5. nedelja med letom

leto 24
št. 6
10. februar 2019


razpored svetih maš

nedelja, 10. februar– 5. nedelja med letom
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + Magdalena Fijavž

ponedeljek, 11. februar– LURŠKA MATI BOŽJA
                                        – SVETOVNI DAN BOLNIKOV
maše: ob 8.00 – + Neža Zapušek
ob 18.30 – + Jožefa Volf (iz Doma)

torek, 12. februar– Evlalija, mučenka
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 – + Vinko Krajnc, 6. obl.

sreda, 13. februar– Kristina, vdova
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 15.00 (Emina k.): – v zahvalo ter za vse bližnje in daljne sorodnike
ob 18.30 – + Vlado Zdolšek

četrtek, 14. februar– Valentin (Zdravko), mučenec
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 – + Edi Steinacher

petek, 15. februar– Klavdij, redovnik
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 – + Leopoldina Brinovc

sobota, 16. februar– Julijana Koprska, mučenka
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 – Jože Domjan

nedelja, 17. februar– 6. nedelja med letom
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + Frančiška Romih


Spoštovani!

 »Zastonj ste prejeli, zastonj dajajte« (Mt 10,8). Te besede je Jezus izrekel, ko je poslal apostole oznanjat evangelij, da bi njegovo kraljestvo raslo z dejanji zastonjske ljubezni. Na 27. svetovni dan bolnikov, ki ga bomo slovesno obhajali 11. februarja 2019 v Kalkuti v Indiji, nas Cerkev – Mati vseh svojih otrok, zlasti bolnikov – spominja na to, da so velikodušna dejanja, kot je dejanje usmiljenega Samarijana, najbolj verodostojna sredstva evangelizacije. Skrb za bolne zahteva strokovnost, ljubeznivost ter iskrena, preprosta in svobodna dejanja, kot je objem, ki bližnjemu govori o tem, da je drugemu »drag«. (pp Frančišek)

* * * * * * *

Sveta maša v kapeli Splošne bolnišnice Celje
je vsako sredo in nedeljo ob 19 h, prav tako ob zapovedanih praznikih. Za obisk bolnikov v bolnišnici lahko pokličete na tel.: 041/282-908 (Vlado Bizant). Zaradi gripe in splošne prepovedi obiskov v bolnišnici letos na svetovni dan bolnikov v kapeli ne bo posebne sv. maše.

Sveta maša v kapeli Psihiatrične bolnišnice Vojnik
je vsak četrtek ob 16.30. Za obisk bolnikov tam lahko pokličete na tel. 041/749-242 (Anton Lavrič).

Pogovori o življenju in smrti
bodo spet jutri, v ponedeljek, ob 17. uri. Lepo vabljeni v Jožefovo dvorano, kjer boste lahko podelili svoja razmišljanja z drugimi. Čakata vas gospe Metka Klevišar in Julka Žagar.

Močni starši – stabilni otroci
je naslov drugega predavanja gospoda Mihe Kramlija, ki bo na vrsti v torek,  12. februarja, ob 19. uri v Kardinalovi dvorani. Po zelo odmevnem in nagovorljivem prvem njegovem razmišljanju zares lepo povabljeni k nadaljevanju. Povabite še druge!

Poslednji kristjani
je naslov Mohorskega večera, ki ga pripravljamo s Celjsko Mohorjevo družbo v sredo, 13. februarja, ob 19. uri. Ob knjigi z istim naslovom in v pogovoru s preganjano katoličanko Saro Bevc Jonan, ki poročena s Slovencem živi pri nas, ter prof. dr. Ivanom  Štuhecem nas bo skozi problematiko vodila ravnateljica dr. Tanja Ozvatič.  Gre za pereče stvari, ki pa so pred drugimi razsežnostmi begunske problematike dostikrat spregledane ali zamolčane. Lepo vabljeni!

Interni nastop učencev Orglarske šole
bo v petek ob 18.30, najprej pri sv. maši v cerkvi in nato še nekoliko po njej. Lepo vabljeni, da bomo našim mladim organistom v spodbudo.

Tečaj za bralce beril in drugih besedil pri liturgiji
bo spet v soboto od 9.30 pa tja do pol enih. Vodil ga bom spet Jože Planinšek. Vabljeni še posebej tisti, ki morda na tečaju še niste bili, pa tudi vsi, ki vas sicer branje zanima, pa morda pri liturgiji še ne berete.

Tečaj za voditelje Župnijskih pastoralnih svetov (ŽPS) in drugih skupin
bo tudi v soboto od pol desete ure naprej. Pripravljata ga dr. Tanja Ozvatič in mag. Jure Levart. Lepo vabljeni, izkušnje in veščine tega področja marsikomu lahko pridejo prav, ne le na cerkvenem, temveč  tudi na civilnem področju, kjer jih dostikrat manjka.

Duhovne vaje za ministrante in pevke
bodo med zimskimi šolskimi počitnicami, in sicer v ponedeljek, 18., in torek, 19. februarja. Lepo bo, da se po dolgem času tudi iz naše župnije te priložnosti udeležite fantje in dekleta. Lepo vabljeni; starši spodbudite jih k temu. Vodil jih bo naš bogoslovec Rok Žlender.  Lepa priložnost, da v počitniških dneh izkoristite prijetno s koristnim.

Molitev celjske dekanije za duhovne poklice
Molitvena zveza za duhovne poklice (MZDP) celjske škofije in dekanija Celje vabita v nedeljo, 17. februarja, v Marijino cerkev v Celju k molitvi za nove duhovne poklice. Popoldne ob 15 h bo tam najprej molitveno bogoslužje, nato pa sveta maša po namenu MZDP. Enkrat na leto pride na vrsto naša dekanija, v njej pa sedaj naša župnija. Lepo vabljeni k sodelovanju tako člani molitvene skupine, kakor tudi vsi drugi, kdor le more. Prav posebej vabimo mlade – tudi  k prepevanju. Molitveno srečanje za duhovne poklice je v Marijini cerkvi sicer vsako tretjo nedeljo v mesecu.

Spet je za nami lep praznik kulture,
ki smo ga obhajali v četrtek popoldne. Hvala vsem za sodelovanje in seveda tudi udeležbo, s katero ste dali priznanje našim ustvarjalcem ter jih razveselili, kar je še posebej pomenljivo, saj to ni pri vseh ljudeh samo po sebi umevno!  Resnično smo lahko veseli, tako kot kraj kakor tudi kot župnija za vse, kar smo spet ustvarili tekom leta. Naj nam bo v spodbudo za v prihodnje in tudi v zdrav ponos, ko ustvarjalci puščate pomenljivo sled v svojem času znotraj našega okolja. Praznik je trenutek, ko se tega veselimo, to živimo in temu dajemo spodbudo.

Čiščenje in krašenje cerkve
imate ta teden na skrbi verniki s Celestinove ulice in ulic ob nje. Bog povrni vsem, ki se potrudite, da je cerkev vedno čista in okrašena primerno liturgičnemu in letnemu času.

Deli.