Oznanila: 2. postna nedelja

leto 26
št. 9
28. februar 2021


razpored svetih maš

nedelja, 28. februar – 2. postna nedelja; Roman, opat
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve 
           ob 10.00 – + Jože Žnidaršič
                          – + Jožef  Povalej, greg.

ponedeljek, 1. marec – Albin (Zorko)
maše: ob 8.00 – + Jožef  Povalej, greg. 
           ob 18.30 – + Martin Brečko (ž. Šentjur), greg. 

torek, 2. marec – Neža Praška, opatinja
maše: ob 8.00 – + Martin Brečko, greg.
           ob 18.30 – + Jožef  Povalej, greg. 

sreda, 3. marec – Kunigunda, kraljica
maše: ob 8.00 – + Martin Brečko, greg.
          ob 18.00 –  križev pot
           ob 18.30 – + Franjo Kartuš (iz Doma)

četrtek, 4. marec – Kazimir, poljski kraljevič
maše: ob 8.00 – + Martin Brečko, greg.
          ob 18.30 – + Zalka Lednik

petek, 5. marec – Hadrijan, mučenec
maše: ob 8.00 –  za zdravje in Božji blagoslov
                        –  + Martin Brečko, greg.
          ob 18.00 –  križev pot
          ob 18.30 – + Robi Pernot, 3. obl. 

sobota, 6. marec – Hadrijan, mučenec
maše: ob 8.00 –  + Marija Smrečnik (iz Doma)
          ob 18.30 – + Martin Brečko, greg.

nedelja, 7. marec – 3. postna nedelja
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve 
                       – + Martin Brečko, greg.
           ob 10.00 – + Brigita Medved


Spoštovani!

Križev pot v postnem času skupaj molimo v cerkvi vsako sredo in petek pred večerno mašo (ob 18. uri). 
Glede skupne molitve rožnega venca na Kalvariji, kar je pri nas sicer redna pobožnost postnih nedelj (ob 14.30), glede na epidemiološke razmere še naprej velja, da lahko posamezniki pridete na Kalvarijo in ob kapelicah – tudi v manjši skupini do deset ljudi in ob upoštevanju varnostnih predpisov (maska / medosebna razdalja) – skupaj zmolite žalostni del rožnega venca.
+ + + + + + + + + + + + + +
V letu sv. Jožefa našo cerkev krasi prošnja k sv. Jožefu, s čimer želimo poživeti zaupanje v njegovo priprošnjo v teh težkih časih, ki jim še kar ni videti konca in to ob 340 letnici naše cerkve, ki so jo Celjani postavili prav v času kuge.  Kolikor nas razveseljuje pozitiven odnos mnogih, pa seveda nekateri spet ne morejo iz svoje kože in že so nasprotovanja ter prijave. Če sedaj ni čas, da se vsi, ki zaupamo v njegovo priprošnjo, priporočamo sv. Jožefu, potem ne vem, kdaj bo. Gre pa za nas vse, ki potrebujemo odrešitve in za vse molimo ter prosimo.  Prav je, da si vzamemo to pravico, ki z začasnim svetlobnim napisom nobenemu dobronamernemu krajanu res ne more biti moteča. Daljše pismo je na e-naslovih župljanov.     

Četrtek pred prvim petkom, prvi petek in sobota: 
V četrtek je pol ure pred večerno mašo molitev za duhovne poklice. Na prvi petek je (po dogovoru) obisk bolnikov in ostarelih župljanov na domu. Zvečer pred sv. mašo molimo križev pot, na prvo soboto v postu pa počastimo Žalostno Mater Božjo, katere kip je tudi v naši Cerkvi. 

Maše ob 15. uri in češčenja prej od danes naprej ni več, ostaja pa še vse srede na enak način, le na sredo pred prvim petkom ne, kot je bila že sicer navada. Hvala vsem, ki ste sodelovali in smo skupaj častili Najsvetejše in molili za rešitev v epidemiji. To bomo seveda še nadaljevali pri drugih mašah in sicer v naših molitvah ter se priporočali sv. Jožefu za priprošnjo in varstvo nad našim hribom.

Sreda je prva v mesecu oziroma pred prvim petkom, in tako naša, to pot pa še posebej, saj je v marcu, ki je tudi Jožefov mesec.  Ob 18. uri bomo molili v cerkvi križev pot in se seveda priporočali tudi sv. Jožefu. Zaposlenih ne bo z nami, stanovalci in župljani pa vabljeni, saj je toliko stvari, v katerih smo potrebni Jožefove priprošnje. Naši zaposleni pa samoiniciativno za ta dan pripravljajo v atriju kratek dogodek, poseben ples v pozdrav stanovalcem. Tudi posneli ga bodo,  ga bodo lahko vsi stanovalci videli. Gre za lepo gesto vseh naših zaposlenih, s katero žele razveseliti stanovalce in seveda tudi utrditi medsebojno povezanost, česar smo iskreno veseli. Gotovo si boste dogodek lahko ogledali tudi vsi, ki boste želeli, na naši domači strani.

Iskrena hvala vsem štirim,
ki ste se včeraj odzvali povabilu, da smo z g. Francijem pospravili okrog cerkve po obžagovanju zelenja in drevje. Že kar precej se je razrastlo in je bilo potrebno, da bo sedaj spet na novo ozelenelo. V veselje je, ko ste tako hitro in vedno znova na voljo, Bog vam povrni.    

Poslovil se
je Albert Jernej Zagozda, Podgorje 10, roj. l. 1930. Pogreb je v torek na Mestnem pokopališču. – Naj počiva v miru!

KRIŽEV POT (v verzih Berte Golob)
Molimo te, Kristus in te hvalimo – ker si s svojim križem svet odrešil

l. Kaj, Pilat, si rôke umivaš, mar se Judov ti bojiš?Tvoja sodba je krivična, Jezusu pripravlja križ. 2. Jezus križ na ráme vzame, roke zašibijo se,ga z ljubeznijo objame, nosi ga za nas vse. 
3. Križ Gospoda k tlom pritisne, pahne ga v vroči prah,ves se ranjen komaj dvigne s težkim križem v rokáh. 4. Teža križa je neznosna, omahujejo roké.Sveta mati nazareška potolaži mu srcé. 
5. Simon, stopi in pomagaj Jezusu nositi križ,vidiš, ves je že omagan, le zakaj zdaj stran bežiš? 6. Ti, Veronika junaška Jezusu si dala prt,on ti svojo je podobodal, ko šel za nas je v smrt. 
7. Jezus spet pod križem pade, zapustijo ga moči,pa hudobni mu vojaki zopet naložijo križ. 8. Ne žalujte, dobre žéne, ker vam Jezus smili se,za otroke in za sebe raje glasno jokajte. 
9. Jezusa še enkrat težki križ na groba tla podre, brez moči leži na zemlji, nova rana se odpre. 10. Vzamejo mu še obleko, ga napiti hočejo,gledajo ne več človeka, le trpinčeno telo. 
11. Ostri žeblji se v roke Jezusu zarijejo,noge, ki so ga nosile k lesu kruto stisnejo. 12. Oče, v tvoje dobre rôke svojo dušo izročim, odpuščanja vsem krvnikom si od tebe zdaj želim.« 
13. Materi v naročje s križa dajo Sina mrtvegaga objema in žaluje, joče strtega srca. 14. Blizu grob je že pripravljen, položé Gospoda vanj,težek kamen zavalijo, zdrobil ga bo novi dan. 
Usmili se nas, o Gospod!– Usmili se nas!

Izdal; lazaristi in župnijski urad Celje – sv. Jožef, Plečnikova ulica 29, Celje, 
odgovarja: za župnijo; Vlado Bizant CM, župnik, GSM: 041 282 908, za Misijonsko hišo in Dom sv. Jožef; Jože Planinšek CM, predstojnik in direktor, GSM 041 694 621
Telefon: 059 073 800, faks: 03 548 15 96, elektronska pošta: info@jozef.si, 
spletna stran: www.jozef.si, 
misijonska hiša TRR: SI56 33000-0001845319, 
župnija TRR: SI56 0483 5000 3316 584, 
Dom sv. Jožef TRR: SI56 33000-0001631628

Deli.