3. adventna nedelja

leto 23
št. 47
16. december 2018


razpored svetih maš

nedelja, 16. december–3. adventna nedelja
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + Adi Kapitler, brat Zvonko in družina Lesjak

ponedeljek, 17. december – Lazar iz Betanije; božična osemdnevnica
maše: ob 8.00  – + Neža in Jožef Kovče ter brat Anzek, obl.
ob 18.30 – + Jože Terbovc

torek, 18. december – Teotim, mučenec; božična osemdnevnica
maše: ob 8.00  –  po namenu
ob 18.30 – + Ana Cafuta

sreda, 19. december – Urban V., papež; božična osemdnevnica
maše: ob 8.00 –  po namenu
ob 15.00 (Emina k.): + Marinka Kartuš ter + Kartuševi in Florjančevi
ob 18.30 – + Jakob Slemenšek

četrtek, 20. december – Vincencij Romano, duhovnik; božična osemdnevnica
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 – + Franc Rajter, osmina

petek, 21. december – Peter Kanizij, c.učitelj; božična osemdnevnica
maše: ob 8.00 – + Angela Ingruber Klemovšek
ob 18.30 – + Frančiška Romih

sobota, 22. december – Frančiška Cabrini, red.ust., božična osemdnevnica
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 – + Jožef Videc

nedelja, 23. december – 4. adventna nedelja; božična osemdnevnica
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + Marta Ludvig


Spoštovani!

Kralja, ki prihaja,
pridite molimo!

Adventni čas nas vabi k sv. maši, jutranji ali večerni, posebej v zadnjem tednu pred božičem (od 17. decembra naprej) , ko zapojemo povabilo ‘Kralja, ki prihaja, pridite molimo!« ter Marijin hvalospev ‘Moja duša poveličuje Gospoda’. Naj naše pričakovanje rojstva Odrešenika človeštva vsak dan bolj raste!

O Modrost, ki si izšla iz ust Najvišjega,
ki segaš od kraja do kraja ter krepko in blago vse urejaš:
Pridi in uči nas pota razumnosti.
/odpev 17. decembra/

Pogovori o življenju in smrti,
bodo spet jutri, v ponedeljek. Morda v teh dneh še globlje prodre tema življenja in tudi smrti v nas, zato vabljeni ob 17. uri v Jožefovo dvorano, kjer vas pričakujeta ga. Metka Klevišar in ga. Julka Žagar.

Postavljanje jaslic je pred nami,
lepo vabljeni vsi, ki vedno pri tem sodelujete in seveda se lahko pridružite še novi. Kar veliko bo spet za postoriti in vsakdo bo dobrodošel. Začeli bomo v sredo od 9. ure naprej, v četrtek ne bomo mogli, nadaljevali pa bomo v petek in soboto, tako da bodo jaslice do nedelje v grobem že postavljene in seveda tudi smreke.   Popoldne in zvečer vabljeni tudi mladi, ki ste morda dopoldne v službi ali šolah. Vedno znova je lepo, ko se tako združimo pri tem dogajanju in res lepo povabljeni v čim večjem številu.

Člani Vincencijeve konference in vsi,
ki radi priskočite na pomoč, povabljeni v četrtek, ko bomo imeli koline, da nam pomagate pri prevozih stanovalcev in tudi oskrbi ter hranjenju, kolikor je potrebno, da bo ta domač praznik res za vse, ki še zmorejo sodelovati. Pridite približno ob 16. uri v recepcijo.  Praznovanje bomo sklenili tja do 18. ure oziroma večerne maše.

Betlehemska lučka
bo prišla v našo župnijo prihodnjo (4. adventno) nedeljo pri jutranjisvetimaši.Lučke sicer že imamo, plamenček pa nam bodo prinesli skavti iz župnije Sv. Cecilijenaslednjo nedeljo. Nato si jo boste lahko ponesli na domove.Vsako leto se zavedajmo, kako velika vrednota je mir na svetu.

Marija tudi v zadnjem tednu adventa čaka,
da jo boste povabili v svoj dom. Kipecdobite v zakristiji.Ob Marijise družina zbere k skupni molitvi, morda tudi s sorodniki ali sosedi.

Pomemben del priprave na božič
je dobra spoved. Priložnost je vsak dan pred in med sv. mašotako zjutraj kot zvečer.

Nostalgični Vlado Geršak in njegov čopič
je naslov razstave slik našega župljana in krajana, ki je na ogled vse do konca februarja prihodnje leto. Lepo vabljeni v veliko avlo našega Doma, kjer si umetniška dela lahko v miru ogledate, morda katero tudi kupite.

Pratika za leto 2019
je še voljo (5,90 evra). Vabljeni, da si vzamete tudi kaj preostalega od verskega tiska, kar je na voljo na mizicah, in seveda vabljeni k naročilom, zlasti Družine, Ognjišča,Misijonskih obzorij, PrijateljainMohorjevih knjig.

Brezplačni izvodi revij, ki izhajajo pri Družini
so na voljo na mizici pod korom. Vzemite in v prazničnem božičnem času kaj preberite. Seveda bodo na uredništvu najbolj veseli, če bi kakšno teh revij tudi naročili.

Poslovil se je
Franc Rajter, Hribarjeva 3, roj. l. 1933. Nazadnje je bival v Domu Sv.Jožef. Pokopali smo ga na mestnem pokopališču. Naj počiva v miru!

Čiščenje in krašenje cerkve
imate ta teden na skrbi verniki iz Starih Selc in dela Popovičeve ulice. Bog povrni vsem, ki se potrudite, da je cerkev vedno čista in okrašena primerno letnemu in liturgičnemu času.

* * * * * *

MOLITEV  za imenovanje novega celjskega škofa

      O Bog, večni pastir, skrbno in neprestano vodiš svoje ljudstvo. Prosimo Te, daj v svoji neskončni dobroti Cerkvi v celjski škofiji pastirja po svojem srcu,  ki bo zvesto hodil za teboj, zaradi svetosti tebi ugajal, za nas  pa goreče skrbel. Naj uči z zgledom svoje osebnosti, nam pomaga rasti v zvestobi evangeliju  in odkrivati znamenja časa. Po Kristusu, našem Gospodu. Amen.

          OČENAŠ. ZDRAVA MARIJA.

Deli.