33. nedelja med letom

leto 24
št. 41
17. november 2019


razpored svetih maš

nedelja, 17. november – 33. nedelja med letom
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + Frančiška Romih, obl.

ponedeljek, 18. november – Posvetitev bazilik sv. Petra in Pavla
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 – + Barbara Cimperšek (iz Doma)

torek, 19. november – Matilda, redovnica
maše: ob 8.00 – + Anton Berkopec
ob 18.30 – + Janez Krt
– + Maks Veniger, osmina

sreda, 20. november – Edmund, kralj
maše: ob 8.00 –  po namenu
ob 15.00 kapela sv.Eme: po namenu
ob 18.30 – za blagoslov v mladi družini

četrtek, 21. november Darovanje Device Marije
maše: ob 8.00 –  po namenu
ob 18.30 – + Jožko Kolman, obl.

petek, 22. november – Cecilija,  mučenka
maše: ob 8.00 –  za verne duše
ob 18.30 – po namenu pevcev in organistov ter za + pevce in organiste

sobota, 23. november – Klemen I., papež
maše: ob 8.00 – + Alojz Čreslovnik (iz Doma)
ob 18.30 – + Marta Ludvig

nedelja, 24. november – KRISTUS KRALJ
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + Lorenčak in Pavletič
– v zahvalo za 70 let življenja


Spoštovani!
V tednu od 17. do 23. novembra 2019 obhajamo teden zaporov. Vsako leto se obhaja v okviru Katoliške Cerkve in tudi drugih krščanskih Cerkva ter skupnosti. Namen tedna zaporov je, da se kristjani v večji meri zavedamo potreb vseh, ki se jih dotika beseda zapor: zaprtih oseb in njihovih družin, žrtev kaznivih dejanj, zaposlenih v zaporskem sistemu in vseh drugih, ki skrbijo za zapornike. Naslov letošnjega tedna zaporov je »Kaj je zate svoboda & si ti svoboden?«.

MOLITEV V TEDNU ZAPOROV
     Gospod, Ti ponujaš svobodo vsem ljudem. Molimo za vse ljudi v zaporih. Razlomi vse obstoječe vezi strahu in osamljenosti. S svojo ljubeznijo podpiraj zaprte, njihove družine in prijatelje, zaposlene v zaporih in vse, ki zanje skrbijo. Ozdravljaj vse, ki so jih ranila dejanja drugih, še posebej žrtve kaznivih dejanj. Pomagaj nam, da si bomo odpuščali, ravnali pravično, ljubili usmiljenje in v ponižnosti hodili skupaj s Kristusom v Njegovi moči in z njegovim Duhom, danes in vsak dan. Amen.

Seja Župnijskega pastoralnega sveta
je jutri, v ponedeljek, po večerni maši, v Lazarjevi učilnici, pričnemo pa jo z molitvijo v cerkvi. Člani, lepo povabljeni!

Pogovori o življenju in smrti
so spet na vrsti, in sicer jutri, v ponedeljek, ob 17. uri v Jožefovi dvorani. Pridite in razmišljajte na glas in z drugimi, da bo tako vam kot drugim lažje, čakata vas ga. Metka Klevišar in ga. Julka Žagar.

Tečaj za bralce beril
bo v torek zvečer ob 19. uri v Jožefovi dvorani; vodim ga Jože Planinšek. Vabljeni, saj nam pravilno branje božje besede še kako pomaga tudi pri drugih besedilih ali javnih nastopih. Marsikdaj pozabljamo na to, kako je liturgija oblikovalka našega siceršnjega življenja in ni nikoli sama sebi namen, kaj šele sodelovanje pri njej.

Tudi starši imamo svoje pravice
je naslov drugega predavanja g. Mihe Kramlija o vzgoji, tako za starše kot stare starše ali pa sicer pedagoške delavce in vzgojitelje. Lepo vabljeni v četrtek zvečer ob 19. uri v Jožefovo dvorano; zagotovo vam ne bo žal.

Ali ljubite Klasiko?
je tema cikla Glasbenih spominov, ki nam jih pripravlja naš stanovalec in velik poznavalec tega področja, gospod Danijel Pšeničnik. Vabljeni spet v petek, 22. novembra, ob 16. uri v Jožefovo dvorano!

God svete Cecilije,
zavetnice Cerkvene glasbe in pevcev, bomo zabeležili v petek s slovesno sveto mašo ob 18.30. Lepo vabljeni vsi pevci vseh zborov, da se bomo zahvalili za ta dar, ki ga imamo s petjem v obilni meri tu na hribu in se priporočili tudi za v prihodnje. Je pa to dan, ko se tudi sicer zavedamo lepote, ki nam jo v življenje prinaša lepa pesem in glasba ter seveda hvaležnosti vsem, ki pri nas v obilni meri za to poskrbite.

Naj bo god sv. Cecilije tudi povabilo, da bi se še kdo pridružil zboru. Pevske vaje Mešanega pevskega zbora naše župnije so vsak torek po večerni maši, vaje Otroškega zbora pa vsako nedeljo ob 9 h.

Danes popoldne ob 16. uri vabljeni v Kardinalovo dvorano, kjer nas bodo razveselile s svojo pesmijo in koncertom medicinske sestre, ki se združujejo v vokalni skupini Cvet. Gostje popoldneva pa bodo pevci našega Zbora zaposlenih.  Ne zamudimo lepe priložnosti, tako krajani kot seveda stanovalci našega Doma!

Pratika in Marijanski koledar za leto 2020
sta na voljo (5,90 oz. 2,50 evra). Vabljeni, da si vzamete tudi kaj preostalega od verskega tiska, kar je na voljo na mizicah, in seveda vabljeni k naročilom, zlasti Družine, Ognjišča, Misijonskih obzorij, Prijatelja in Mohorjevih knjig.

Miklavževo se bliža
in Miklavž je že napovedal, da bo tudi letos prišel med nas. To se bo zgodilo v četrtek, 5. decembra, ob 16. uri. Starši že lahko prijavite svoje pridne otroke zanj, da bo vedel načrtovati obdaritev. To lahko storite, ko pripeljete otroke k verouku ali v recepciji našega Doma kadarkoli, ali pa tudi po maši v zakristiji ali pisarni.

Čiščenje in krašenje cerkve
imate ta teden na skrbi verniki iz Podgorja-2. del. Bog povrni vsem, ki se potrudite, da je cerkev vedno čista in okrašena primerno letnemu in liturgičnemu času.

* * * * * * *

Zbor angelov prepeva Ti, sveti, večni Bog;
Hozana z njimi poje zdaj ves človeški rod.
Za vse dobrote tvoje vse stvarstvo Te slavi,
da enkrat v slavi večni, prepevali bi vsi.
(SG 389)

 

 

Deli.