3. velikonočna nedelja

leto 24
št. 17
5. maj 2019


razpored svetih maš

nedelja, 5. maj – tretja velikonočna
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – +  Jože Arlič

ponedeljek, 6. maj–  Dominik Savio
maše: ob 8.00 – + Ciril Lesjak (ž. Šentjur)
ob 18.30 – + Franc Rajter in Breda Štanc (ob roj.d.)

torek, 7. maj–  Gizela, opatinja
maše: ob 8.00 – + Alojzija Pečar (ž. Šentjur)
ob 18.30 – + Jakob Slemenšek in njegovi sorodniki

sreda, 8. maj– Bonifacij, papež
maše: ob 8.00 – + Bernardka Škorjanc (ž. Šentjur)
ob 18.00 – češčenje v čast Sv.Jožefa
ob 18.30 – + Vida Lokovšek, obl.

četrtek, 9. maj– sv. Ludovika, soustanoviteljica sester usmiljenk
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 –starši in sestre Prevovnik

petek, 10. maj– Job, svetopisemski trpin
maše: ob 8.00 – + Vinko Gobec (ž. Šentjur)
ob 18.30 – + iz družine Esih

sobota, 11. maj– Odo, opat
maše: ob 8.00 – + Frančiška Podjavoršek (iz Doma)
ob 18.30 – + Štefan in Frančiška Žnidaršič

nedelja, 12. maj – četrta velikonočna – N. Dobrega pastirja
maše: ob 8.00 – za župljane in obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + Ivan Jakopin, 5. obl.


Spoštovani!

Spet kliče nas venčani maj – šmarnice
Otroke in odrasle lepo vabimo k majski pobožnosti šmarnic. Jutranje šmarnično branje za odrasle Moj mali besednjak od Ž do A je napisal Gregor Čušin. S pronicljivimi razmisleki vodijo k spraševanju o življenju kristjana sredi sodobnega sveta. Večerno branje z naslovom ‘Misijonar ob Nilu’ pa je napisala Berta Golob. Ob 200 letnici rojstva spoznavamo življenje misijonarja Ignacija Knobleharja. Pri večerni maši zmolimo tudi litanije Matere Božje. Otroci vsak dan dobijo tudi posebne sličice.                            PO MARIJI K JEZUSU!

Teden molitve za duhovne poklice (5.-12.maj)
OD VIDNEGA K NEVIDNEMU.
Moliti za nove duhovne poklice je naloga nas vseh, je vabilo, ki nam ga pošilja Jezus z besedami: »Prosite Gospodarja žetve, da pošlje delavcev na svojo žetev …« Molitev pripravlja ugodno okolje, kjer bo mogoče, da bo duhovni poklic lahko pognal in dozorel. Povabljeni vsi, da v tem tednu še bolj zavzeto sodelujemo pri tem poslanstvu. Kakor je Jezus Petra vprašal po ljubezni, danes tudi nas sprašuje: »Ali me ljubiš?«

Srečanje članov Vincencijeve konference
bo jutri, v ponedeljek, ob 17. uri.  Lepo vabljeni vsi, da najprej pomislimo na postorjeno, in seveda nato še na vse, kar je pred nami.

Pogovori o življenju in smrti
so spet na vrsti, tudi jutri, v ponedeljek, ko vas ob 17. uri v Jožefovi dvorani čakata gospe Metka Klevišar in Julka Žagar. Pridite in podelite tudi svoje izkušnje, da vam bo lažje, še posebej, če žalujete.

Tečaj priprave na krst
za starše in botre, ki nameravate krstiti svojega otroka, pa tečaja še nimate, bo v torek od 16. do 19. ure v Kardinalovi dvorani. Lepo vabljeni in morda še koga, ki ga poznate, opozorite na priložnost.

Predavanje »Ne kradi«
iz sklopa »Deset Božjih zapovedi za življenje danes« bo spet v torek ob 19. uri v Jožefovi dvorani. Pripravlja ga Jože Planinšek. Vabljeni!

Praznik sv. Ludovike
soustanoviteljice Družbe Hčera Krščanske ljubezni oz. sester usmiljenk, je v sredo, 9. maja. Sestre so prejšnjo soboto prav pri nas praznovale stoletnico slovenske province. Že dolga leta delujejo tudi v naši župniji in Bog jim povrni za vse, kar storijo.

Prva sreda je to pot zaradi prvomajskih praznikov en teden kasneje, da se je bomo lahko udeležili v čim večjem številu. Zares lepo povabljeni tako župljani in obiskovalci naše cerkve kot stanovalci Doma in seveda vsi zaposleni Doma, da se združimo v sredinem majskem večeru, ko bomo zapeli litanije Matere Božje in prisluhnili šmarničnemu branju. Molitvena skupina začne že prej, povabljeni že takrat, drugi pa se bomo pridružili ob 18. uri ob izpostavitvi Najsvetejšega.  Zares lepo vabljeni!

Pohod po Slomškovi romarski poti
bomo organizirali v soboto, in sicer od Svetega Križa nad Belimi vodami do Črne na Koroškem, kolikor bo pač šlo. Kdor želi, zares lepo povabljen, da se pridruži, to bo tudi test za letošnje romarje v Compostelo. Dobimo se ob 7. uri zjutraj pri Sv. Križu nad Belimi vodami; morda se javite, da se združimo pri prevozu. S seboj vzemite poleg dobre volje primerno  obutev ter malico in pijačo v nahrbtnik.

Srečanje in blagoslov motorjev in motoristov,
kot je vsako leto navada pri nas v začetku maja, bo prihodnjo nedeljo, 12. maja, ob 10. uri na dvorišču pred Domom. Pevci Župnijskega pevskega zbora lepo naprošeni, da ta dan prepevate pri tej maši ob desetih.  V primeru deževnega vremena bo maša v cerkvi in blagoslov motorjev po maši, kolikor bo mogoče. Srečanje pripravljamo v sodelovanju z Moto sekcijo Elektra Celje, vabljeni pa seveda vsi ljubitelji jeklenih konjičkov in vožnje z njimi.

Romarsko potovanje v Admont in Maria Zell se bliža. V soboto, 25. maja, gremo na pot ob 6. uri zjutraj. Še so možne prijave. Vabljeni, da to storite čim prej zaradi lažje organizacije potovanja. Pot bo zanimiva in lepa. Cena je 40 EUR. Vabljeni!

Hvala vsem,
ki ste spet pomagali pri postrežbi romarjev in slovesni sveti maši s prepevanjem in igranjem ob drugem letošnjem romarskem shodu. Bog vam povrni za vašo vedno novo dobro voljo!

Shod Marije Pomočnice
Don Boskov center na Hudinji in župnija bl. Antona Martina Slomška vabita v nedeljo, 12. maja, ob 14.30 k molitvi za družine in duhovne poklice. Ob 15. uri sledi procesija Marije Pomočnice in slovesna sv. maša, ki jo bo daroval murskosoboški škof, salezijanec dr. Peter Štumpf.

Čiščenje in krašenje cerkve
imate ta teden na skrbi verniki iz Zvodnega in Zagrada. Bog povrni vsem, ki se potrudite, da je cerkev vedno čista in okrašena primerno liturgičnemu času in letnemu času.

Deli.