28. nedelja med letom

leto 24
št. 36
13. oktober 2019


razpored svetih maš

nedelja, 13. oktober – 28. nedelja med letom
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + Ivan Vošinek

ponedeljek, 14. oktober Kalist I., papež, mučenec
maše: ob 8.00 –  po namenu
ob 18.30 –  + Amalija Sorec, Jurij Klepej in Milan Anderlič

torek, 15. oktober Terezija Avilska, cerkvena učiteljica
maše: ob 8.00 –  + Danica in Robert Šurbek ter Roman Pogladič
ob 18.30 –  + Leopoldina Brinovc, 1. obl.

sreda, 16. oktober Marjeta Marija Alakok, redovnica
maše: ob 8.00 –  po namenu
ob 15.00 (Emina kap.) – po namenu
ob 18.30 –  + Frida Plešnik

četrtek, 17. oktober Ignacij Antiohijski, škof, mučenec
maše: ob 8.00 –  po namenu
ob 18.30 –  + Vida Adamič ter + iz družin Prislan in Hus

petek, 18. oktobra – Luka, evangelist
maše:  ob 8.00 – po namenu
         ob 18.30 – + Mirko Eberlinc

sobota, 19. oktober – kanadski mučenci
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 – + Janez Čadej

nedelja, 20. oktober – 29. nedelja med letom – MISIJONSKA
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 –  + Ana in Jakob Jurgelj
– + Marija Stopar


Spoštovani!

Pri svojem pomanjkljivem znanju in revni pameti ne najdem ničesar prikladnejšega od vode, da bi pojasnila nekatere duhovne stvari. Ta element mi je tako zelo ljub, da sem ga že od nekdaj opazovala pozorneje od drugih, pa čeprav se v vsem, kar je ustvaril veliki in modri Bog, skriva veliko skrivnosti, s katerimi se lahko okoristimo; tako vsaj delajo tisti, ki se na to razumejo. Sicer pa mislim, da se v vsaki, tudi najneznatnejši Božji stvaritvi, recimo mravlji, skriva več, kot moremo razumeti. /…/

Prav zares, v nas so skrivnosti, nad katerimi velikokrat strmim; in koliko drugih mora še biti! Moj Gospod in moj Bog, kako veliki so tvoji čudeži! Na zemlji smo kakor preprosti, nevedni pastirji, ki si domišljamo, da te nekoliko razumemo. A vse kaže, da je to toliko kot nič, saj so še v nas samih velike skrivnosti, ki jih ne doumemo. Rekla sem »toliko kot nič« – v primerjavi z neizčrpnim bogastvom, ki je v tebi; s tem nočem tajiti, da se nam ne kažeš nad vso mero velikega že v svojih vidnih delih, ki so polna tvoje slave.

Sv. Terezija Avilska, Notranji Grad

Ne zamudite nocojšnjega koncerta »PRO MEDICE«
intsrumentalne zdravniške skupine, ki jo vodi zdravnik in glasbenik g. Andrej Gubenšek.  Ob 19. uri  nas bodo razveselili v naši cerkvi s koncertom ter gostoma, solistko ga. Andrejo Zakonjšek Krt in g. Primožem Krtom. To bo lep večer, še posebej pa tudi zelo naš, saj so z nami spet kar trije naši župljani. Res prisrčno vabljeni!

Montesori za starejše
in osebe z demenco je program, ki ga uvajamo v našem Domu že skoraj štiri leta in ga skušamo predstaviti tudi svojcem. Tako bomo imeli posebno predavanje oziroma predstavitev metode in takšnega dela v torek, 15. oktobra, ob 19. uri v Jožefovi dvorani. Lepo vabljeni vsi, ki vas to zanima in ste starejši ali pa živite in delate s starejšimi oziroma se srečujete tudi z demenco v svojem okolju. Srečanje pripravlja naša delovna terapevtka ga. Sara Črepinšek.

Tečaj obdelovanja fotografije za starejše
oziroma, kako s preprostimi orodji, pametnim telefonom ali računalnikom obdelati fotografijo, da bo lepša. Vsega tega vas bo naučil Miha Lokovšek, zato vabljeni v četrtek od 9.30 do 13.00 v Dom sv. Jožef na posebno delavnico, ki jo bo vodil.

Prostovoljci Vincencijeve konference in sicer iz župnije,
lepo vabljeni v četrtek k pomoči in tudi udeležbi na kostanjevem pikniku, ki ga pripravljamo za naše stanovalce od pol desete ure pa tja do poldneva. V atriju bomo pekli kostanj, pokušali mošt in se družili. Vsak nam bo dobrodošel, da bomo lahko razveselili čim več stanovalcev, tudi tistih, ki ne morejo biti na srečanju sami.

V tem tednu krenemo spet v Compostelo,
tudi štirje iz naše župnije gremo na pot in vas ponašamo s seboj.  Bodimo povezani v molitvi in dobri misli, saj smo tako ali drugače vsi popotniki skozi ta svet, kar nam peš hoja na poseben način pripoveduje.

Oktobrska rožnovenska pobožnost je vsak dan ob 18 h – pol ure pred večerno mašo. Pred izpostavljenim Najsvetejšim skupaj zmolimo rožni venec, litanije in molitev k sv. Jožefu. K molitvi rožnega venca vabimo tudi pred jutranjo mašo. Pridite, molimo!

Misijonska nedelja – 20. oktobra –
Vseslovensko praznovanje misijonske nedelje bo letos v murskosoboški škofiji. V tamkajšnji stolnici bo ob 15. uri molitvena ura, ob 16. uri pa slovesno somaševanje. Na ta dan tako kakor prvi kristjani slovenski katoličani poleg molitve prispevamo svoj konkretni dar za naše apostole v misijonih, za njihovo ozna­njevanje evangelija v krajih, kjer Cerkev še ni nav­zoča ali še ni samostojna.

Na misijonsko nedeljo je po slovenskih župnijah tradicionalna misijonska nabirka. Že vnaprej – v imenu naših misijonarjev ter Misijonskega središča Slovenije – hvala za vaš dar!

Verouk za odrasle ali katehumenat  je vsak torek zvečer ob 20 h in bo trajal do Velike noči prihodnje leto. Namenjen je vsem, ki bi radi prejeli zakramente krsta, ali obhajila ali birme, pa tudi drugim, ki bi radi poglobili svojo vero in jo povezali z življenjem.

Čiščenje in krašenje cerkve
imate ta teden na skrbi verniki s Celestinove ulice in ulic ob njej. Bog povrni vsem, ki se potrudite, da je cerkev vedno čista in okrašena primerno liturgičnemu in letnemu času.

MOLITEV za imenovanje novega celjskega škofa

       O Bog, večni pastir, skrbno in neprestano vodiš svoje ljudstvo. Prosimo Te, daj v svoji neskončni dobroti Cerkvi v celjski škofiji pastirja po svojem srcu,  ki bo zvesto hodil za teboj, zaradi svetosti tebi ugajal, za nas  pa goreče skrbel. Naj uči z zgledom svoje osebnosti, nam pomaga rasti v zvestobi evangeliju  in odkrivati znamenja časa. Po Kristusu, našem Gospodu. Amen.

         OČENAŠ. ZDRAVA MARIJA.

Deli.