22. nedelja med letom – angelska

leto 24
št. 29
1. september 2019


razpored svetih maš

nedelja1. september22. nedelja med letom – angelska
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + starši Frančiška in Ferdinand Deželak
ter brat Ferdinand in sorodniki
– + Slavica Šalej, obl.
– v zahvalo za 70 let življenja

ponedeljek, 2. september – Zeno, mučenec
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 – + Vili Ošlak

torek, 3. september – Gregor Veliki, papež, cerkveni učitelj
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 – po namenu

sreda, 4. september – Rozalija Sicilska, devica, spokornica
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.00 – češčenje na čast sv. Jožefu
ob 18.30 –po namenu

četrtek, 5. september – Mati Terezija, ustanov. Misijonark ljubezni
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.00 – molitev za duhovne poklice
ob 18.30 –+ starši Jezovšek in Strašek

petek-prvi, 6. september – Zaharija, prerok
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 – za verne duše

sobota, 7. september – Regina, mučenka
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 + Franc Rajter

nedelja, 8. september–23. nedelja med letom – Marijino rojstvo-mali šmaren
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + Drago Žuža


Spoštovani!

Osrednji dogodek tega tedna je uprizoritev misterija, »Veliki oder sveta«
to pot ga pripravljamo že tretjič, ker vedno znova in drugače nagovori. Naša župnija, zlasti mladi, živijo z njim, zato resnično lepo povabljeni v soboto na Stari grad; bodite tam najkasneje do 20. ure. Tudi letos bo od pol sedme ure zvečer naprej vozil na grad avtobus, kakor potem ob koncu spet nazaj. Povabite tudi druge in jih spodbudite ter seveda vsi naprošeni, da uprizoritvi namenimo kakšno molitev in dobro željo, da bo resnično nagovorila, tako sodelujoče kot udeležence.  Enako tudi za vedro vreme. Če bi bil v soboto slučajno dež, bo uprizoritev v nedeljo ob isti uri.

Veroučno leto
bomo pričeli v torek, 10. septembra, ko nas obišče upokojeni škof dr. Stanko Lipovšek. Najprej se bo srečal z družinami birmancev, nato daroval sveto mašo, po maši pa se bo srečal z Župnijskim pastoralnim svetom in drugimi župnijskimi sodelavci, saj gre tokrat tudi za kanonično vizitacijo župnije. Sv. birma bo v nedeljo, 15. septembra
Verouk bo kot vsako leto ob PONEDELJKIH (prvi do četrti razred) in ob ČETRTKIH (višji razredi).

Tečaj priprave na krst
za starše in botre bo spet  v torek od 16. do 19. ure v Jožefovi dvorani. Vabljeni vsi, ki imate pred seboj krst svojega otroka pa tečaja še nimate.

Prva sreda
je spet pred nami, to pot tudi prva v pastoralnem oziroma šolskem letu, zato še toliko bolj povabljeni k naši skupni molitvi na čast sv. Jožefu in za njegovo priprošnjo pri našem delu v župniji in Domu. Molitveni skupini se bomo pridružili tudi zaposleni Doma ob 18. uri, povabljeni pa seveda tudi vsi župljani, stanovalci Doma in obiskovalci naše cerkve.

Četrtek pred prvim petkom, prvi petek in prva sobota:
V četrtek je pol ure pred mašo molitev za duhovne poklice pred izpostavljenim Najsvetejšim. Na prvi petek je obisk bolnikov in ostarelih župljanov na domu, zvečer pa z litanijami počastimo Srce Jezusovo. Na prvo soboto počastimo Srce Marijino. Vabljeni!

Lepo naprošeni za pomoč pri pripravah na uprizoritev Velikega odra sveta.
Prizorišče na gradu bomo pripravljali v četrtek od devete ure dopoldne naprej. Še posebej boste dobrodošli moški in fantje; kdor ne more že dopoldne, seveda dobrodošel popoldne, da bomo lahko do večera pripravili prostor že za vajo. Dobrodošli vsi, ki ste pripravljeni priskočiti na pomoč, saj je tudi delo pri pripravah enako pomembno onemu pri izvedbi.  Sodelujoči imamo vaje nocoj, v nedeljo  in v torek ob 18. v atriju Doma, oziroma v Kardinalovi dvorani, v četrtek pa ob 17. na gradu ter generalko v petek ob 19. spet na gradu. Prizorišče bomo pospravljali v ponedeljek od 9. ure naprej; tudi takrat naprošeni za pomoč. Vzemimo si ta teden kot neke vrste duhovno in kulturno dogajanje zase in za druge. Vabljeni!

Romarsko potovanje se približuje.
V soboto, 21. septembra, se napotimo na bregove Mislinje, Meže in Drave. Cena je 35 EUR s kosilom. Na pot krenemo ob 7. uri zjutraj. Naj pa vas opozorimo tudi na romanje v Rim, ki bo 7. 8. in 9. oktobra. Tam pa je cena 250 EUR. Čim prej povabljeni k prijavam, da bomo lahko uredili vse potrebno z rezervacijami.

Vpis otrok v prvi razred verouka:
Lepo vabimo, da vpišete otroke tako kot v šoli.Prvi razred v šoli naj bi bil tudi prvi razred pri verouku, da bodo otroci lahko šli k zakramentom s svojimi vrstniki.Sicer pa – nikoli ni prepozno … Vedno dobrodošli!

Molitvena skupina ima s septembrom zopet svoje redno molitveno srečanje vsako sredo ob 17.30. Vabimo tudi nove molivce.

Škofijsko romanje bolnikov, invalidov in ostarelih je v nedeljo, 8. septembra, popoldne ob 15 h v baziliki Lurške Matere Božje v Brestanici. Letos praznujejo tudi 90-letnico razglasitve tamkajšnje cerkve za manjšo baziliko.

Škofijska Karitas Celje želi odgovoriti na številne prošnje družin za pomoč pri nakupu šolskih potrebščin. Hvaležni so za vsak dar.

Čiščenje in krašenje cerkve imate ta teden na skrbi verniki iz Zvodnega in Zagrada. Bog povrni vsem, ki se potrudite, da je cerkev vedno čista in okrašena primerno letnemu in liturgičnemu času!

* * *

MOLITEV za imenovanje novega celjskega škofa

      O Bog, večni pastir, skrbno in neprestano vodiš svoje ljudstvo. Prosimo Te, daj v svoji neskončni dobroti Cerkvi v celjski škofiji pastirja po svojem srcu,  ki bo zvesto hodil za teboj, zaradi svetosti tebi ugajal, za nas  pa goreče skrbel. Naj uči z zgledom svoje osebnosti, nam pomaga rasti v zvestobi evangeliju  in odkrivati znamenja časa. Po Kristusu, našem Gospodu. Amen.

         OČENAŠ. ZDRAVA MARIJA.

Deli.