7. velikonočna nedelja

leto 24
št. 21
2. junij 2019


razpored svetih maš

 

nedelja,2. junij7. velikonočna nedelja

maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve

ob 10.00 – + Ana in Franc Pulko

 

ponedeljek, 3. junij Karel Lwanga, muč.; pp Janez XXIII.

maše: ob 8.00 –  + Vinko Gobec (ž. Šentjur)

ob 18.30 – + Marijan Bombač

 

torek, 4. junij Krista, mučenka

maše: ob 8.00 –  + Marija Počivavšek (ž. Šentjur)

ob 18.30 – + Zorica Zalokar, osmina

– + družina Razdevšek ter za srečno vožnjo

 

sreda, 5. junij Igor, menih

maše: ob 8.00 –  Ludvik Doberšek (ž. Šentjur)

ob 18.30 – + Jože Arlič

 

četrtek, 6. junij Norbert, škof, redovni ustanovitelj

maše: ob 8.00 –  Antonija Golob (ž. Šentjur)

ob 18.30 – + Justina Stupan (iz Doma)

 

petek (prvi),7. junij – Robert, opat

maše: ob 8.00 – po namenu

ob 18.30 – + Peter Sorčan (iz Doma)

 

sobota,8. junij – Medard

maše: ob 8.00 –  po namenu

ob 18.30 – + Franc Rajter

 

nedelja,9. junijBINKOŠTI

maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve

ob 10.00 – + Vida in Konrad Jeseničnik


Spoštovani!

 

Zaključek verouka

je danes pri sv. maši ob 10 h. Po maši družine veroučencev vabimo k prijateljskemu druženju v atrij, veroučenci pa tam prejmete veroučna spričevala. Naj tudi počitniški čas ne bo brez osebne in družinske molitve ter nedeljske sv. maše, kjerkoli že boste.

 

 Nocoj  nas čaka lep večer v atriju,

in sicer ob 19. uri, ko nas bosta s svojo pesmijo razveselila dva zbora s Koroške, in sicer Moški zbor Vresin Koroški oktet. Gre za dva zelo priznana zbora, ki nam bosta zagotovo pripravila spet izredni večer slovenske ljudske in umetne pesmi. Vstop je prost. Povabite in opozorite na priložnost še druge! Koncert bo v vsakem vremenu; če bo dež, bomo šli v Kardinalovo dvorano.

 

Mesec junij je posvečen SrcuJezusovemu,

zato lepo povabljeni k sv. mašam tudi med tednom, ko prisluhnemo ‘vrtnicam’ in pri večerni maši tudi z litanijami počastimo SrceJezusovo. Letošnje ‘vrtnice’ – izbor duhovnih besedil – z naslovom »Verujmo Ljubezni« je zopet pripravil jezuit p. Tomaž Podobnik.

Seja Župnijskega pastoralnega sveta

je jutri, v ponedeljek,  po večerni maši. Člani, lepo povabljeni; bliža se kresovanje …

Pogovori o življenju in smrti

bodo spet jutri ob 17. uri v Jožefovi dvorani. Vabita vas ga. Metka in ga. Julka;  tudi z vašimi izkušnjami in pripravljenostjo za izmenjavo.  Pridružite se.

 

Tečaj priprave na krst

za starše in botre, ki nameravate krstiti svojega otroka pa tečaja še nimate, bo v torek, 4. aprila, od 16. do 19. ure. Lepo vabljeni!

 

Prva sreda bo to pot malo drugačna.

Zaposleni se namreč že prej podamo na pot in kot je navada v juniju, ne bomo imeli srečanja doma. Seveda pa bo, kot vsako sredo, ob 17.30 molitev Molitvene skupine. Lepo vabljeni v cerkev tudi drugi, da se bomo vsak na svojem koncu priporočali sv. Jožefu za njegovo priprošnjo.

 

Četrtek pred prvim petkom, prvi petek in sobota po p.p.
Na prvi četrtek je pol ure pred mašo molitvena ura za duhovne poklice in junijska pobožnost vrtnic. Na prvi petek je obisk bolnikov in ostarelih župljanov na domu v cerkvi pa pobožnost v čast Srcu Jezusovemu. Na soboto po prvem petku posebej počastimo Srce Marijino.

 

Binkošti – praznik prihoda Svetega Duha,

so naslednjo nedeljo. Letošnji birmanci bodo pri tej sv. maši prinesli prošnjo za prejem zakramenta sv. birme, ki bo v naši župniji v jeseni. Vsak dan pred praznikom pri sv. maši opravimo tudi binkoštno devetdnevnico, ko z molitvijo in pesmijo kličemo k Svetemu Duhu. Lepo povabljeni, še posebej družine birmancev!

 

Binkoštno srečanje starejših

bo prihodnjo nedeljo. V imenu Vincencijeve konference in vse župnije ter nas duhovnikov zares lepo povabljeni vsi starejši, da se pridružite v čim večjem številu. Domači ali sosedje poskrbite za prevoze, tam kjer bi bili potrebni. Slovesna maša z maziljenjem bo ob 10. uri, po maši pa še druženje, kot je navada. Naj bo to dan zahvale za vaše žrtve in molitve, pa seveda tudi prošnje. Župljani lepo povabljeni k sodelovanju tudi s pripravo peciva za pogostitev po maši, kot je v navadi. Pecivo prinesite v Dom do sobote zvečer, da ga bodo lahko pripravili za strežbo.

 

Povabljeni na naše farno romanje

v soboto, 8. junija. Na pot bomo krenili z avtobusom ob 8. uri izpred Doma.  Najprej gremo na Staro sveto goro pri Podsredi, kamor se bomo napotili tisti, ki boste želeli, ob kapelicah križevega pota peš iz Podsrede, drugi pa z avtobusom do vrha. Ob 11. bomo imeli romarsko sveto mašo in nato okrepčilo. Popoldne bomo šli k Sv. Emi nad  Pristavo, kjer bomo imeli pete litanije in nato spet druženje župljanov ob jedači  in pijači, kot je zadnja leta navada. Lepo vabljeni v čim večjem številu; ne bo naporno. Za prevoze, kdor ne bo mogel hoditi, bo poskrbljeno, dobrodošle tudi družine. Če komu bolj ustreza, lahko gre tudi s svojim prevoznim sredstvom. Prijavite se čim prej v recepciji našega Doma. Cena za prevoz, hrano in pijačo  je 15. EUR, za otroke pa 10. EUR. Če kdo pride s svojim avtom je prispevek za hrano in pijačo 10 EUR. Res lepo vabljeni v čim večjem številu, da bo to naš, župnijski dan.

 

Iskrena hvala Fantom z Jožefovega Hriba, Jožefinkam in Zboru zaposlenih ter recitatorjem za izredno lep in doživet Grozdetov recital v ponedeljek zvečer. Hvala tudi Primožu Krtu in Anji Kolman za pripravo! Naj vam vsem bl. Lojze Grozde izprosi vsega, kar za življenje potrebujete, kakor tudi vsem, ki ste se recitala udeležili.

 

Poslovila se je

Terezija (Cvetka) Žnidar, Popovičeva ul. 19, roj. l. 1940. Zadnje mesece je preživela v Varstvu starejših v Domu Sv.Jožef. Pogreb bo v tem tednu v ožjem družinskem krogu na celjskem pokopališču. Naj počiva v miru!

 

Čiščenje in krašenje cerkveimate ta teden na skrbi verniki z ulice Na Rebri in Lešničarjeve.Bog povrni vsem, ki se potrudite, da je cerkev vedno čista in okrašena primerno liturgičnemu in letnemu času.

Deli.