2. nedelja po božiču

leto 21
št. 1
3. januar 2016


razpored svetih maš

nedelja, 3. januar – 2. nedelja po božiču
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
– + Marjan Škerbic, greg.
ob 10.00 – + Stanislava Stamenkovič

ponedeljek, 4. januar – Angela Folinjska, redovnica
maše: ob 8.00 – + Marjan Škerbic, greg.
ob 18.30 – + Anton Vidmajer, obl.

torek, 5. januar – Emilijana (Milena), devica
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 – + Marjan Škerbic, greg.

sreda, 6. januarGospodovo razglašenje (Sveti trije kralji)
maše: ob 8.00 – + Marjan Škerbic, greg.
ob 18.30 – + Marjan Javornik

četrtek, 7. januar – Rajmund Penjafortski, duhovnik
maše: ob 8.00 – po namenu darovalke (St.)
– + Marjan Škerbic, greg.
ob 18.30 – + Janez Kosaber (iz Doma)

petek, 8. januar – Severin Noriški, opat
maše: ob 8.00 – + Marjan Škerbic, greg.
ob 18.30 – + Anton in Olga Hercog

sobota, 9. januar – Hadrijan, opat
maše: ob 8.00 – + Marjan Škerbic, greg.
ob 18.30 – + Marija Vilhar, osmina
– po namenu darovalca

nedelja, 10. januar – Jezusov krst
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
+ Marjan Škerbic, greg.
ob 10.00 – + starši in stari starši Tacol


Spoštovani!

Župnija Celje-Sv. Jožef v letu 2015
V župniji je bilo v letu 2015 devetnajst krstov. Pet novokrščenih je iz naše župnije, ostali pa od drugod. Devet otrok je bilo krščenih do prvega leta starosti. Krščena je bila tudi ena odrasla oseba (iz katehumenata). Sv. birmo je septembra prejelo 7 veroučencev iz naše župnije in 2 od drugod, 4 odrasli iz katehumenata pa na veliko soboto. Imeli smo 8 porok; 4 iz domače župnije in 4 od drugod.  Ženini so bili v povprečju stari 31 let, neveste 29 let. Pokopali smo 44 pokojnih; 14 moških v povprečni starosti  77 let in 30 žensk v povprečni starosti 82 let. Najstarejši pokojni je bilo 95 let, najmlajšemu 58. Enaindvajset pokojnih je bilo iz naše župnije, ostali od drugod. Nekaj teh je zadnje mesece ali leta preživelo v Domu sv.Jožefa.

Koledniki
so v soboto, 2. januarja, v dveh skupinah po hišah voščili ob novem letu in prazniku Svetih treh kraljev ter zbirali darove za pomoč v deželah, kjer delujejo slovenski misijonarji; letos za Madagaskar, Senegal, Ukrajino, Brazilijo, Salomonove otoke … Nabrali so za približno sedem nedeljskih nabirk. Vsem – v imenu misijonarjev – hvala za prijazen sprejem kolednikov in vaš dar, kolednikom pa čestitke za pogum in vztrajnost! Ker vseh hiš koledniki niso mogli obiskati, marsikoga pa tudi ni bilo doma, svoje darove za otroke v misijonih lahko oddaste tudi po prazniku v zakristiji ali na recepciji našega Doma, danes pa tudi v poseben nabiralnik na mizici zadaj; vzemite tudi nalepko in poročilo o lanski TK akciji.

Pogovori o življenju in smrti
tečejo naprej, kot teče leto iz včeraj na jutri. Na vrsti bodo spet jutri ob 17. uri v Jožefovi dvorani. Čakata vas, tudi z vašimi razmišljanji, gospe Metka Klevišar in Julka Žagar.

Svete tri kralje
ali praznik Gospodovega razglašenja praznujemo v sredo. Z njim združujemo tudi misijonski dan otrok. Med mašo otroci prinesete svoje darove, ki ste jih zbirali v adventni odpovedi. Vabimo vse otroke, tudi predšolske, da si izdelate krono in zvezdico ter z njima pridete k praznični sv. maši, da bo praznik lepši in zanimivejši. Vsakdo od nas je lahko kralj – v dobroti. Na večer pred praznikom (v torek zvečer) je tretji sveti večer z blagoslovom doma in kajenjem.

Prva sreda
bo to pot malo drugačna, ker je praznična. Zbrali se bomo ob 17.15 v recepciji Doma, varstvo starejših, in bomo nato ob molitvi rožnih vencev pokadili in blagoslovili Dom in v duhu tudi vse druge naše domove in dejavnosti, nato pa se bomo zbrali v cerkvi pri slovesni sveti maši. Lepo vabljeni v čim večjem številu!

Biblična skupina
ima svoje srečanje v sredo po večerni maši, in sicer  v Lazarjevi učilnici v Lazarjevi hiši.

Tečaj za zaročence
bo v petek z začetkom ob 19. uri in z nadaljevanjem v soboto ob pol devetih dopoldne.

Ministrantsko srečanje
bo v nedeljo, 10. januarja, med obema maša, kot je navada. Fantje, lepo povabljeni k zanesljivi udeležbi, sicer pa k čim bolj rednemu ministriranju!

Blagoslov domov:
Duhovnik je že ali še bo prišel blagoslovit dom povsod, kjer ste v preteklih letih izrazili željo za to. Morda bi še pri kateri hiši oziroma družini želeli blagoslov. Sporočite nam in z veseljem se bomo odzvali vašemu povabilu. Obiske z blagoslovom bomo opravili do svečnice (2. februarja).

Seja Župnijskega pastoralnega sveta
bo v ponedeljek, 11. januarja, po večerni maši. Že sedaj si člani zabeležite ta datum, da se bomo lahko dobili v čim bolj popolnem številu.

Pratika za leto 2016
je še na voljo (5,50 evra). Vabljeni, da si vzamete tudi kaj preostalega od verskega tiska, kar je na voljo na mizicah, in seveda vabljeni k naročilom – Družine, Ognjišča, Misijonskih obzorij, Prijatelja in Mohorjevih knjig.

Čiščenje in krašenje cerkve
imate ta teden na skrbi verniki iz Starih Selc in dela Popovičeve ulice. Bog povrni vsem, ki se potrudite, da je cerkev vedno čista in okrašena primerno letnemu in liturgičnemu času!

»Dete nam je rojeno«
Župnija Gornji Grad, kjer sedaj župnikuje g. Ivan Šumljak, danes ob 18 h vabi na božični dobrodelni koncert zbora Sv. Nikolaja iz Litije. Izkupiček je namenjen nabavi novih zvonov za gornjegrajsko cerkev.  Zaželeni dar za vstopnice: odrasli 10 evrov, otroci 5 evrov.

* * * * *

V duhu svetega leta usmiljenja je vsakdo poklican prepoznati, kako se brezbrižnost kaže v njegovem življenju in se konkretno zavzeti za izboljšanje stvarnosti, v kateri živi, začenši v lastni družini, soseski ali svojem delovnem okolju.       (pp Frančišek v Poslanici za svetovni dan miru 2016)

Deli.