KRISTUS KRALJ

leto 24
št. 42
24. november 2019


razpored svetih maš

nedelja, 24. november – KRISTUS KRALJ
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + Lorenčak in Pavletič
– v zahvalo ob 70-letnici življenja

ponedeljek, 25. november Katarina Sinajska, mučenka
maše: ob 8.00 –  v dober namen
ob 18.30 – + Alojz Šoster in starši
– za žive in pokojne mohorjane

torek, 26. november Valerijan Oglejski, škof
maše: ob 8.00 –  po namenu
ob 18.30 – + Niko in + družine Carević
– + Branko Karner

sreda, 27. november Marija s čudodelno svetinjo
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 15.00 Emina k.: po namenu
ob 18.30 – v čast Brezmadežni s čudodelno svetinjo

četrtek, 28. november Katarina Labouré, s.usmiljenka – vidkinja
maše: ob 8.00 –  po namenu
ob 18.30 – v čast sv. Katarini Labouré

petek, 29. november – Saturnin, mučenec
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 – po namenu ss. usmiljenk

sobota, 30. november – Andrej, apostol
maše: ob 8.00 – + Andrej Urbancl (ob godu)
ob 18.30 – + Stanislav Reberšak, 30. dan

nedelja, 1. december – 1. adventna nedelja – Leto A
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + Vanda Planinc


Spoštovani!

     Teden Karitas oziroma dobrodelnosti  z geslom ‘DOBRO IZ VSAKEGA SRCA’ je v tednu pred začetkom adventa (25. november – 1. december) . To geslo nas vabi k sočutju, dobroti in konkretni solidarnosti z ljudmi v stiski, saj je vsako človeško srce zmožno in tudi poklicano k dobroti in ljubezni do bližnjega.

      V okviru tedna Karitas bo tudi dobrodelni koncert Klic dobrote v dvorani Golovec v Celju v sredo, 27. novembra, ob 20 h. To je tradicionalni koncert, na katerem zbirajo sredstva za pomoč družinam v stiski. Koncert bodo neposredno prenašali TV Slovenija 1, Radio Slovenija 1 in Radio Ognjišče. Nastopili bodo mnogi znani pevci in pevke.

     Ta dan (v sredo) je tudi romanje sodelavcev Karitas in drugih cerkvenih dobrodelnih ustanov na Slomškovo Ponikvo, kjer je ob 11.30 najprej molitvena priprava, ob 12 h pa sv. maša, ki jo daruje predsednik Slovenske Karitas, mariborski nadškof in metropolit msgr. Alojzij Cvikl. Vsi romarji so nato ob 16 h povabljeni na javno generalko za večerni dobrodelni koncert.  Pred generalko bo v dvorani C Celjskega sejma od 14 dalje poskrbljeno tudi za skupno kosilo romarjev.

Mohorjev knjižni dar
je naslov večera, ki ga pripravljamo s Celjsko Mohorjevo jutri zvečer. Začeli bomo s sveto mašo ob 18.30 za žive in pokojne mohorjane, nato pa bo priložnostni večer z gostom p. Brankom Cestnikom; v programu bo sodeloval tudi naš gospod Ivo Umek. Predstavili bomo letošnjo zbirko in sicer spregovorili o naši knjižni ponudbi ter se družili ob prigrizku in nazdravili ob Slomškovem rojstnem dnevu. Lepo vabljeni!

Slomškova življenjska pot
je naslov prvega razmišljanja ob jubileju Slomškove beatifikacije, ki bo v torek zvečer po večerni maši, ob 19. uri v Jožefovi dvorani. Spregovoril nam bo župnik s Ponikve, mag. Alojz Kačičnik.  Lepo vabljeni!

Spet bo z nami Luka Debevec, priznani solist iz Argentine, sin pobeglega jetnika iz teharskega taborišča. Vabljeni v četrtek zvečer ob 19. uri – po večerni maši – v našo cerkev, kjer nam pripravlja koncertni recital ob spremljavi orgel. Zagotovo nas spet čaka lep in nagovorljiv večer.

Otroci Brezmadežne
imajo svoje srečanje v soboto dopoldne od desete ure naprej v Slomškovi kapeli. Pripravljata ga lazarist Franci Rataj in sestra Rozalija Laznik. Lepo vabljeni, da se pridružite!

Preživimo dan z bl. Antonom Martinom Slomškom
je naslov sobotne duhovne obnove, ki nam jo ob jubileju Slomškove beatifikacije pripravlja upokojeni mariborski nadškof dr. Franc Kramberger. Začetek bo ob pol desetih v Jožefovi dvorani. Vabljeni, da se pridružite!

Adventni venčki
zaznamujejo čas pred nami. Člani naše Vincencijeve konference jih bodo z vami izdelovali v SOBOTO v čajni kuhinji Varstva starejših. Pridružite se kot družine, otroci in seveda tudi naši stanovalci od desete do dvanajste ure. Lastnoročno izdelan venček je nekaj posebnega; je kot molitev. Člani konference in sodelavci pa boste izdelovali vence za obdaritev naših starejših v SREDO od devete ure naprej v Lazarjevi učilnici. Blagoslov adventnih venčkov je  na prvo adventno nedeljo pri obeh sv. mašah. Nabirka 1. adventne nedelje – nedelje Karitas – je namenjena za cerkvene dobrodelne ustanove, zlasti za Karitas, tretjina po ostane domači Vincencijevi konferenci.

Kirgizija je dežela, kamor so me naši zaposleni poslali za štirinajst dni ob osebnem jubileju. Prihodnjo nedeljo ob 16. uri vam bom v Kardinalovi dvorani skušal malo predstaviti to zanimivo deželo. Lepo povabljeni!

Miklavževo se bliža … V četrtek, 5. decembra, ob 16. uri pride med nas sv. Miklavž. Starši do prihodnje nedelje še lahko prijavite svoje pridne otroke zanj. To lahko storite v župnijski pisarni ali pa, ko pripeljete otroke k verouku, pa tudi v recepciji našega Doma.

Čiščenje cerkve

      V naši župniji imamo vzorno urejeno čiščenje in krašenje cerkve. Hvala vsem, ki se te odgovornosti zavedate in pri tem sodelujete. Žal pa zaradi starosti in onemoglosti ali bolezni v nekaterih okoljih ostaja le še kdo pri tem delu ali pa tudi nihče več. Zavedati se je treba, da pri tej skrbi gre za enakovredno župnijsko in pastoralno delo, kot so druga: branje beril, prepevanje, sodelovanje v molitveni skupini ali pri čemerkoli drugem. Poleg tega nas tudi to delo vključuje v življenje župnije in občestva, v ta namen tudi vedno poskrbimo, da se po končanem delu zberete še pri prigrizku in klepetu. Z željo,da bi tak način urejanja naše cerkve, ki ni sam po sebi umeven, ohranili, prosimo vse, ki bi bili pripravljeni sodelovati, da se priključite skupini iz vašega okolja, ko bo na vrsti. Spodbudite se tudi med seboj in skušajmo vsi narediti vse, da nam bo pri tem poslanstvu tudi prijetno, zato je še kako pomembno, da vsakogar tudi sprejmemo s hvaležnostjo in veseljem, tudi če kakšne stvari še ne zna.      

     Tako pri krašenju kakor tudi čiščenju ste najpomembnejši najprej ljudje, ki se odzivate na povabilo in čutiti z župnijo ter ste s tem njen okras, in šele potem, kako je okrašeno ali očiščeno. Tudi na zadnji seji ŽPS in tudi sicer že večkrat smo o tem govorili, zato naprošeni tudi člani ŽPS, da skušate še koga osebno nagovoriti. Še enkrat pa res hvala vsem, ki to pomembno delo vestno in z veseljem opravljate.

      Prihodnji teden ste za čiščenje in krašenje cerkve še enkrat na vrsti iz Podgorja – drugi del.  

Deli.