2. adventna nedelja, sv. Nikolaj

leto 20
št. 45
6. december 2015


razpored svetih maš

nedelja, 6. december – 2. adventna nedelja; Nikolaj, (Miklavž), škof
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + Adi Kapitler, Zvonko Lesjak in starši

ponedeljek, 7. december – Ambrož, škof, cerkveni učitelj
maše: ob 8.00 – + Marija Tolmajner, obl.
ob 18.30 – + Mirko Jovanovič (iz Doma)

torek, 8. december – MARIJINO BREZMADEŽNO SPOČETJE
maše: ob 8.00 – za zdravje in Marijino varstvo
ob 18.30 – za zdravje v družini Cizel in Knez

sreda, 9. december – Valerija, mučenka
maše: ob 8.00 – + Nika Šilc
ob 15 h Emina kapela: + Urekovi
ob 18.30 – + Ivan Jurjevčič

četrtek, 10. december – Loretska Mati Božja
maše: ob 8.00 – + Franc Božič, starši ter stari starši Guček in Plahuta
ob 18.30 – + Marija Vrečar

petek, 11. december – Damaz I., papež
maše: ob 8.00 – po namenu
         ob 18.30 – + Zofija Goter

sobota, 12. december Devica Marija iz Guadalupe
maše: ob 8.00 – + Jožef Juteršek (iz Doma)
ob 18.30 – + Ivanka Smrečnik

nedelja, 13. december – 3. adventna nedelja
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + Pavletičevi in Lorenčakovi


Spoštovani!

Praznik Brezmadežnega spočetja Marijinega
je v torek, 8. decembra. Lepo vabljeni k praznični sv. maši ob 8 h ali zvečer ob 18 h. Zvečer posebej vabimo vse ministrante, saj je ta praznik vsako leto tudi praznik ministrantov, diakonov, bogoslovcev in duhovnikov.

Izredno sv. leto – leto Božjega usmiljenja
Na letošnji praznik Brezmadežnega spočetja se začenja izredno sveto leto Božjega usmiljenja (8. december 2015-20. november 2016). Na ta dan se je pred petdesetimi leti (1965) končal drugi vatikanski cerkveni zbor, ki je pomenil novo pomlad v življenje Cerkve. V Rimu bo na praznik papež Frančišek slovesno odprl sveta vrata v baziliki Sv. Petra. Tudi naša celjska škofija na ta dan pričenja sveto leto s slovesno škofovo mašo v stolnici sv. Danijela ob 18 h.

Adventni čas nas vabi k sv. maši, tako kot so naši predniki radi obiskovali svitance oz. zornice. Lepo povabljeni, da se skupaj pripravljamo na božične praznike! Otroci ne pozabite na adventni koledar, ki ste ga dobili, saj vas vsak dan s spodbudno besedo in slikami vabi k dobrim delom! Ne pozabimo tudi na akcijo »Marijo nosijo!« Marija čaka, da jo sprejmemo v svoje domove …

Vincencijeva konferenca
ima svoje srečanje jutri, v ponedeljek, ob 17. uri. Lepo povabljeni vsi člani in članice, da se duhovno osvežimo, se pomudimo ob postorjenem in načrtujemo naše dejavnosti za naprej.

Pogovori o življenju in smrti
bodo zopet jutri, v ponedeljek ob 17. uri v Jožefovi dvorani. Kot vedno sta tudi to pot z vami v pogovoru zdravnici g. Metka Klevišar in ga. Julka Žagar. Pridite z vprašanji in tudi svojimi mislimi ter izkušnjami!

Molitvena skupina
ima svoje adventno srečanje v sredo, 9. decembra, ob 17. uri. Najprej se bomo zbrali v govorilnici Doma na srečanju, nato pa v cerkvi nadaljevali svoje običajno sredino srečanje. Hvala vam za vašo molitev, vedno pa vabljeni tudi novi člani, novi molivci!

Nadškof in metropolit p. Stane Zore
bo z nami v sredo zvečer ob 19. uri, ko nam bo spregovoril na temo ‘Temeljne postavke človeške edinosti’. Lepo vabljeni k tem razmišljanjem, ko nam bodo vsi naši slovenski škofje ordinariji spregovorili ob Svetem letu usmiljenja.  Prvi je z nami ljubljanski nadškof.

Mohorjeva nam bo predstavila letošnjo redno zbirko, in sicer v četrtek zvečer ob 18.30 v dvorani Celjske Mohorjeve družbe. Vabljeni, seveda vabljeni tudi k naročilom zanimivih in dobrih knjig!

Žal odpade
za v petek že napovedani Adventni recital. Omeli bomo koncert z Glasbeno šolo v januarju, to pot pa žal ne. Prosimo za razumevanje.

Nadškof dr. Anton Stres
pa bo z nami v soboto, in sicer nam pripravlja posebno adventno duhovno obnovo kot pripravo na Božič. Vsi lepo povabljeni ob tej izjemni priložnosti; tudi glede na začetek Svetega leta. Začetek duhovne obnove bo ob 9.30 in sklep okrog 13. ure.

Iskrena hvala vsem,
ki ste pomagali, da smo že sedaj lahko postavili tako lep kres, ki nam ne bo le za kres, temveč tudi kot okras do praznika naše domovine.

Hvala mladim in otrokom,
da so nam včeraj pripravili tako lepo miklavževanje z igro in pravim razpoloženjem na Miklavžev večer!

»Ljubezen je naše poslanstvo«
je naslov srečanja družin kot odmev na letošnje svetovno srečanje družin v Filadelfiji v ZDA, pa tudi na škofovsko sinodo o družini. Srečanje, na katerega so vabljene družine celjske škofije bo veliki (Kardinalovi) dvorani Doma sv. Jožef v četrtek, 10. decembra, od 18 h do 21 h. Vodili ga bodo slovenski udeleženci srečanja, zakonca Dani in Vilma Siter ter Sandi Koren, tajnik medškofijskega odbora za družine.

Adventna taizéjska molitev ter škofijsko srečanje mladih in mladih po srcu je v petek, 12. decembra, ob 20 h v celjski stolnici sv. Danijela. Ves čas molitve je priložnost za sv. spoved.

Božič s Slovenskim oktetom
Na recepciji Doma Sv. Jožef, prav tako pa v knjigarni Celjske Mohojrjeve družbe so na voljo karte za božični koncert s Slovenskim oktetom, ki bo na božič, 25. decembra 2015, ob 16. uri v naši cerkvi. Cena karte je tako kot lani 15 €. Vljudno vabljeni na koncert! Podarjena vstopnica je lahko tudi lepo darilo vašim najdražjim.

Čiščenje in krašenje cerkve
imate ta teden na skrbi verniki z Janežičeve poti ter iz Zvezne, Groharjeve in Hribarjeve ulice. Bog povrni vsem, ki se potrudite, da je cerkev vedno čista in okrašena primerno letnemu in liturgičnemu času.

* * *
Čestitke vsem pridnim otrokom ob današnjem godu sv. Miklavža, dobrotnega in darežljivega svetnika!

Deli.