9. nedelja med letom

leto 23
št. 23
3. junij 2018


razpored svetih maš

nedelja,3. junij– 9. nedelja med letom
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + Jože Arlič

ponedeljek, 4. junij –Krista, mučenka
maše: ob 8.00 –  + Ivan Cerjak (ž. Šentjur)
ob 18.30 – + Robert Pernat

torek, 5. junij –Igor, menih
maše: ob 8.00 –  po namenu darovalke
ob 18.30 – + Marija Planinšek (dar Župnijskega pevskega zbora)
– + Marija Bukovec

sreda, 6. junij –Norbert, škof, redovni ustanovitelj
maše: ob 8.00 –  po namenu
ob 15 h (Emina k.): + Tone in Bogomila Lipovšek
ob 18.30 – + Hugo Zdolšek in starši

četrtek,7. junij – Robert, opat
maše: ob 8.00 – + Ivan Cerjak
ob 18.30 – + starši ter sestra Prevovnik

petek,8. junij – SRCE JEZUSOVO
maše: ob 8.00 –  po namenu ge. Draksler
ob 18.30 – + Alojzija In Anton Lazar

sobota,9. junij – SRCE MARIJINO; Primož in Felicijan, mučenca
maše: ob 8.00 – + Fran Vidovič (iz Doma)
ob 18.30 – + Frančiška Romih

nedelja,10. junij– 10. nedelja med letom
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + Ivan Šolinić (ob roj. d.)


Spoštovani!

Celjska procesija Sv.Rešnjega telesa
je danes zvečer. Ob 19 h je v stolnici sv. maša, ki jo daruje škof dr. Stanislav Lipovšek, po njej pa je procesija na Marijin trg (pred stolnico), kjer je evharistična pobožnost in sklepni blagoslov z Najsvetejšim, nato pa prijateljsko druženje.

* * * * * * *

Farno romanje se bliža
in spet povabljeni nanj, da bo to res naš »farni dan«. Na pot gremo v soboto, 9. junija, ob 9. uri izpred Doma sv. Jožef – z avtobusom, lahko pa tudi s kolesi, če bi bil interes.  Peljali se bomo do Jakoba, potem pa, kdor bo želel, bo lahko šel peš od tam na Kalobje, drugi pa naprej z avtobusom ali kolesi. Ob 11. uri bomo imeli na Kalobju romarsko sveto mašo in nato okrepčilo. Popoldne se bomo z avtobusom podali naprej k sv. Ani na Babno goro, kjer bodo pete litanije, od tam pa v Planinškovo zidanico, kjer bomo v druženju sklenili dan in se okrog sedme ure zvečer spet vrnili domov.  Res lepo povabljeni v čim večjem številu, tudi kot družine, da bomo na tem romanju v čim večjem številu zbrani kot naše župnijsko in oltarno občestvo.  Vabljeni k prijavam čim prej, da bomo lahko zagotovili ustrezen prevoz. Prispevek za stroške dneva bomo zbrali kar na romanju.

Zaključek verouka je danes pri sv. maši ob 10 h. Po maši družine veroučencev vabimo k prijateljskemu druženju v atrij, veroučenci pa tam prejmete veroučna spričevala. Naj tudi počitniški čas ne bo brez osebne in družinske molitve ter nedeljske sv. maše.

Pogovori o življenju in smrti se nadaljujejo, kot sta vztrajni temi, tako smrt, še bolj pa življenje, zato lepo vabljeni, tudi s svojimi premišljevanji v Jožefovo dvorano jutri, v ponedeljek, ob 17. uri, kjer vas kot vedno čakata zdravnici, ga. Metka Klevišar in ga. Julka Žagar.

Večer v atriju z Malim pihalnim orkestrom Glasbene šole Celje pod vodstvom Dejana Podlogarja in s solistom Filipom Vidušinom bo jutri, v ponedeljek, ob 19. uri v našem atriju. Gost večera bo Otroški zbor Glasbene šole Celje z dirigentko Mojco Lipnik Vrtačnik.  V primeru dežja bo koncert v dvorani glasbene šole. Lepo vabljeni!

Tečaj priprave na krst
za starše in botre, ki nameravate krstiti svojega otroka, pa tečaja še nimate, je v torek, 5. junija, od 16. do 19. ure. Lepo vabljeni!

Seja Župnijskega pastoralnega sveta
je v sredo, 6. junija. Člani, lepo povabljeni; bliža se namreč kresovanje.

Iz Doma romamo na Brezje
v četrtek, 7. junija. Lahko se starejši iz župnije, ki morda sami ne morete več iti ali voziti, pridružite. Javite nam svojo udeležbo v recepcijo. Člani Vincencijeve konference in vsi, ki radi priskočite na pomoč, pa naprošeni, kdor lahko, da greste z nami, ker nam bo dobrodošla pomoč, da bo lahko šlo na pot čim več naših stanovalcev. Na pot krenemo ob 9. uri in se vračamo okrog tretje ure popoldne.

Sklep pouka na Orglarski šoli
bo v petek, 8. junija, pri večerni maši in po njej. Vabljeni, ker je tudi praznik Srca Jezusovega, tako k maši kakor tudi še na priložnostno prireditev.

Bratje Smrtnik in naši fantje
bodo oblikovali večer v atriju prihodnjo nedeljo, 10. junija, ob 19. uri. Tudi ta dogodek si zabeležite že sedaj, da ga zagotovo ne zamudite.

Mesec junij je posvečen SrcuJezusovemu,
zato lepo povabljeni k sv. mašam tudi med tednom, ko prisluhnemo ‘vrtnicam’ in pri večerni maši tudi z litanijami počastimo SrceJezusovo. Letošnje ‘vrtnice’ – izbor duhovnih besedil – z naslovom »Bližajmo se Jezusovemu Srcu« je pripravil jezuit p. Tomaž Podobnik.

 

Bog povrni vsem župnijskim sodelavcem, 

ki ste tudi letos poskrbeli za vse potrebno pri telovski procesiji pretekli četrtek, prav tako seveda pevcem, ministrantom in prvoobhajancem ter tudi vsem drugim vernikom, ki ste prišli na praznik Sv. Rešnjega telesa in krvi k procesiji ter praznični sv. maši. Hvaljeno in češčeno naj vedno bo – Presveto Rešnje telo!

Čiščenje in krašenje cerkveimate ta teden na skrbi verniki iz Zvodnega in Zagrada. Bog povrni vsem, ki se potrudite, da je cerkev vedno čista in okrašena primerno liturgičnemu in letnemu času.

* * * * * * *

Troedini Bog, večna modrost!
Tudi na dan volitev Te prosimo,
da bi se jih vsi kristjani udeležili
in odgovorno oddali svoj glas za vse,
ki se zavzemajo za pravičnost in življenje,
za družine in otroke, za okolje in versko svobodo.
Naj vsi skupaj gradimo Božje kraljestvo na zemlji,
ki je kraljestvo miru, pravičnosti in ljubezni. Amen.
Marija, Pomočnica kristjanov, prosi za nas!
(iz Molitve za domovino)

Deli.