30. nedelja med letom

leto 24
št. 38
27. oktober 2019


razpored svetih maš

nedelja, 27. oktober 30. ned. med letom
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + starši Planinc in Tolmajner ter Vanda Planinc

ponedeljek, 28. oktober – Simon in Juda Tadej, apostola
maše: ob 8.00 – + Neva
ob 18.30 – + Marija Stopar
– za zdravje (Š. Kelc, Sv.Barbara-Cirkolane)

torek, 29. oktober – Mihael Rua, duhovnik
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 – + Breda Štanc, 2. obl.

sreda, 30. oktober – Marcel, mučenec
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 15.00 (Emina k.) – po namenu
ob 18.30 – po namenu

četrtek, 31. oktober – Volbenk, škof; dan reformacije – dr.p.
maše: ob 8.00 – + Rajko Gabrovec in + družine Grmek
ob 18.00     molitev za duhovne poklice
ob 18.30 – za verne duše

petek, 1. november – VSI SVETI
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + iz Vincencijevih družin

sobota, 2. november – SPOMIN VSEH VERNIH RAJNIH
maše: ob 8.00 – + starši Hajšek, sestra Helena in ostali sorodniki
ob 18.30 – + Marija Bukovec

nedelja, 3. november – 31. nedelja med letom – ZAHVALNA
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + Vili Ošlak
– + Ana Vuga, 3. obl.


Spoštovani!

Praznik Vseh svetih – petek, 1. november
Praznični sveti maši sta ob 8 h in 10 h. Molitve na celjskem mestnem pokopališču so ob 15. uri. Ta dan je tudi prvi petek;
obisk bolnikov in ostarelih na domu bo tokrat v opoldanskem času oz. po dogovoru.

Skupna molitev rožnih vencev za pokojne
na praznik Vseh svetih je v naši cerkvi od 16. do 17. ure. Vanjo bomo poleg vseh naših dragih pokojnih vpletali še posebej vse tiste, katerih imena boste napisali na listke in jih oddali v posebno košarico na mizici pod korom (spomini). Hvala za vaše darove ob spominih!

Spomin vseh vernih rajnih je v soboto, 2. novembra.  Sveti maši  sta ob 8 h in 18.30.

Verouk:  Zaradi jesenskih počitnic v šoli ta teden ni verouka. Seveda pa ste starši in otroci lepo povabljeni, da na praznik Vseh svetih greste k sv. maši – doma ali v kraju, kjer imate pokopane svojce – in da na grobovih vaših dragih rajnih tudi kaj zmolite. Spoštljivo obnašanje na pokopališču in molitev na grobu je lépo pričevanje dobre vzgoje in vere.

Orgelski koncert v okviru »Glasba na hribu«
bo nocoj ob 19. uri v naši cerkvi. Nastopil bo mlad a že mednarodno in doma priznani organist Luka Gojkošek iz Cirkovc na Dravskem polju.  Lepo vabljeni in povabite še druge, spet se nam obeta lep glasbeni večer ob začetku tedna, ki bi ga bilo gotovo škoda zamuditi.

Oktobrska rožnovenska pobožnost
je do konca meseca vsak dan ob 18 h – pol ure pred večerno mašo. Pred izpostavljenim Najsvetejšim skupaj zmolimo rožni venec, litanije in molitev k sv. Jožefu. mašo. Pridite, molimo!

Duhovne vaje za ministrante
bodo od ponedeljka, 28., do torka, 29. oktobra. Pripravlja jih naš diakon Rok Žlender. Tudi naši fantje lepo povabljeni, da se pridružite v teh počitniških dneh.

Zahvalna nedelja – 3. november
Prihodnjo nedeljo se bomo Bogu zahvalili za vse letošnje pridelke, pa tudi za vse druge dobrote, za mir in vse odvrnjene nevarnosti. Lepo povabljeni, da v tem duhu tudi okrasimo cerkev s pridelki, pa tudi z različno hrano, ki jo bomo nato razdelili družinam, ki sedaj pri nas enkrat mesečno prihajajo po hrano. Deli jo naša Vincencijeva konferenca, akcija pa poteka v sodelovanju s škofijsko Karitas. Na mizici pod korom so v ta namen posebne papirne vrečke Karitas.

Duhovne vaje za starejše
bodo od ponedeljka, 4., do srede, 6. novembra. Vodil jih bo naš stanovalec, msgr. Jože Kužnik. Lepo vabljeni tudi iz župnije! Lahko se pridružite le pri premišljevanjih oziroma čez dan.  Prijavite se v recepciji.

Sveče za na grobove
lahko dobite tudi v naši cerkvi na posebni mizici spredaj. Priporočen dar za svečo je 1.50 EUR za svečo. Gre za akcijo, ki jo organizira škofijska Karitas Celje. Izkupiček je namenjen blagajni naše Vincencijeve konference, tako boste z darovanjem za svečo prispevali še nekaj v dober namen.

Poslovil se je
Karl Lojen, Hribarjeva 13, rojen l. 1925. Pokopali smo ga v petek na mestnem pokopališču. Naj počiva v miru!

Čiščenje in krašenje cerkve
imate ta teden na skrbi verniki iz ulic Pod gradom, Vilharjeve in Ceste na grad, 1. del. Bog povrni vsem, ki se potrudite, da je cerkev vedno čista in okrašena primerno letnemu in liturgičnemu času.

* * * * *

  VSI SVETI – Praznik vseh poveličanih. Tudi tistih svetnikov, ki jih ni v nobenem koledarju in ne bodo nikdar njihovi življenjepisi iz­šli v življenju svetnikov. Ker za svetnike proglašene svetnike že obhajamo njihove praznike, je prav, da danes posebej poča­stimo vse tiste svetnike, katerih imena so neznana. Tolažilna je misel, da med njimi slavimo svoje sorodnike, znance, prijatelje. Saj če so v nebesih – in to upamo -, spadajo v današnji praznik. Moj oče, moja mati . . .

     Večnost! Kaj je vse naše drobnjakarstvo spričo večnosti? Kako važni se zdimo sami sebi. Pa smo kaplja v morju. A vendar: za nekaj velikega smo se rodili. V siju večnosti dobiva moje življenje svoj smisel. Vprašanje je le, če je ta veli­častna vizija večnosti vedno pred mojimi očmi: ne za strah, ampak da prav izbiram in prav usmerjam svoj korak.

   Za svojo večnost živim danes. Vsak dan mi je v ta namen podarjen. S spoštovanjem ga moram vzeti v svoje roke. Če ga preživim za svojo večnost, potem mi smrt ni strašilo, misel na sodbo ni grenka. Večnost je prav tako stvarna kot sedanje živ­ljenje. Zavestno moram te tri stvarnosti vnesti v svoj življenjski program: smrt, sodba, večnost. Zato mi mora današnji dan pomeniti ne le tolažbo, ampak tudi moč.

(Franc Sodja CM, Trenutki molka)

Deli.