26. navadna nedelja

Razpored svetih maš
nedelja, 30. septembra – 26. nedelja med letom
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + Franc Jovan, obl.

ponedeljek, 1. oktober – Terezija Deteta Jezusa, začetek rožnov.pob.
maše: ob 8.00 – po namenu darovalca
ob 18.30 – po namenu darovalke

torek, 2. oktober – Angeli varuhi
maše: ob 8.00 – v zahvalo za 60 let življenja (Pogladič-Kovče)
ob 18.30 – + Franc Mulej, 1. obl.

sreda, 3. oktober – Frančišek Borgia, redovnik
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 17.30 – češčenje na čast sv. Jožefu
ob 18.30 – + Frančiška Romih

četrtek, 4. oktober – Frančišek Asiški, redovni ustanovitelj
maše: ob 8.00 – + Marija Brodarič, greg.
ob 18.00 molitvena ura za duhovne poklice
ob 18.30 – + Franc Koren, ob godu

petek, 5. oktober – prvi petek: Favstina Kowalska, redovnica
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 – + Jože Arlič

sobota, 6. oktober – Bruno, ustanovitelj kartuzijanov
maše: ob 8.00 – + Marija Planinšek
ob 18.30 – + Marija in Franc Dečman ter brat Feri

nedelja, 7. oktober – 27. nedelja med letom – ROŽNOVENSKA
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + Jožko Kolman
ob 16.00 Zvodno: po namenu

Oktobrska rožnovenska pobožnost
je vsak dan ob 18 h – pol ure pred večerno mašo. Pred izpostavljenim Najsvetejšim skupaj zmolimo rožni venec, litanije in molitev k sv. Jožefu.
K molitvi rožnega venca vabimo tudi pred jutranjo mašo. Pridite, molimo!

Vincencijeva konferenca
ima svoje redno srečanje, jutri, v ponedeljek, ob 17. uri. Lepo vabljeni vsi člani, in seveda ob začetku pastoralnega leta vabljeni tudi novi, da se pridružite!

Tečaj priprave na krst
za starše in botre, ki nameravate krstiti svojega otroka in tečaja še nimate, bo v torek, 2. oktobra, od 16. do 19. ure. Lepo vabljeni!

Verouk za odrasle ali katehumenat
začnemo v torek zvečer ob 20. uri, ko bo prvo srečanje. Vabljeni vsi, ki morda zakramentov še nimate, pa bi jih želeli prejeti in ste že končali osnovno šolo. Tečaj bo trajal do velike noči prihodnje leto. Seveda se lahko pridružite tudi drugi, ki bi morda s temi srečanji želeli utrditi ali poglobiti svojo vero in jo tesneje povezati z življenjem.

Prva sreda nas čaka,
ko se bomo združili pri skupni molitvi ob 17.30; vabljeni, da nas bo čim več in nato pri sveti maši. Po maši bomo pa odprli razstavo fotografij prve fotografinje med usmiljenkami, s. Hermine Pacek. Zagotovo bo zanimivo, z nami bodo tudi sestre usmiljenke, ki nam bodo razstavo predstavile in pripravile kratek program. Zares lepo vabljeni!

Četrtek pred prvim petkom, prvi petek in prva sobota:
V četrtek je pol ure pred mašo molitev za duhovne poklice pred izpostavljenim Najsvetejšim. Na prvi petek je obisk bolnikov in ostarelih župljanov na domu, zvečer pa z litanijami počastimo Srce Jezusovo, v soboto pa Srce Marijino. Lepo vabljeni!

Začeli bomo šolsko leto na Orglarski šoli,
in sicer v soboto z mašo ob 8. uri. Tudi k tej lepo povabljeni!

Sv. maša pri kapeli na Zvodnem
bo na rožnovensko nedeljo ob 16. uri.

Verouk
je vsak ponedeljek ob 16 h za 1. in 3. razred, ob 17 h za 2. in 4. razred, ter vsak četrtek ob 15.30 za 5. in 7. razred, ob 16.30 pa za 6. razred in birmance.

Obletna spominska maša za umorjene na Teharjah
in od tam v smrt odpeljane ter za spravo v našem narodu bo na grobišču Teharje v Bukovžlaku v nedeljo, 7. oktobra, ob 11 h. Vodil jo bo škof dr. Stanko Lipovšek. Škof bo tudi blagoslovil nov križev pot od grobišča do cerkve sv. Ane. V kulturnem programu sodelujeta Primož Krt ter Andreja Zakonjšek Krt, navzoče pa bo nagovoril dr. France Cukjati.
Še prej, ob 9 h, povabljeni k pohodu od celjske železnike postaje do grobišča v Bukovžlaku. Vabljeni tudi k redni molitvi za spravo in mir v župnijski cerkvi na Teharjah vsako prvo soboto ob 19 h.

Sv. maša v kapeli Splošne bolnišnice Celje
je vsako sredo in nedeljo ob 19 h. Za obisk duhovnika pri bolnikih v bolnišnici lahko pokličete duhovnika na tel.: 041/282-908 (Vlado Bizant), če pa ste sami v bolnišnici, preprosto recite sestri, naj pokliče duhovnika. Naj bo čas zdravljenja tudi čas duhovne umiritve in rasti, pa tudi krščanskega pričevanja.

Čiščenje in krašenje cerkve
imate ta teden na skrbi verniki iz Zvodnega in Zagrada. Bog povrni vsem, ki se potrudite, da je cerkev vedno čista in okrašena primerno letnemu in liturgičnemu času.
* * * * * * *
Božji Sin je postal človek kakor mi, ne le zato, da nas reši, ampak da mi sami postanemo rešitelji kakor on s tem, da sodelujemo z njim za zveličanje duš. (Sv. Vincencij Pavelski)

Deli.