6. velikonočna, praznik prvega sv. obhajila

leto 24
št. 20
26. maj 2019


razpored svetih maš

nedelja, 26. maj – 6. velikonočna nedelja in praznik prvega sv. obhajila
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + Stane Esih

ponedeljek, 27. majAlojzij Grozde, mučenec – prošnji dan
maše: ob 8.00 –  + Alojzija Pečar (ž.Šentjur)
ob 18.30 –+ Hilda Krajnc

torek, 28. maj– German Pariški, škof – prošnji dan
maše: ob 8.00 –  + Marija in Friderik Planinšek
ob 18.30 –+ Rudi Krajnc in starši ter za zdravje

sreda, 29. maj– Maksim Emonski, škof – prošnji dan
maše: ob 8.00 –  + Ciril Lesjak (ž. Šentjur)
ob 15.00 (Emina k.): po namenu
ob 18.30 –+ Ljudmila Petecin

četrtek, 30. majGOSPODOV VNEBOHOD
maše: ob 8.00 –  + Bernardka Škorjanc (ž.Šentjur)
ob 18.30 – po namenu darovalca

petek,31. maj– Marijino obiskanje; zaključek šmarnic
maše: ob 8.00 – Jožefa Zidar (ž.Šentjur)
ob 18.30 – + Marija Hladin

sobota,1. junij– Justin, mučenec
maše: ob 8.00 – + Roza Petek (iz Doma)
ob 18.30 – + Ivan Šolinić

nedelja,2. junij– 7. velikonočna nedelja
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + Ana in Franc Pulko


Spoštovani!

Praznik prvega svetega obhajila
obhajamo v naši župniji danes pri sv. maši ob 10 h. Jezusa v sv. hostiji prvič prejmejo Ana, Anika, Žana, Luka, Samo, Taj in Tim. V petek so bili tudi prvič pri sv. spovedi. Čestitke prvoobhajancem in družinam!

Recital ob godu bl. Lojzeta Grozdeta bo jutri, v ponedeljek po večerni maši, ob 19.15.  Naši pevci; Fantje z Jožefovega hriba, Jožefinke in Zbor zaposlenih ter recitatorjinam bodo ob vezni besedi spet predstavili veliko sporočilo našega blaženega mučenca in v naši cerkvi navzočega priprošnjika.  Lepo vabljeni, da se mu skupaj priporočimo v naših različnih potrebah in ga počastimo.

Prošnji dnevi, tako imenujemo zadnje tri dni pred praznikom Gospodovega vnebohoda, so namenjeni molitvam za primerno vreme, dobro letino in na sploh posvetitvi človekovega dela. Vabljeni k sv. maši zjutraj ali zvečer! Namesto Marijinih litanij bomo te dni zmolili litanije vseh svetnikov, potem pa vsak ponedeljek  po maši, vse do zahvalne nedelje.

Pogovori o življenju in smrti
bodo spet jutri ob 17. uri v Jožefovi dvorani. Vabita vas ga. Metka in ga. Julka;  tudi z vašimi izkušnjami in pripravljenostjo za izmenjavo.  Pridružite se!

Člani Vincencijeve konference in sodelavci,
lepo vabljeni v torek dopoldne k pomoči, da bomo lahko čim več naših stanovalcev pripeljali k Lurški kapeli ali v cerkev, kjer bomo imeli šmarnice in pobožnost ob relikvijah bl. Lojzeta Grozdeta. Začeli bi okrog desete ure in sklenili do pol dvanajstih.

Ne pričaj po krivem
je naslednje razmišljanje iz sklopa Deset zapovedi za življenje danes, ki nam ga v torek, 28. maja, ob 19. uri  pripravlja mag. Jure Levart, ravnatelj duhovno prosvetne dejavnosti našega Doma. Lepo vabljeni še k zadnjemu v tem pomladnem delu; nato nadaljujemo jeseni.

Praznik Gospodovega vnebohoda
obhajamo v četrtek, zato na ta dan še posebej vabljeni k jutranji ali večerni praznični sv. maši.

Še kliče nas venčani maj k pobožnosti šmarnic, da prisluhnimo šmarničnemu branju ter počastimo Marijo in se ji priporočimo. Zadnji dan maja je tudi praznik Marijinega obiskanja. V soboto že pričenjamo junijsko pobožnost vrtnic – v čast Srcu Jezusovemu.

Zaključek verouka
je naslednjo nedeljo, 2. junija. Po drugi sv. maši boste veroučenci prejeli spričevala, družine veroučencev pa po maši vabimo še k prijateljskemu druženju v atriju.

Seja Župnijskega pastoralnega sveta
bo v ponedeljek,  3. junija, po maši. Člani, računajmo nanjo.

Povabljeni na naše farno romanje
v soboto, 8. junija. Na pot bomo krenili z avtobusom ob 8. uri izpred Doma.  Najprej gremo na Staro sveto goro pri Podsredi, kamor se bomo – tisti, ki boste želeli in zmogli -, napotili peš ob kapelicah križevega pota iz Podsrede, drugi pa z avtobusom do vrha. Ob 11. uri bomo imeli romarsko sveto mašo in nato okrepčilo. Popoldne bomo šli k Sv. Emi nad  Pristavo, kjer bomo imeli pete litanije in nato spet druženje župljanov ob jedači  in pijači, kot je zadnja leta navada. Lepo vabljeni v čim večjem številu, saj ne bo naporno. Za prevoze, kdor ne bo mogel hoditi, bo poskrbljeno; dobrodošle tudi družine. Če komu bolj ustreza, lahko gre tudi s svojim prevoznim sredstvom. Prijavite se čim prej v recepciji našega Doma. Cena za prevoz, hrano in pijačo  je 15 EUR, za otroke pa 10 EUR. Če kdo pride s svojim avtom, je prispevek za hrano in pijačo 10 EUR. Res lepo vabljeni v čim večjem številu, da bo to naš, župnijski dan!

Čaka nas nov večer v atriju
in sicer v nedeljo, 2. junija, ob 19. uri, ko nas bosta s svojo pesmijo razveselila dva zbora s Koroške, in sicer Moški zbor Vresin Koroški oktet. Že sedaj si zabeležite ta termin, saj gre za dva zelo priznana zbora, ki nam bosta zagotovo pripravila spet izredni večer slovenske ljudske in umetne pesmi. Vstop je prost. Povabite in opozorite na priložnost še druge!

Iskrena hvala vsem,
ki ste kakorkoli pomagali pri izvedbi našega dneva odprtih vrat in srečanja domov naše regije v družabnih igrah. Kljub hladnemu in deževnemu dnevu je prireditev lepo uspela, še posebej zaradi pripravljenosti mnogih vas iz kraja in naših zaposlenih. Stanovalci ste se zelo dobro odrezali in tudi deljenje tretjega mesta prepustili gostom. Iskrene čestitke! Naši pevci, tako fantje z Jožefovega hriba kot Zbora zaposlenih pod vodstvom Primoža Krta ste bili pa sploh izredni in upamo na ponovitev izredno domiselnega večera podoknic v sklopu Večerov v atriju prihodne sezone.

Čiščenje in krašenje cerkve imate ta teden na skrbi verniki z ulice Na Rebri in Lešničarjeve.Bog povrni vsem, ki se potrudite, da je cerkev vedno čista in okrašena primerno liturgičnemu in letnemu času.

 

Deli.