Oznanila: 22. nedelja med letom – angelska

leto 28
št. 29
3. september 2023


razpored svetih maš

nedelja, 3. september 22. nedelja med letom – angelska
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve 
         ob 10.00 – + Nataša Vučaj
                        – + Slavica Šalej, obl.

ponedeljek, 4. september – Rozalija, devica
maše: ob 8.00 – po namenu
         ob 18.30 – + Marija Tojnko, osmina
                         – za Božji blagoslov in varstvo

torek, 5. september – Mati Terezija, ustanov. Misijonark ljubezni
maše: ob 8.00 – po namenu
         ob 18.30 – + Franc Bačovnik

sreda, 6. september – Zaharija, prerok
maše: ob 8.00 – po namenu
          ob 18.00 – češčenje na čast sv. Jožefu
           ob 18.30 – v zahvalo in priprošnjo za družino in otroke

četrtek, 7. september – Regina, mučenka
maše: ob 8.00 – po namenu
          ob 18.30 – po namenu

petek, 8. september – MARIJINO ROJSTVO – MALI ŠMAREN – začetek devetdnevnice pred sv. birmo
maše: ob 8.00 – za srečen porod
           ob 18.30 – + Vanda in Tone Planinc

sobota, 9. september Friderik Ozanam, ustanovitelj Vincencencijevih konferenc – devetdnevnica
maše: ob 8.00 – po namenu
          ob 18.30 – + Ana in Franc Božič                     

nedelja, 10. september 23. nedelja med letom – devetdnevnica
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
           ob 10.00 – starši Frančiška in Ferdinand Deželak
                                              ter brat Ferdinand in sorodniki
                        – za zdravje sestre Marije


Spoštovani!

Škofijsko srečanje bolnikov, invalidov in ostarelih
je danes, 3. septembra, v baziliki Lurške Matere Božje v Brestanici. Ob 14 h je zbiranje, nato priložnost za sv. spoved in molitev, ob 15 h pa sv. maša z bolniškim maziljenjem in blagoslovom z Najsvetejšim. Sveto mašo daruje novomeški škof dr. Andrej Saje. 

Molitveni dan za duhovne poklice
je v soboto, 9. septembra, v baziliki Matere Božje v Petrovčah. Misel »Poklicani, da bi živeli« nas vabi, da bi si vzeli čas in skupaj prosili in molili pri Gospodarju setve, naj polje pogumnih fantov in deklet v našem narodu, ki bodo z veseljem stopili na pot posvečenega življenja. Ob 9 h bo molitvena ura, ob 10 h pa sv. maša, ki jo bo daroval upokojeni škof dr. Stanko Lipovšek.

Verouk
bomo pričeli v torek, 12. septembra, ko nas obišče birmovalec, upokojeni škof dr. Stanko Lipovšek. Devetdnevnica pred sv. birmo se prične v petek, 8. septembra. Lepo vabimo zlasti družine birmancev, sorodnike  in botre, da se skupaj z birmanci vsak dan priporočimo za darove Sv.Duha.

Verouk bo sicer kot vsako leto ob ponedeljkih (prvi do četrti razred) in ob četrtkih (višji razredi), oziroma – ker so pri nas zelo majhne skupine – po dogovoru.

***

Tečaj priprave na krst za starše in botre, ki nameravate krstiti svojega otroka in tečaja še nimate, bo v torek, 5. septembra, od 16. do 19. ure. Povabljeni, da na to priložnost opozorite še koga, saj je bolje, če je tečaj opravljen že pred rojstvom, da je možna lažja udeležba.

Pevci župnijskega pevskega zbora lepo vabljeni spet k vajam, ki bodo vsak torek po večerni maši. Iskrena hvala vam vsem, ki ste tudi med počitnicami redno skrbeli za prepevanje pri nedeljskih mašah!  Začetek pastoralnega leta, ko se tudi spet začnejo vaje, je lepa priložnost za iskreno povabilo vsem, ki imate vsaj malo posluha in veselje do prepevanje, da se pridružite. Tako mladi kot starejši pevci na Hribu vršite izjemno poslanstvo. Pridružite se, tako starejši kot mladi in otroci. Tudi otroško mladinski zbor bomo skušali poživiti, saj je v času covida skoraj usahnil, da bomo nadaljevali tradicijo našega občestva in živost ter žlahtnost liturgičnega in kulturnega življenja. Hvala pa Primožu in Anji za trud in vedno enako navdušenje! Naj ostane tako še naprej in učinkovito; slednje pa je še posebej odvisno od odziva tudi novih pevcev.

Prva sreda je spet pred nami,
ki ima z začetkom šolskega in pastoralnega leta še posebno težo. Res lepo povabljeni, tako stanovalci kot župljani in obiskovalci naše cerkve, da se v čim večjem številu združimo in kličemo s svetim Jožefom in našimi priprošnjiki blagoslov na naš Hrib, delo, poslanstvo in nas vse Božjega blagoslova. Molitveni skupini se bomo ob 18. uri pridružili tudi zaposleni.

Romanje stanovalcev na Brezje pripravljamo v četrtek, 7. septembra – pred Malim Šmarnom. Povabljeni tudi člani Vincencijeve konference in vsi, ki radi pomagate v župniji.  Na pot bomo krenili dopoldne ob pol desetih, vrnili pa se bomo zgodaj popoldne.  

Tečaj za zaročence bo tudi v prihodnjem tednu, in sicer z začetkom v petek ob 17. uri in z nadaljevanjem v soboto od pol devete ure naprej. Vabljeni mladi, ki imate v bližnji prihodnosti poroko pred seboj. Bodite pozorni na čas, tečaj v petek ni več ob 19. uri temveč ob 17. uri.

Vincencijeva konferenca praznuje v soboto, 9. septembra, god ustanovitelja, bl. Friderika Ozanama. Čestitke in zahvala vsem prostovoljcem, ki se trudite pri delu konference v naši župniji po zgledu svojega ustanovitelja – apostola prostovoljstva! Povabljeni k sv. maši.

Kar nekaj smo postorili
pri pospravljanju po neurju. Drevesa so odstranjena, nadaljujemo še z obrezovanjem, temu pa bo sledilo čiščenje in zasaditev novih lip. Prihodnjo nedeljo bomo oznanili potrebo po pomoči, ko se bomo združili in s skupnimi močmi postorili še drobnejša dela in uredili okolico. Že sedaj lepo naprošeni, dan bomo pa oznanili prihodnjič.

Vpis otrok v prvi razred verouka
Lepo vabimo, da vpišete otroke tako kot v šoli. Prvi razred v šoli naj bi bil tudi prvi razred pri verouku, da bodo otroci lahko šli k zakramentom s svojimi vrstniki. Sicer pa – nikoli ni prepozno … Vedno dobrodošli!

Seja Župnijskega pastoralnega sveta
bo v ponedeljek, 11. septembra.

Poslovil se je Stanko Gajšek, Janežičeva pot 6, roj. l. 1947. Kar precej let je bil kot hišnik – vzdrževalec zaposlen v Domu Sv. Jožef. Od njega smo se poslovili  v sredo, 23. avgusta, na Mestnem pokopališču in sv. mašo v župnijski cerkvi. – Gospod, daj mu večni pokoj – in večna luč naj mu sveti! Naj počiva v miru!

2

Čiščenje in krašenje cerkve imate ta teden na skrbi verniki z Zvodnega in Zagrada. Bog povrni vsem, ki se potrudite, da je cerkev vedno čista in okrašena primerno letnemu in liturgičnemu času.


Izdali lazaristi in župnijski urad Celje – sv. Jožef, Plečnikova ulica 29, Celje, 
odgovarja: za župnijo; Vlado Bizant CM, župnik, GSM: 041 282 908, 

za Dom sv. Jožef; Irena Švab Kavčič, direktorica
Telefon: 059 073 800, faks: 03 548 15 96, elektronska pošta: info@jozef.si, 
spletna stran: www.jozef.si, FB stran @dom.sv.jozef
misijonska hiša TRR: SI56 33000-0001845319, 
župnija TRR: SI56 0483 5000 3316 584, 
Dom sv. Jožef TRR: SI56 33000-0001631628

Deli.