BREZMADEŽNO SPOČETJE DEVICE MARIJE

leto 24
št. 44
10. december 2019


razpored svetih maš

nedelja, 8. december – BREZMADEŽNO SPOČETJE DEVCE MARIJE;  2. adventna nedelja
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + Franc Rajter, 1. obl.

ponedeljek, 9. december Bernard, redovnik
maše: ob 8.00  –  + Alojzij in Stanislava Mulej
ob 18.30 – + Vito Šegota

torek, 10. december Judita, svetopisemska žena papež
maše: ob 8.00  –  po namenu
ob 18.30 – + Nada Simoniti

sreda, 11. december Damaz I., papež
maše: ob 8.00  –  po namenu
ob 15 h Emina kapela: + Marinka Kartuš,
ter vsi Kartuševi, Florijančičevi in Delčnjakovi
ob 18.30 – po namenu

četrtek, 12. december Devica Marija iz Guadalupe
maše: ob 8.00 –  + Ivanka Smrečnik
ob 18.30 – + Vili Ošlak

petek, 13. december – Lucija, mučenka
maše: ob 8.00 – + Marija in Friderik Planinšek
ob 18.30 – + družin Prislan, Krajšek in Štokovski

sobota, 14. december – Janez od Križa, cerkveni učitelj
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 – + Bogomila Pešec

nedelja, 15. december – 3. adventna nedelja
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + Adi Kapitler, brat Zvonko in družina Lesjak


Spoštovani!

BREZMADEŽNA

V današnji potrošniški družbi adventni čas doživlja nekakšno komercialno »onesna­ženje«, ki grozi, da bo spremenilo njegov pri­sten duh, za katerega je značilno sprejema­nje drugih, zmernost, veselje, ki ni zunanje, ampak notranje. Božja previdnost je torej, da imamo kot nekakšna vstopna vrata v božič praznik nje, ki je Jezusova mati in ki nas lah­ko bolje kot kdorkoli drug vodi, kako spozna­vati, ljubiti in častiti Božjega Sina, ki je postal človek. Pustimo torej, naj nas ona spremlja; naj nas napolnjujejo njena čustva, da bi se z iskrenim srcem in odprtostjo duha pripravili na to, da v betlehemskem otroku prepozna­mo Božjega Sina, ki je prišel na zemljo zaradi našega odrešenja. Skupaj z njo hodimo v mo­litvi in sprejmimo ponavljajoče se vabilo, ki nam ga ponuja adventno bogoslužje – ostani­mo v pričakovanju, v budnem in radostnem pričakovanju, ker Gospod ne bo zamudil: prihaja, da reši svoje ljudstvo greha.

( pp Benedikt, Misli o Mariji)

* * * * * * * * * * * *

Marija v adventu čaka,

da jo boste povabili v svoj dom. Kipec dobite v zakristiji. Ob Mariji se družina zbere k skupni molitvi, morda tudi s sorodniki ali sosedi.

Povabljeni na adventni koncert Ljubljanskih madrigalistov,
ki ga pripravljamo danes ob 19. uri v naši cerkvi  in je iz  sklopa cikla »Glasba na hribu«. Prepevali bodo še posebej koralne melodije, ki v naši cerkvi zazvenijo na poseben način in jih bodo spremljali tudi z nekaterimi prvotnimi glasbili. Zares povabljeni, da ne zamudite posebne in izrazito lepe adventne priložnosti.

Adventni koncert in sprejem za stanovalce Doma
bo v torek ob 16. uri v čajni kuhinji prvega nadstropja. Pripravljajo ga člani Rotary kluba Barbara celjska; vsi stanovalci res lepo povabljeni.

Pet cerkvenih zapovedi za življenje danes
je sklop razmišljanj v našem Domu, kjer vas vabimo na drugo, in sicer v torek ob 19. uri v Jožefovi dvorani. G. Tone Lavrič nam bo to pot spregovoril o drugi zapovedi: »Spovej se svojih grehov vsaj enkrat na leto«. Vabljeni, saj bo to lahko tudi lepa spodbuda za dobro adventno spoved.

Molitvena skupina
ima svoje adventno srečanje v sredo, 11. decembra, ob 17. uri. Najprej se bomo zbrali v govorilnici Doma na srečanju, nato pa v cerkvi nadaljevali svoje običajno sredino srečanje. Hvala vam za vašo molitev, vedno pa vabljeni tudi novi člani, novi molivci!

Skupina za samopomoč obolelim, prebolelim  z rakom,
ima svoje srečanje spet v sredo, 11. decembra, ob 17. uri v Jožefovi dvorani. Skupino usmerja g. Metka Klevišar, dr. med.

Šola za starše oziroma duhovno srečanje
po metodi geštalt pedagogike bo potekala v našem Domu od petka zvečer, z začetkom ob 18. uri, do nedelje, s sklepom pri kosilu.  Vabljene družine z otroki; prijavite se v recepciji Doma!

Iskrena hvala mladim,
ki ste spet pridno pripravili igro ob obisku Miklavža v naši župniji in razveselili otroke in starše! Lepo je videti otroke, ki z navdušenjem poleg drugih stvari storijo še nekaj takega, hvala.

Pomemben del priprave na božič je dobra spoved. Priložnost je vsak dan pred in med sv. mašo tako zjutrajkot zvečer. Ne čakajte na zadnjo nedeljo pred božičem, ker gremo takrat – kolikor le moremo – duhovniki od sv. Jožefa spovedovat po drugih župnijah!

Poslovila se je
Manda Buzina, Podgorje 17, roj. l. 1928. Pogreb bo v torek, 10. decembra, na Mestnem pokopališču. Uro pogreba bo znana jutri. Naj počiva v miru!

Predbožično srečanje sodelavk in sodelavcev – adventni večer – Škofijske Karitas Celje
je v sredo, 11. decembra, ob 17 h v našem Domu sv. Jožef. Lepo povabljeni tudi člani naše Vincencijeve konference. Sodeloval bo Mešani pevski zbor Forte pod vodstvom Tomaža Marčiča. Po predstavi je druženje sodelavk in sodelavcev.

Čiščenje in krašenje cerkve
imate ta teden na skrbi verniki iz Starih Selc in dela Popovičeve ulice. Bog povrni vsem, ki se potrudite, da je cerkev vedno čista in okrašena primerno letnemu in liturgičnemu času.

* * * * *

MOLITEV  za imenovanje novega celjskega škofa

      O Bog, večni pastir, skrbno in neprestano vodiš svoje ljudstvo. Prosimo Te, daj v svoji neskončni dobroti Cerkvi v celjski škofiji pastirja po svojem srcu,  ki bo zvesto hodil za teboj, zaradi svetosti tebi ugajal, za nas  pa goreče skrbel. Naj uči z zgledom svoje osebnosti, nam pomaga rasti v zvestobi evangeliju  in odkrivati znamenja časa. Po Kristusu, našem Gospodu. Amen.

          OČENAŠ. ZDRAVA MARIJA.

Deli.