združevali kar nekaj vsebin, in nato še za nedeljo, 27. septembra, ob 19. uri, ko bo pri nas gostoval Orkester slovenske vojske s svojim koncertom. 

Molitvena skupina
ima s septembrom zopet svoje redno molitveno srečanje vsako sredo ob 17.30. Vabimo, da se še kdo pridruži skupni molitvi, vsem molivcem pa hvala vam za pomembno poslanstvo, ki ga vršite za našo župnijo, oltarno občestvo ter Dom in vso Cerkev. 

Vincencijev koledar: Vsako leto v tem času so nas obiskali člani Društva prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote z Vincencijevim koledarjem. Zaradi razmer letos osebno ne bodo prišli, poslali pa so koledarje s priloženimi položnicami za vaš dar. Priporočen prispevek za koledar, ki ga krasijo fotografije na temo “Sadovi narava”, je 10 evrov. Vabljeni, da podprete akcijo!

Škofijski molitveni dan za duhovne poklice bo v Petrovčah v soboto, 12. septembra, ob 9 h. Ker spomladi pred nedeljo Dobrega Pastirja ni moglo biti tedna duhovnih poklicev, bomo to nadomestili v tem tednu – pred škofijskim molitvenim dnevom. Vsak dan bomo pri v. maši prisluhnili premišljevanju o duhovnih poklicih in izrekli posebne prošnje. V naši škofiji smo še posebej povabljeni k molitvi, saj še vedno nimamo nobenega bogoslovca, duhovniki pa se staramo in tudi zbolevamo.

Zaobljubljeno romanje Celjanov v Petrovče,
na katerem pri Mariji posebej prosimo, da bi bili obvarovani poplav, je prihodnjo nedeljo, 13. septembra. Ob 15 h bonajprej molitveno bogoslužje, ki ga pripravi župnija Celje-Sv. Cecilija, ob 16 h pa sveta maša.

Poslovili  sta se: Nada Smode, Lešničarjeva 3, roj. l. 1951; zadnja leta je živela v Varstvu starejših Doma sv. Jožef, in 

Danijela Žager, Popovičeva 17, roj. l. 1934.

Obe smo pokopali na Mestnem pokopališču Celje. Gospod, daj jima večni pokoj – naj počivata v miru!

Stična mladih 2020: Zaradi razmer se bo letošnja običajna Stična mladih odvijala po štiriintridesetih slovenskih dekanijah. Tako tudi v celjski dekaniji pripravljajo srečanje za mlade, ki bo, kot povsod drugod, v soboto, 19. septembra, ob 15. uri, v Salezijanskem mladinskem centru na Hudinji. Mladi, lepo povabljeni, vsi udeleženci pa se morajo zaradi epidemiološkiih ukrepov do 13. septembra spletno prijaviti na stična.net

Čiščenje in krašenje cerkve imate ta teden na skrbi verniki iz Podgorja, 2. del. Glede čiščenja se seveda prilagodite oz. pridružite skupni akciji čiščenja cerkve po beljenju. 

Deli.