26. nedelja med letom; nadangeli Mihael, Rafael in Gabrijel

leto 24
št. 34
29. september 2019


razpored svetih maš

nedelja, 29. septembra – 26. nedelja med letom; nadangeli Mihael, Rafael in Gabrijel
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + Jožefa Volf

ponedeljek, 30. september – Hieronim, cerkveni učitelj
maše: ob 8.00 –  + Marija in Friderik Planinšek
ob 18.30 – po namenu

torek, 1. oktober – Terezija Deteta Jezusa, začetek rožnovenske pobožnosti
maše: ob 8.00 –  po namenu
ob 18.30 – po namenu

sreda, 2. oktober – Angeli varuhi
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.00 – češčenje na čast sv. Jožefu
ob 18.30 – za vse zaposlene v Domu Sv. Jožef

četrtek, 3. oktober – Frančišek Borgia, redovnik
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.00  rožni venec in molitev za duhovne poklice
ob 18.30 – po namenu

petek-prvi, 4. oktober – Frančišek Asiški, redovni ustanovitelj
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 – + Anica Resnik (iz Doma)

sobota, 5. oktober: Favstina Kowalska, redovnica
maše: ob 8.00 – + iz družine Laznik
ob 18.30 – + Ivan Šolinić

nedelja, 6. oktober – 27. nedelja med letom – ROŽNOVENSKA
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + Jovan Franc, obl.
ob 16.00 Zvodno: + starši Katarina in Ivan Gabrovec
ter starši Ojsteršek iz Rifengozda in sorodniki


Spoštovani!

»Zasluženje ni v tem, da bi veliko delali ali dajali, temveč bolj v tem, da sprejemamo, da močno ljubimo,« pravi sveta Terezija iz Lisieuxa.

V odlomku svojega življenjepisa naša karmeličanska svetnica, ki je imela to hibo, da je med molitvijo pogosto zaspala (ne zaradi pomanjkanja volje, pač pa zaradi slabosti, povezane z njeno mladostjo in pomanjkanjem spanca), pravi: »Res, daleč sem še od tega, da bi bila svetnica: dokaz temu je že moje razpoloženje. Ne bi se smela veseliti duhovne suhote, temveč misliti, ali ni temu morda vzrok moja premajhna gorečnost, pomanjkljiva zvestoba? Srce bi mi morala polniti globoka žalost, da me tolikokrat med premišljevanjem ali med zahvalo po obhajilu premaga spanec. Toda tega nikakor ne morem. SICER PA JE MALI SPEČI OTROK STARŠEM PRAV TAKO LJUB, KAKOR ČE JE POKONCI.«

To besedilo s humorjem pokaže, da ljubezen do Boga ni prvenstveno v tem, da bi zanj kaj delali (le kaj naj bi potreboval?), temveč najprej v tem, da se mu pustimo ljubiti, da verjamemo v njegovo ljubezen do nas; to ga najbolj razveseljuje. Nič ga tako zelo ne veseli, kakor zaupanje teh najmanjših. Seveda je res, da je molitev tudi naš odgovor na ljubezen, ki nam jo Bog naklanja. Moliti pomeni podariti svoj čas, čas pa je življenje! Poleg tega se v molitvi podarjamo Bogu, darujemo mu svoje srce m vse svoje življenje, da bi mu povsem pripadali; prepuščamo se njegovi volji, izražamo mu svojo ljubezen, se v tem smislu odločamo itn.

(Jacqus Philippe, Molitev, pot ljubezni)

Oktobrska rožnovenska pobožnost
je vsak dan ob 18 h – pol ure pred večerno mašo. Pred izpostavljenim Najsvetejšim skupaj zmolimo rožni venec, litanije in molitev k sv. Jožefu.

K molitvi rožnega venca vabimo tudi pred jutranjo mašo. Pridite, molimo!

Tečaj priprave na krst
za starše in botre, ki nameravate krstiti svojega otroka, pa tečaja še nimate, bo spet v torek, 1. oktobra, od 16. do 19. ure. Lepo vabljeni in opozorite na priložnost še druge!

Verouk za odrasle oziroma katehumenat
začnemo v torek zvečer ob 20. uri v Lazarjevi hiši. Vabljeni tisti, ki bi želeli prejeti zakramente krsta, birme in obhajila, seveda pa tudi vsi, ki zakramente sicer  imate, pa bi morda želeli globlje povezati svojo vero z življenjem. Vsakdo je dobrodošel. Srečanja niso šolska temveč pogovorna o temeljnih vprašanjih življenja in vere.

Prva sreda je spet pred nami,
zato zares lepo povabljeni ob 18. uri, da se v čim večjem številu pridružimo molitveni skupini, tako župljani, kot obiskovalci cerkve in seveda stanovalci in zaposleni Doma sv. Jožef. Vedno znova povabljeni, da se skupaj priporočamo sv. Jožefu za njegovo priprošnjo za blagoslov pri našem delu.

V četrtek pa na Brezje,
vsi, ki bi sicer sami težko šli. Gremo z avtobusom, na pot krenemo ob 9. uri dopoldne in se vračamo okrog tretje ure popoldne. Ne bo naporno, drugod se ne bomo ustavljali, da si bomo res lahko vzeli dovolj časa za miren obisk bazilike, sv. mašo in seveda tudi romarsko kosilo. Prispevki so prostovoljni.

Četrtek pred prvim petkom, prvi petek in prva sobota:
V četrtek je pol ure pred mašo molitev za duhovne poklice pred izpostavljenim Najsvetejšim. Na prvi petek je obisk bolnikov in ostarelih župljanov na domu, zvečer pa z rožnim vencem in litanijami počastimo Srce Jezusovo, v soboto pa Srce Marijino. Lepo vabljeni!

Sv. maša pri kapeli na Zvodnem
bo na rožnovensko nedeljo ob 16. uri.

Obletna spominska maša za umorjene na Teharjah
 in od tam v smrt odpeljane ter za spravo v našem narodu bo na grobišču Teharje v Bukovžlaku v nedeljo, 6. oktobra, ob 11 h. Vodil jo bo škof dr. Stanislav Lipovšek. Po maši bo nagovor, na to pa križev pot od grobišča do sv. Ane. Kdor more, je pred tem povabljen k pohodu po poti žrtev od železniške postaje Celje (začetek ob 9 h) proti Bukovžlaku – »Hodimo in molimo za mir in spravo. Vabljeni tudi k redni molitvi za spravo in mir v župnijski cerkvi na Teharjah v soboto, 5. oktobra ob 19 h in vsako prvo soboto v mesecu.

Verouk
je vsak ponedeljek ob 16 h za 1. in 3. razred, ob 17 h za 2. in 4. razred, ter vsak četrtek ob 15.30 za 5. in 7. razred, ob 16.30 pa za 6. razred in birmance.

Sv. maša v kapeli Splošne bolnišnice Celje
je vsako sredo in nedeljo ob 19 h. Za obisk duhovnika pri bolnikih v bolnišnici lahko pokličete duhovnika na tel.: 041/282-908 (Vlado Bizant)., če pa ste sami v bolnišnici in morda ne morete telefonirati, preprosto recite sestri, naj pokliče duhovnika. Naj bo čas zdravljenja tudi čas duhovne umiritve in rasti, pa tudi krščanskega pričevanja.

Misijonski mesec oktober
Papež Frančišek želi, da bi letošnji mesec  oktober v Cerkvi po svetu bil izredni misijonski mesec. V Sloveniji bo organiziran misijonski simpozij, in sicer v soboto 12. 10., v prostorih Zavoda sv. Stanislava v Šentvidu nad Ljubljano, ter več drugih misijonskih prireditev. Od oktobra do marca bo po škofijah tudi potujoča misijonska razstava. Za celjsko škofijo bo ta razstava v mesecu januarju 2020 v našem Domu Sv. Jožefa.

Čiščenje in krašenje cerkve
imate ta teden na skrbi verniki z ulice Na Rebri in Lešničarjeve. Bog povrni vsem, ki se potrudite, da je cerkev vedno čista in okrašena primerno liturgičnemu in letnemu času.

Deli.