18. april 2023 – 6. dan: Baiona – Vigo

Besedilo in foto: Sandra Černjavski, Monika Cerovšek, Jože Klinar

Prebudili smo se v sveže jutro.

Pred nami je bil nov dan, novo poglavje našega romanja in po okrepčilnem zajtrku, jutranji molitvi in blagoslovu smo se podali na pot. Današnja pot se je pričela v kraju Baiona in zaključila v mestu Vigo. Dolga je bila bila cca 25 km.

Na voljo smo imeli dve možnosti izbire poti. Ena je vodila bolj po notranjosti, druga pa ob morju. Odločili smo se za slednjo. Čeprav je bila daljša nekaj km, in je predstavljala nekaj izzivov pri iskanju našega alberga, smo hvaležni za to čudovito izkušnjo.

Na naši levi strani smo lahko občudovali lepe plaže, poslušali šumenje morja in se čudili vsej veličini in neskončnosti atlantskega oceana. Naklonjeno nam je tudi vreme. Čeprav smo sredi meseca aprila nas sončni žarki preko celega dne božajo po koži in smo prijetno porjaveli.

Filozofija poti je v samem koraku, bistvo našega romanja pa v tem, da pridemo sami do sebe. Smo na dobri poti in vsak dan se soočimo z novim izzivom. Vsak dan znova smo ponosni, da nam je uspelo priti do cilja in enako je bilo tudi danes.

Vsi skupaj smo se zbrali pri večerji in zaključili večer s sveto mašo v bližnji prekrasni konkatedrali.

Jutri je nov dan in pred nami so novi koraki…

Obstajajo potovanja, ki jih lahko vzameš s samo enim kosom prtljage – s svojim srcem.

Deli.