2. adventna nedelja

 

leto 19
št. 44
7. december 2014

Spoštovani!

Marija v adventu čaka,
da jo boste povabili v svoj dom. Kip je na voljo, sporočite nam v recepcijo Doma ali v župnijsko pisarno.  Ob njem se zbere družina k skupni molitvi, marsikdo morda sam ali pa tudi s sosedi.

Adventni čas nas vabi k sv. maši, tako kot so naši predniki radi obiskovali svitance oz. zornice. Lepo povabljeni, da se skupaj pripravljamo na božične praznike! Otroci ne pozabite na adventni koledar, ki ste ga dobili, saj vas vsak dan vabi k lepi zgodbi in k dobrim delom!

Adventna duhovna obnova
Za kristjane je advent bistvenega pomena, da se ustavimo, premislimo, predvsem pa, da se odločimo in sprejmemo »Kralja, ki prihaja«. Vabljeni na duhovno obnovo v soboto, 13. novembra, od 9.30 -13. ure! Vodil jo bo lazarist Janez Puhan.

Adventna taizéjska molitev in škofijsko srečanje mladih
je v petek, 12. decembra, ob 20 h v celjski stolnici sv. Danijela.

Recital ‘Tiho pada mrak’
V počastitev nedavnega rojstnega dne pesnika Franceta Prešerna je Ljubiteljsko gledališče Teharje pripravilo recital – izbor iz slovenske poezije. Prireditev je danes, 7. decembra, ob 16. uri v Kardinalovi dvorani.


razpored svetih maš

nedelja, 7. december – 2. adventna nedelja
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + Anica Brumen

ponedeljek, 8. december – MARIJINO BREZMADEŽNO SPOČETJE
maše: ob 8.00 – + Marija Rom
ob 18.30 – + Marija Tolmajner

torek, 9. december – Valerija, mučenka
maše: ob 8.00 –  po namenu
ob 18.30 – + Rajko Gabrovec, 30. dan
– + Danijela Voh, osmina

sreda, 10. december – Loretska Mati Božja
maše: ob 8.00 – po namenu darovalca
ob 15 h Emina kapela: + Ivan Hramec, obl., in Terezija Laznik
ob 18.30 – + Stanko Boljka, osmina

četrtek, 11. december – Damaz I., papež
maše:  ob 8.00 – + Marija Polak
ob 18.30 – za verne duše

petek, 12. december Devica Marija iz Guadalupe
maše: ob 8.00 –  + Jože Žurej in sorodniki ter starši Gubenšek
ob 18.30 – + Karel Blazina

sobota, 13. december – Lucija, devica, mučenka
maše: ob 8.00 – v zahvalo
ob 18.30 – + Jože Jančič

nedelja, 14. december – 3. adventna nedelja
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + Adi Kapitler ter starši


Praznik Brezmadežnega spočetja Marijinega
je v ponedeljek,  8. decembra. Lepo vabljeni k sv. mašam! Še posebej vabimo vse ministrante, saj je ta praznik tudi praznik ministrantov, diakonov, bogoslovcev in duhovnikov.

Pogovori o življenju in smrti
Nadaljujemo z našimi tradicionalnimi pogovori, ki jih oblikujeta zdravnici Metka Klevišar in Julka Žagar. Srečanje bo jutri, 8. decembra, ob 17. uri v Jožefovi dvorani. Vabljeni!

Vincencijeva konferenca
ima svoje srečanje jutri, v ponedeljek, ob 17. uri. Lepo povabljeni vsi člani in članice, da se duhovno osvežimo, se pomudimo ob postorjenem in načrtujemo naše dejavnosti za naprej.

Molitvena skupina
ima svoje adventno srečanje v sredo, 10. decembra, ob 17. uri. Najprej se bomo zbrali v govorilnici Doma na srečanju, nato pa v cerkvi nadaljevali svoje običajno sredino srečanje. Hvala vam za vašo molitev, vedno pa vabljeni tudi novi člani, novi molivci!

Speča UDBA – predstavitev knjige Romana Leljaka
Ponovno prihaja med nas pisec in avtor Roman Leljak, ki bo predstavil svojo novo knjigo: »Speča UDBA«. Predstavitev bo v četrtek, 11. decembra, ob 19. uri. Vabljeni.

Delavnica izdelovanja voščilnic
je lepa priložnost, da si izdelate svoje voščilnice v različnih tehnikah in s tem na pristen način polepšate praznike sebi in svojim prijateljem. Delavnica bo v soboto, 13. decembra od 9.30.-13. ure. Vabljeni. Vstop prost – prostovoljni prispevki.

Hvala vsem, ki ste pomagali pri miklavževanju, saj ste tako pripomogli k lepemu doživetju naših najmlajših pa tudi najstarejših. Če so se otroci ob tem malo bali parkeljnov, je to kar prav, saj današnji mladi rod, pa tudi odraščajoči in starejši komaj še vedo, kaj je to »strah Božji.« Sicer pa vemo, da tistemu, ki rad moli, hudobec ne more blizu, le ‘pleše’ lahko okrog njega.

Mohorski večer
Celjska Mohorjeva družba v sredo, 10. decembra, ob 18.30 vljudno vabi na mohorski večer, ki bo v Mohorjevi dvorani, Prešernova 23 a v Celju. Gre za predstavitev redne zbirke 2015 in nekaterih pomembnejših izdaj v letu 2014.

Predavanje za starše vzgojitelje in mlade
pri salezijancih na Hudinji je v sredo, 10. decembra, ob 19 h. Predava prof. Tone Ciglar, in sicer o primerih dobre prakse pri vzgoji, ki temelji na don Boskovi preventivni metodi.

Božič s Slovenskim oktetom
Na recepciji Doma so na voljo karte za božični koncert s Slovenskim oktetom, ki bo na božič, 25. decembra 2014, ob 16. uri v naši cerkvi. Cena karte je 15 €. Vljudno vabljeni na koncert! Podarjena karta je lahko tudi lepo darilo vašim najdražjim.

Pratika in Marijanski koledar za leto 2015
 sta na voljo (5,00 oz. 2,00 evra). Vabljeni, da si vzamete tudi kaj preostalega od verskega tiska, kar je na voljo na mizicah, in seveda vabljeni k naročilom, zlasti Družine, Ognjišča in Misijonskih obzorij, Prijatelja ter Mohorjevih knjig!

Poslovil se je
Stanko Boljka, duhovnik Misijonske družbe (lazarist), roj. l. 1921. Zadnja tri leta je bival v našem varstvu starejših, pred tem pa je v celjski misijonski hiši deloval v letih 1982-1990. Sicer pa je kot duhovnik deloval v kar 8 državah.

Čiščenje in krašenje cerkve
imate ta teden na skrbi verniki iz Starih Selc in dela Popovičeve ulice. Bog povrni vsem, ki se potrudite, da je cerkev vedno čista in lepo okrašena – v adventu seveda bolj skromno – adventno!

 

Deli.