KRISTUS KRALJ

leto 22
št. 44
26. november 2017


razpored svetih maš

nedelja, 26. november – KRISTUS KRALJ
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + Mirko Eberlinc

ponedeljek, 27. november Marija s čudodelno svetinjo
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 – v čast Brezmadežni s čudodelno svetinjo

torek, 28. november Katarina Labouré, s.usmiljenka, vidkinja
maše: ob 8.00 – + Branko Karner, obl.
ob 18.30 – v čast sv. Katarini Labouré

sreda, 29. november – Filomen, mučenec
maše: ob 8.00 – za spreobrnjenje
ob 15.00 Emina k.: po namenu
ob 18.30 – po namenu ss.usmiljenk
– + Frančiška Romih, osmina

četrtek, 30. november – Andrej, apostol
maše: ob 8.00 – + Andrej Urbancl CM, ob godu
ob 18.30 – + Janez Krt in + Devovčevi

petek, 1. december – Edmund Campion, mučenec
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 – + Jože Kolman, osmina

sobota, 2. december – Natalija, mučenka
maše: ob 8.00 – + Neža Krivec
ob 18.30 – + Vanda Planinc

nedelja, 3. december – 1. adventna nedelja; Frančišek Ksaverij
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + Breda Štanc, 30. dan


Spoštovani!

Blagoslov obnovljenega križa in Jezusovega kipa
na njem ter okolice, ki je preurejena in bo spomladi dobila svojo dokončno obliko, je danes po slovesni sveti maši ob 10 h, ko praznujemo nedeljo Kristusa, kralja vesoljstva. – »Molimo te, Kristus, in te hvalimo – ker si s svojim križem svet odrešil!«

Teden Karitas oziroma dobrodelnosti
z geslom ‘Kje sem doma?’ je v tednu pred začetkom adventa. Geslo Tedna spodbuja k razmisleku o domu. Kjer je naše srce, tam se počutimo doma. Kjer so ljudje, ki nas imajo radi, tam je naš dom. V okviru tega tedna bo tudi Dobrodelni koncert Klic dobrote v dvorani Golovec v Celju v sredo, 29. novembra, ob 20 h. To je tradicionalni koncert, na katerem zbirajo sredstva za pomoč družinam v stiski. Koncert bodo neposredno prenašali TV Slovenija 1, Radio Slovenija I in Radio Ognjišče. Nastopili bodo mnogi znani pevci in pevke. Ta dan je tudi romanje sodelavcev Karitas na Slomškovo Ponikvo, kjer je ob 11 h najprej molitvena ura, ob 12 h pa sv. maša, ki jo bo daroval predsednik Slovenske Karitas, mariborski nadškof msgr. Alojzij Cvikl. Vsi romarji so nato ob 16 h povabljeni na javno generalko za večerni dobrodelni koncert.

Člani Vincencijeve konference in sodelavci,
lepo vabljeni v sredo od 9. ure naprej k izdelovanju adventnih venčkov, tako za obdarovanje naših starejših v župniji in Domu, kot tudi za vse, ki si jih boste želeli priskrbeti v nedeljo pri mašah. Delavnica bo potekala v prostorih Lazarjeve hiše.

Čustveni vampirji
je naslov razmišljanja prof. dr. Mojce Drnovšek, ki ga pripravljamo v okviru jubileja naše revije Prijatelj in sicer v četrtek, 30. novembra ob 19. uri. Lepo vabljeni, saj je tema še kako zanimiva in tudi primerna za čas, v katerem živimo.

Četrtek pred prvim petkom, prvi petek in prva sobota: V četrtek je pol ure pred mašo molitev za duhovne poklice pred izpostavljenim Najsvetejšim. Na prvi petek je obisk bolnikov in ostarelih župljanov na domu, zvečer pa z litanijami počastimo Srce Jezusovo. Na prvo soboto počastimo Srce Marijino. Vabljeni!

Izdelovanje adventnih venčkov v Domu sv. Jožef
je že stalnica na hribu. Člani Vincencijeve konference bodo vodili delavnico v čajni kuhinji varstva starejših, kjer se pridružite otroci, starši in seveda tudi naši stanovalci v soboto od 9.30  naprej. Delavnico bomo sklenili okrog 11. ure dopoldne. Vabljeni!

Adventna duhovna obnova bo pri nas v soboto, 2. decembra, ko se bomo z razmišljanji nadškofa Alojzija Urana pripravljali na bližajoče se praznike. Lepo vabljeni, saj gospod škof zna nagovoriti in spodbuditi, kot je treba. Začeli bomo ob pol desetih v Jožefovi dvorani in nadaljevali z mašo v cerkvi. Sklep bo približno ob 13. uri. Seveda lepo povabljeni tudi iz Doma in župnije, da se pridružite.

Srečanje Otrok Brezmadežne
ob njenem prazniku bo, kot po navadi, tudi pri nas, in sicer v soboto od 10. ure naprej v Slomškovi kapeli. Pripravljata in vodita ga lazarist Franc Rataj, voditelj združenja, in sestra Rozalija Laznik. Lepo vabljeni!

Blagoslov adventnih venčkov
je prihodnjo nedeljo – 1. adventno – pri obeh sv. mašah. S postopnim prižiganjem sveč na adventnem venčku in z molitvijo ob tem se bomo pripravljali na Jezusov prihod. Nabirka 1. adventne nedelje – nedelje Karitas – je namenjena za cerkvene dobrodelne ustanove, zlasti za Karitas, tretjina po ostane domači Vincencijevi konferenci.

Glasbeni pozdrav Mariji
pa je adventni koncert v sklopu Glasbe na hribu, ki nam ga pripravljata priznana glasbenika Miha Firšt na kontrabasu in Mihael Strniša na orglah. Izvajala bosta različne Ave Marije, s čimer bomo na poseben in skrivnosten način začeli adventni čas, ki je tako zelo povezan z Marijo. Vabljeni v nedeljo, 3. decembra, ob 19. uri v našo cerkev; ne bo vam žal.

Miklavževo se bliža
V torek, 5. decembra, ob 16. uri pride med nas sv. Miklavž. Starši do prihodnje nedelje še lahko prijavite svoje pridne otroke zanj. To lahko storite v župnijski pisarni ali pa, ko pripeljete otroke k verouku, pa tudi v recepciji našega Doma.

Poslovil se je
JOŽE (Jožko) KOLMAN, Lešničarjeva ul. 9, roj. l. 1926, dolgoletni ključar naše župnijske cerkve in član Župnijskega pastoralnega sveta ter Molitvene skupine. Pokopali smo ga v petek, 24. novembra, na Mestnem pokopališču ter nato v cerkvi zanj darovali sv. mašo zadušnico. Bog mu povrni za vse dobro, kar je storil za našo župnijo in za njegov izreden zgled življenja po veri!

Čiščenje in krašenje cerkve
imate ta teden na skrbi verniki iz ulic Pod gradom, Vilharjeva in Cesta na Grad-1.del. Bog povrni vsem, ki se potrudite, da je cerkev vedno čista in okrašena primerno letnemu in liturgičnemu času!

***

»Kristus kraljuj, Kristus zmaguj,
v hostiji sveti nam gospoduj!«

Deli.