3. nedelja med letom – nedelja Svetega pisma

leto 24
št. 4
27. januar 2019


razpored svetih maš

nedelja, 27. januar– 3. nedelja med letom – nedelja Svetega pisma
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
– p. n. Gračnar, greg.
ob 10.00 – + starši Lukan

ponedeljek, 28. januar– Tomaž Akvinski, cerkveni učitelj
maše: ob 8.00 – p. n. Gračnar, greg.
ob 18.30 – + Marija Gril (iz Doma)

torek, 29. januar– Valerij, škof
maše: ob 8.00 – + Stanko in Katarina Zupanc
– p. n. Gračnar, greg.
ob 18.30 – + Stane Hren
– + Anton Osek, osmina

sreda, 30. januar– Martina, mučenka
maše: ob 8.00 – p. n. Gračnar, greg.
ob 17.30 – češčenje v čast Sv.Jožefa
ob 18.30 – za zdravje

četrtek, 31. januar– Janez Bosko, ustanovitelj salezijancev
maše: ob 8.00 – p. n. Gračnar, greg.
ob 18.00   molitev za duhovne poklice (1. četrtek)
ob 18.30 – + Bogomila in Tone Lipovšek

petek, 1. februar– bl. Marija A. Vaillot in Odila Baumgarten HKL
maše: ob 8.00 – p. n. Gračnar, greg.
ob 18.30 – za nove duhovne poklice in zvestobo poklicanih

sobota, 2. februarJezusovo darovanje – SVEČNICA
maše: ob 8.00 – + Branko Đakovič (iz Doma)
– p. n. Gračnar, greg.
ob 18.30 – + Marija Bukovec

nedelja, 3. februar– 4. nedelja med letom – Blaž, škof, mučenec – Gnidovčeva nedelja
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
– p. n. Gračnar, greg.
ob 10.00 – + Franc Koren, obl.


Spoštovani!

Danes poldne ob 15. uri vabljeni k dogajanju ob
NEDELJI SV. PISMA.
Ob 15. uri bo bogoslužje v Slomškovi kapeli, pripravlja ga g. škof dr. Stanislav Lipovšek, nato pa še k razmišljanju »Bralec v službi Božje besede«, ki ga pripravljam Jože Planinšek.

S SVEČNICO
v soboto, 2. februarja, po starem koledarju in v ljudskem izročilu sklepamo božični čas. Jezusa so po judovskem običaju njegovi starši štirideseti dan po rojstvu prinesli v tempelj in ga tam kot prvorojenca darovali ter simbolično odkupili nazaj. V poročilu o tem dogodku sta omenjena dva čudovita starčka, Ana in Simeon. Ko je zrl v dete Jezusa, je Simeon vzkliknil, da je on »Luč v razsvetljenje poganov«. Od tod ime praznika in zato na svečnico blagoslavljamo sveče. Tudi letos bodo na voljo posebne sveče. Dar zanje (1 evro) je za Vincencijevo konferenco.

Panorame v štirih letnih časih
je potopisno predavanje g. Francija Horvata, ki bo danes ob 16. uri v Kardinalovi dvorani. Zagotovo bo zanimivo in povabljeni nanj.

Pogovori o življenju in smrti so na vrsti jutri, v ponedeljek, ob 17. uri v kardinalovi dvorani. Lepo vabljeni, da podelite tudi svoje izkušnje z drugimi. Spet vas čakata gospe Metka in Julka.

Radosti in pasti sodobne tehnologije pri odraščanju otrok je naslov predavanja v torek zvečer ob 19. uri v Jožefovi dvorani. Pripravlja nam ga vodja ambulante za zdravljenje nekemičnih zasvojenosti, g. Miha Kramli.  Tako predavatelj kot tema sta zanimivi, zato ne zamudite priložnosti, ne le starši, tudi mladi, saj je to še posebej vaš problem – pameten telefon …

Sreda pred prvim petkom nas čaka v tem tednu.  Vabljeni poleg zaposlenih tudi stanovalci Doma kakor župljani in obiskovalci naše cerkve, da se priporočimo sv. Jožefu v vseh naših potrebah.  V duhu svečnice bomo še posebej premišljevali o darovanju. Začeli bomo  ob 17.30, ko se bomo pridružili molitveni skupini.

Četrtek pred prvim petkom, prvi petek in prva sobota:
V četrtek je pol ure pred mašo molitev za duhovne poklice pred izpostavljenim Najsvetejšim. Na prvi petek je obisk bolnikov in ostarelih župljanov na domu, zvečer po maši pa pobožnost v čast Jezusovemu Srcu. Na prvo soboto je letos praznik – svečnica, ki je tudi Marijin praznik, obenem dan posvečenega življenja.

Lepo naprošeni k podiranju jaslic in čiščenju
v petek od 9. ure naprej. Kar nekaj bo spet za postoriti, zato bo vsakdo dobrodošel. Vabljeni!

Zbor društva medicinskih sester in tehnikov »La vita« iz Maribora bo z nami v okviru cikla Glasba na hribu, in sicer v soboto, na svečnico, zvečer ob 19. uri, po večerni maši. Pripravili nam bodo božično sakralni koncert, s katerim bomo sklenili božični čas tudi po ljudskem izročilu. Lepo vabljeni. Gre za zelo zanimivo in priznano glasbeno skupino. Povabite še druge!

God in blagoslov sv. Blaža je v nedeljo, 3. februarja. Pri sv. maši lahko prejmemo poseben blagoslov (s svečami), da bi bili obvarovani bolezni v grlu in vsakega drugega zla.

Gnidovčeva nedelja – 3. februar
Vincencijanska družina vabi prihodnjo nedeljo popoldne ob 16 h k Srcu Jezusovemu v Ljubljani na praznovanje Gnidovčeve nedelje. Letos prav na ta dan, 3. februarja, mineva 80 let od smrti Božjega služabnika škofa Janeza Frančiška Gnidovca. Najprej bo skupna molitev in nato slovesno somaševanje, ki ga bo vodil upokojeni nadškof Anton Stres, po njem pa še bratsko druženje. Svetniškega škofa Gnidovca, našega sobrata lazarista, se bomo pri sv. mašah v nedeljo seveda spomnili tudi v naši cerkvi.

Iskrena hvala vsem,
ki ste prihajali k češčenju čez dan, tako v sredo kakor petek, in seveda vsem, ki ste posebej sodelovali: pevcem, organistoma, fantom za petje obojnih litanij in molivcem. Morda je prav, da pri tem tudi spodbudimo k pozornosti na ta dva dneva, ki sta pomenljiva za našo župnijo. Lepo bi bilo, če bi se nanju odzvali še v večjem številu. Bodimo na to pozorni prihodnje leto. To sta res naše dneva.

Poslovil se je gospod Drago Žuža
s Kalvarije, ki, žal, ni preživel težkega padca. Pogreb očeta našega ministranta Danijela bo v torek popoldne na žalskem pokopališču. Ura bo sporočena naknadno. Priporočamo ga v molitev. Naj počiva v miru!

Čiščenje in krašenje cerkve
imate ta teden na skrbi verniki z ulice Na Rebri in Lešničarjeve.Bog povrni vsem, ki se potrudite, da je cerkev vedno čista in okrašena primerno liturgičnemu in letnemu času.

 

Deli.