22. april 2022 – 4. dan Fonfria – Samos – Sarria

Napisale romarke Cvetka, Fanika, Mojca; fotografije Mojca.

Navsezgodaj zjutraj smo pogrešali Cebreiro, kjer so nas toplo sprejeli s slovensko molitvijo:

NAJ BO LJUBEZEN LUČ NA TVOJI POTI.

NAJ MIR NAPOLNJUJE TVOJE SRCE.

NAJ BO DOBROTA ODTIS TVOJEGA ŽIVLJENJA.

NAJ TE VERA UTRDI V SKRIVNOSTI ŽIVLJENJA.

IN KO NASTOPI TRENUTEK, KO DOSEŽEŠ SVOJ CILJ,

NAJ TE LJUBEZEN VEČNO OBJEMA.

BODI SREČEN IN OSREČUJ DRUGE.

V jutru nas je objel dež in sneg. Samo na vsakemu posamezniku je, da se odloči, kako bo sprejel ta izziv.

Kljub pestremu vremenu je bila pot zanimiva in polna izzivov. Na poti v Samos nas je objel 900 let star kostanj, ki tudi sicer pozdravlja vse romarje na njihovi poti.

Me tri se odločimo in izberemo daljšo pot, saj ne priznavamo bližnjic. Ni nam žal za ta izbor ob pogledu na samostan v Samosu, kjer je prenočeval tudi Sv. Frančišek. Kratek postanek in okrepčilo in že smo nadaljevale z romanjem proti Sarii. Prelepa narava in pomlad so v nas prebudile neverjetne občutke in upanje na nov začetek. Romanje v tem letnem času nam je pokazalo vse lepote narave.

In končno smo pred sabo zagledale naš današnji, tako zaželjeni končni cilj v Sariji. Iskreno smo se razveselili ponovnega srečanja z vsemi romarji iz naše skupine pred končno postojanko, kjer bomo skupaj prenočili. Sledila je odlična večerja, ki jo z vso ljubeznijo pripravil g. Jože, pomagala pa sta mu Viljem in Luka. S polnimi želodčki smo se namenili še proti cerkvi k večernim molitvah in že drugič v tem dnevu nas je spremljal dež, ki smo ga razumeli kot božji blagoslov za vse prehojene kilometre v današnjem dnevu.

Na Caminu vsak najde tisto, po kar je prišel.

Deli.