6. nedelja med letom

leto 23
št. 7
11. februar 2018


razpored svetih maš

nedelja, 12. februar – 6. nedelja med letom – Lurška Mati Božja – SVETOVNI DAN BOLNIKOV
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + Franc Janžekovič, obl., ter + druž.Špes in Janžekovič

ponedeljek, 12. februar – Evlalija, mučenka
maše: ob 8.00 – + Jože Žerjav
ob 18.30 – + Jože Zaleznik

torek, 13. februar – Kristina, vdova
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 – + Jožef Vrečko, obl.

sreda, 14. februar – PEPELNICA; Valentin, mučenec
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 15.00 (Emina k.): – v dober namen in za srečno zadnjo uro
ob 18.30 – + Andrej Urbancl CM

četrtek, 15. februar – Klavdij, redovnik
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 – po namenu

petek, 16. februar – Julijana Koprska, mučenka
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.00 – križev pot
ob 18.30 – po namenu

sobota, 17. februar – Sedem ustanoviteljev reda servitov
maše: ob 8.00 – po namenu Mariji na čast
ob 18.30 – + Jože Arlič

nedelja, 18. februar – 1. POSTNA nedelja
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + starši in stari starši Tacol
ob 14.30 – rožni venec na Kalvariji


Spoštovani!

Danes naš čaka veselo pustovanje,
zato lepo vabljeni ob 16. uri v Kardinalovo dvorano, kjer nas bodo najprej ‘starejši’ mladi razveselili s kratko burko »Konvencionalne laži«, ki je ponovitev od lani, v drugem delu pa se nam bodo predstavili naši mladi igralci, nadaljevalci igralske tradicije na hribu, z Vombergerjevo veseloigro »Čudni snubci«. Res lepo povabljeni in spodbudite k udeležbi še druge! Nagrada za zavzeto delo in trud naših mladih je občinstvo, pred katerim lahko pokažejo kaj znajo, in ga razveselijo; to je tudi edino kar dobijo, zato jim bodimo v spodbudo in se jih razveselimo, saj gre za naše ljudi in prihodnost našega kraja.

Pepelnica
v sredo z obredom pepeljenja pričnemo postni čas, to je čas priprave na veliko noč, ki bo letos 1. aprila. Duhovnik ob tem izreče svetopisemske besede: »Pomni človek, da si prah in da se v prah povrneš!« Na pepelnico je strogi post, ko ne jemo mesa, odrasli (od 18. do 60. leta) pa se tudi le enkrat na dan do sitega najemo. Pri večerni maši bo tudi vpis imena letošnjih katehumenov.

Molitvena skupina ima svoje srečanje v sredo, 14. februarja, ob 17. uri. Najprej se bomo zbrali v govorilnici Doma na srečanju, nato pa v cerkvi nadaljevali svoje običajno sredino srečanje. Hvala vam za vašo molitev, vedno pa vabljeni tudi novi člani, novi molivci!

Odprtje razstave »Terra Sancta«
fotografije Petra Nagliča o prvem romanju Slovencev v Sveto deželo, bo v sredo, na pepelnico, 14. februarja po večerni maši, ob 19.15. Nagovoril nas bo vnuk fotografa, gospod Matjaž Šporar, pozdravili pa nas bodo tudi: dr. Tanja Roženberger– direktorica Slovenskega etnografskega muzeja, dr. Marko Frelih – kustos istega muzeja in avtor razstave, ter mag. Nataša Polajnar Frelih- direktorica stiškega Muzeja krščanstva na Slovenskem, ki je tudi lastnik razstave. Razstava bo zanimiva, saj so bili na romanju tudi mnogi iz našega neposrednega okolja.  Lepo vabljeni in povabite še druge! Odprtje bodo pospremili naši pevci Župnijskega zbora in organist Primož Krt.

Čas nesmrtnosti
je naslov predavanja prof. dr. Alojza Ihana, ki se v svoji novi knjigi z istim naslovom ukvarja z vprašanji nesmrtnosti. Razmišljanje (v četrtek, 15. februarja ob 19 h) pripravljamo v okviru jubileja revije Prijatelj.  Dogodek bo lepa priložnost ob začetku postnega časa, lepo vabljeni.

Tečaj za zaročence
bo spet v petek zvečer ob 19. uri in z nadaljevanjem v soboto dopoldne od 8.30 naprej. Vabljeni, tudi v župniji imamo spet pred seboj kakšno novo družino, česar se že veselimo.

Tečaj komuniciranja,
namenjen še posebej župnijskim sodelavcem, pripravljamo v soboto, 17. februarja, od pol desete ure naprej. Lepo vabljeni; tudi kdo iz naše župnije. Vodila ga bo članica našega oltarnega občestva, ravnateljica celjske Mohorjeve družbe,  dr. Tanja Ozvatič. Zares lepo povabljeni, da se pridružite! Prosimo za prijave do vključno četrtka.

Praznik kulture je za nami,
zares lepo smo ga spet obeležili in ostaja nam v spominu. Iskrena hvala vsem, ki ste ga oblikovali in v njem sodelovali! Resnično smo lahko vsega veseli in za vse hvaležni. To še posebej v času, ki sicer ne zna ceniti resnično žlahtnega in nagrajuje marsikdaj tudi zelo vprašljive stvari, o katerih bi težko rekli, da so temelj prihodnosti.  Prav je, da se vprašamo, kaj je ohranilo našo narodno bit in kaj je tisto, kar jo danes gradi za prihodnost. Upravičena je trditev, da se ustvarjalci v naši župniji in kraju tega zavedajo, kar nam je lahko v ponos. Hvala vsem.

Sveta maša v kapeli celjske bolnišnice je vsako sredo in nedeljo ob 19 h, prav tako ob praznikih. Za obisk bolnikov v celjski bolnišnici ali v psihiatrični bolnišnici Vojnik lahko pokličete g. Antona Lavriča (041/749-242). Molimo za zdravje bolnikov!

Križev pot v postnem času molimo skupaj  v cerkvi vsako sredo in petek, pred večerno mašo, ob 18. uri.

Rožni venec na Kalvariji
je redna pobožnost vseh postnih nedelj, in sicer ob 14.30. Prvič vabljeni k tej postni pobožnosti v nedeljo, 18. februarja!

Duhovne vaje za mlade bodo med februarskimi počitnicami od 25. – 27. 2. 2018 v Vrbju pri Žalcu. Duhovne vaje pripravlja ekipa duhovnikov pretežno iz Šaleške doline in se jih vsako leto udeleži kar nekaj mladih iz različnih koncev naše škofije. Osrednja tema letošnjih duhovnih vaj je zgodba ‘Egiptovskega’ Jožefa, ki nam bo spregovoril o sanjah, Božjih načrtih, spravi … Prijave do 18. 2. 2018 pri domačih duhovnikih (po župnijah).

Poslovil se je Jože Arlič, Podgorje 27, roj. l. 1933. Pokopali smo ga v petek na mestnem pokopališču. Naj počiva v miru!

Čiščenje in krašenje cerkve
imate ta teden na skrbi verniki z ulice Na Rebri in Lešničarjeve. Bog povrni vsem, ki se potrudite, da je cerkev vedno čista in okrašena primerno liturgičnemu in letnemu času.

Deli.