5. postna – tiha nedelja

leto 24
št. 14
7. april 2019


razpored svetih maš

nedelja, 7. april– 5. postna – tiha nedelja
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + Adi Kapitler, brat Zvonko in družina Lesjak
– + Katarina Gabrovec, Rajko, Ivan ter sorodniki
ob 14.30 – rožni venec na Kalvariji

ponedeljek, 8. april– Maksim in Timotej, mučenca
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 – + Franc Rajter
– + Ernest Tacol

torek, 9. april– Valtruda, spokornica
maše: ob 8.00 –  po namenu
ob 18.30 – + Hugo Zdolšek, obl.
– + Marjeta Brkopec, 30. dan

sreda, 10. april– Domnij (Domen), škof, mučenec
maše: ob 8.00 – v čast sv.Jožefu za rojstvo otroka
0b 15.00 (Emina k.) – + Ivan Vošinek, obl.
ob 18.00 – križev pot
ob 18.30 – + Milan Anderlič, Amalija Sorec ter Jurij Klepej

četrtek, 11. aprilStanislav, škof. mučenec
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 – + Gabrijela Kaše

petek, 12. april – Zenon Veronski, škof
maše: ob 8.00 – po namenu darovalca
ob 18.00 – križev pot
ob 18.30 – + Ana Guček, obl.

sobota, 13. aprilIda, redovnica
maše: ob 8.00 – + Marija Gale
ob 18.30 – + Magda Jazbec

nedelja, 14. april– CVETNA nedelja
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + Stane Esih
ob 14.30 – rožni venec na Kalvariji


Spoštovani!

»Fantje z Jožefovega hriba«
nam v sklopu Glasba na hribu nocoj pripravljajo koncert z naslovom »BOLEČINA V SLOVENSKI LJUDSKI IN CERKVENI PESMI«. Fantje redno prepevajo pri vseh naših prireditvah, ki si jih ne znamo več predstavljati brez njih, to pot pa gre vendarle za nekaj posebnega. To bo namreč  prvi samostojni in le njihov koncert, zato še posebej lepo povabljeni. Povabite tudi druge in jih opozorite na priložnost! Najlepše priznanje in zahvalo za vse, kar storijo s svojo pesmijo na hribu, jim bomo dali prav s številno udeležbo.

Prihodnje nedelja je CVETNA. Pri obeh mašah bo blagoslov zelenja, butaric in oljk. Pri maši ob 8 h bo to v cerkvi, pri maši ob 10 h (če bo primerno vreme seveda) pa pred kapelo Lurške Matere Božje, od koder se bomo nato zvrstili v procesiji okrog Doma v cerkev. Vabljeni k čim večji udeležbi, seveda z butaricami ali vejicami, zelo dobrodošla pa tudi kakšna večja butara!

Oljčne vejice za cvetno nedeljo lahko dobite že danes. Darovi so namenjeni Don Boskovemu Centru na Hudinji. Bog povrni za vaš dar!

Pogovori o življenju in smrti
so na vrsti spet jutri ob 17. uri. Na vaše misli in izkušnje ter pogovor čakata ga. Metka Klevišar in ga. Julka Žagar. Vabljeni!

Vincencijeva konferenca in sodelavci,
vabljeni k izdelovanju butaric, tako v sredodopoldne od 9. ure naprej v Lazarjevi učilnici, kakor v sobotood 10. ure naprej v čajni kuhinji Varstva starejših, prvo nadstropje.  Butarice bodo za naše starejše po župniji in v Domu kakor tudi na voljo, če jo bo kdo želel, še v cerkvi.

Gre za zares lepo navado, s katero se spomnite vseh starejših župljanov kakor tudi povezujete v Domu mlade in starejše. Starši in otroci, lepo vabljeni, da pridete v soboto in si izdelate lepo, svojo butarico.

Mohorski večer je spet na vrsti,
in sicer v četrtek ob 19. uri, ko bomo predstavili knjigo Zmagovalciin tudi razmišljali na temo raka pri otrocih. Lepo vabljeni k zanimivi in občutljivi témi ter gostjam, ge. Tatjani Kruder in ge. Metki Klevišar. Večer bo povezovala ga. Tanja Ozvatič.

Križev pot v naši cerkvi je v postnem času
vsako sredo in petek pred večerno mašo, ob 18. uri.

Rožni venec na Kalvariji
je redna pobožnost vseh postnih nedelj, in sicer ob 14.30. Lepo vabljeni!

14. RADIJSKI MISIJON na Radiu Ognjiče z geslom ‘Cerkev je mlada’bo od danes do sobote, 13. aprila.S svojimi razmišljanji bodo sodelovali:kardinal Luis Antonio Tagle, nadškof Alojzij Cvikl, p. Marko Ivan Rupnik DJ, Sašo Mugerli, p. Branko Cestnik, br. Jaro Knežević in p. Toni Brinjovc. V kratkih govorih, svetovalnici in pogovorih bodo sodelovali še drugi duhovniki, redovniki, redovnice in laiki. Vsak dan bosta misijonska govora ob 10.15 in 17 h. Ponovitev bo vsak večer med 22. in 24. uro. Posnetki bodo nato na voljo v radijskem arhivu na spletni strani Radia Ognjišče. V času misijona bo ob 19 h prenos sv.maše, ob 20 h pa pogovorni večer, v katerem boste lahko sodelovali tudi poslušalci. Prisluhnimo, premišljujmo, molimo!

Iskrena hvala pevcem
– članom župnijskega mešanega pevskega zbora, in mladim, ki ste ga tokrat, tako kot ob župnijskih slovesnostih, okrepili, ter zborovodju g. Primožu, da ste našo župnijo tako lepo predstavljali na dekanijskem srečanju cerkvenih pevskih zborov preteklo nedeljo na Teharjah!

Križev pot za vse žrtve teharskega taborišča
Župnija Teharje danes ob 16 h vabi k vsakoletni molitvi križevega pota za vse žrtve Teharskega taborišča in druge žrtve vojnega in povojnega nasilja. Križev pot poteka ob novo postavljenih križih od grobišča v Bukovžlaku do cerkve sv. Ane na Vrhe nad Teharjami. Začetek je pri vhodu v spominski park Teharje. Ob obletnici misijona v Dekaniji Celje se pridružimo molitvi za večni mir umorjenih in za spravo v našem narodu.

Čiščenje in krašenje cerkve
imate ta teden na skrbi verniki iz Starih Selc in dela Popovičeve ulice. Bog povrni vsem, ki se potrudite, da je cerkev vedno čista in okrašena primerno letnemu in liturgičnemu času.

* * * * * * *
MOLITEV za imenovanje novega celjskega škofa

      O Bog, večni pastir, skrbno in neprestano vodiš svoje ljudstvo. Prosimo Te, daj v svoji neskončni dobroti Cerkvi v celjski škofiji pastirja po svojem srcu,  ki bo zvesto hodil za teboj, zaradi svetosti tebi ugajal, za nas  pa goreče skrbel. Naj uči z zgledom svoje osebnosti, nam pomaga rasti v zvestobi evangeliju  in odkrivati znamenja časa. Po Kristusu, našem Gospodu. Amen.

         OČENAŠ. ZDRAVA MARIJA.

Deli.