4. adventna nedelja; božična osemdnevnica in sveti večer

leto 22
št. 48
24. december 2017


razpored svetih maš

nedelja, 24. december – 4. adventna nedelja; božična osemdnevnica in sveti večer
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + Frančiška Romih, 30. dan
ob 15.00 (Emina k.): + družine Hramec in Laznik
ob 23.30 – priprava na polnočnico

ponedeljek, 25. december – BOŽIČ – GOSPODOVO ROJSTVO
maše: polnočnica – + Andrej Urbancl CM
ob 8.00 – – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + Marija Bukovec

torek, 26. december – Štefan, mučenec; božična osmina; – Dan samostojnosti
maše: ob 8.00 – + Štefan Krajnc
ob 10.00 – + Fanika in Štefan Žnidaršič

sreda, 27. december – Janez, apostol; božična osmina
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 15.00 (Emina k.): + družina Koželj in Romih ter sorodstvo
ob 18.30 – + Neža Krivec

četrtek, 28. december – Nedolžni otroci; božična osmina
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 – + Ivanka Obrez

petek, 29. december – božična osmina
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 – + Breda Štanc

sobota, 30. december – Feliks, papež, božična osmina
maše: ob 8.00 – + Ivan Žalik (iz Doma)
ob 18.30 – + Amalija Šajn
– + Bogomir Eberlinc

Nedelja, 31. december – SVETA DRUŽINA; Silvester
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – v zadoščenje in zahvalo


Božično skrivnost, ki nam je otipljivo blizu v jaslicah, globoko in pristno doživljajo otroci. Odrasli pogosto preveč razumsko dojemamo skrivnosti Božjega učlovečenja. Toda čim bolj smo otroci, bolj čutimo nevidni dotik Božje roke, ko se On, nevidni, dotika našega srca. In predvsem to naj bi se v božičnih dneh zgodilo. (…)

Bog vedno znova prihaja med nas. Vedno znova se dotika našega srca, da bi to srce (p)ostalo »dobro, pošteno, pravično in sveto«,

Blagoslovljen božič želimo vsem bolnim in trpečim, vsem rojakom v zamejstvu in po svetu, pa tudi ti­stim, ki v izpovedovanju vere niso združeni z nami. Naj nas vse združuje prizadevanje, da bi bilo vsako srce »dobro, pošteno, pravično in sveto«.         Vaši škofje

Voščilu škofov se pridružujemo tudi vsi duhovniki, ki bivamo in delujemo na Jožefovem hribu

Lepo povabljeni na božičnico,
ki jo pripravljajo naši mladi s petjem in besedo ob pol polnoči. To bo lep duhovni uvod v polnočnico, ki je krona Svetega večera. Naj bo nocojšnji sveti večer lep tudi doma – z blagoslovom, molitvijo in pesmijo.

Božič – praznik Gospodovega rojstva
je jutri, 25. decembra. Poleg polnočnice sta slovesni praznični sv. maši še ob 8 h (zorna – pastirska) ter ob 10 h (dnevna). Lepo vabljeni k sv. daritvi, da tako damo svetemu dnevu res pravo krščansko vsebino. Naj bo na sveti dan po naših družinah ob božičnih pesmih, molitvi, sv. maši in prazničnem družinskem kosilu čim lepše osebno in družinsko božično razpoloženje.

Božični koncert
Ne prezrite jutrišnjega božičnega koncerta s Prifarskimi muzikantiOb 16. uri, na sam božič, jutri, nas bodo v naši cerkvi popeljali na svoj način v skrivnost tega velikega praznika.

Štefanovo in Dan samostojnosti – 26. december
Sv. maši sta kot ob nedeljah – ob 8 h in 10 h, obakrat z blagoslovom soli in vode. Prvi dan po božiču je še posebej namenjen medsebojnemu obiskovanju. Pojdimo na obiske k našim sorodnikom in znancem, stopimo pa tudi do koga, ki v teh prazničnih dnevih morda še bolj občuti svojo samoto! V stolnici je ob 15 h sv. maša za domovino.

Blagoslov vina
je v sredo, 27. decembra, na god apostola Janeza. Po stari navadi blagoslavljamo vino s prošnjo, da bi nam bilo v veselje in blagoslov, nikdar pa v prekletstvo. Na zdravje!

Praznik Svete družine in Silvestrovo – nedelja, 31. december
Cerkev v božičnem času – na nedeljo po Božiču – hoče prav posebej pokazati na čudoviti vzor Svete družine (Jožefa, Marije in Jezusa) in na to, da je družina nekaj svetega. Pri sv. maši ob 10 h se bomo Bogu zahvalili tudi za vse prejete dobrote v starem letu! Naj bo nato zadnji večer leta čim lepši, z blagoslovom doma, saj je to tudi drugi sveti večer. Novemu letu nazdravimo z veselim srcem, predvsem pa srečno, zdravo in varno!

Božični blagoslov domov
Duhovnik bo prišel blagoslovit dom povsod, kjer ste v preteklih letih izrazili željo za to. Morda bi še pri kateri hiši oziroma družini želeli blagoslov. Sporočite nam in z veseljem se bomo odzvali vašemu povabilu (od 26. decembra naprej).

Verouk
Zaradi šolskih počitnic za teden tudi verouka ni. Ravno tako – zaradi novoletnega praznika – ni verouka v ponedeljek, 2. januarja. Vse družine veroučencev pa lepo vabimo k prazničnim mašam.

Trikraljevska akcija – koledovanje bo soboto, 6. januarja.

Božična številka verskega tednika Družine
Za praznike imamo naročenih več izvodov Družine in lepo povabljeni, da jo vzamete in preberete. Naj vam polepša božične praznike!

Iskrena hvala vsem,
ki ste pomagali pri postavljanju jaslic v cerkvi in krašenju ter čiščenju! Naj vam vaš trud prinese blagoslov pri vašem vsakdanjem življenju.

Poslovil se je Karol Bizjak, Cesta na Grad 56a, roj. l. 1923. Zadnja leta je živel v Štorah. Pogreb je v sredo, 27. 12., ob 11 h na mestnem pokopališču. Po pogrebu je sv. maša v župnijski cerkvi. Gospod, daj mu večni pokoj – naj počiva v miru!

Čiščenje in krašenje cerkve
imate ta teden na skrbi verniki iz Podgorja, 2. del. Bog povrni vsem, ki se potrudite, da je cerkev vedno čista in okrašena primerno letnemu in liturgičnemu času.

 

Deli.