31. nedelja med letom – ZAHVALNA

leto 24
št. 39
3. november 2019


razpored svetih maš

nedelja, 3. november – 31. nedelja med letom – ZAHVALNA
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – v zahvalo in priprošnjo
– + Vili Ošlak
– + Ana Vuga, 3. obl.

ponedeljek, 4. november – Karel Boromejski, škof
maše: ob 8.00 – + družina Črnej
ob 18.30 – + Drago Žuža, ob godu

torek, 5. november – Zaharija in Elizabeta, starša J.Krstnika
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 – + Bruno Plemenitaš

sreda, 6. november – Lenart, opat; sveti mučenci španske revolucije
maše: ob 8.00 – + starši Marija in Franc Bernik
ob 18.00 – češčenje v čast Sv. Jožefa
ob 18.30 – + sorodniki in dobrotniki

četrtek, 7. november – Ernest, opat
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.00 molitvena ura za duhovne poklice
ob 18.30 – + starši Marjanović

petek, 8. november – Gotfried (Bogomir), škof
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 – + Franc Rajter

sobota, 9. november – Posvetitev lateranske bazilike
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 – + Marija Stopar

nedelja, 10. november – 32. nedelja med letom
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + Edi Žnidar, obl.


Spoštovani! 

Nedelja po Vseh svetih je ZAHVALNA nedelja, ko se Bogu – tudi z zahvalno pesmijo ob koncu sv. maše – posebej zahvalimo za vse letošnje pridelke, za zdravje, kolikor ga je, pa tudi za vse odvrnjene nevarnosti. Ob zahvalni nedelji želimo izreči prisrčno zahvalo Bogu in vsem dobrim ljudem, ki pomagate v življenju župnije in Doma Sv. Jožef: Župnijskemu pastoralnemu svetu, ključarjema, organistoma ter pevkam in pevcem, katehetoma, bralcem in bralkam Božje besede, vsem, ki čistite in krasite cerkev, ministrantom, molitveni skupini, Vincencijevi konferenci, pa mladim, ki oznanjate in nas razveseljujete s svojimi igrami, ter vsem drugim, ki pomagate ali kaj darujete za župnijo, za misijone, pa tudi za nas, duhovnike. Hvala za mašne namene in za vaše molitve ter darovano trpljenje!

***

Hvala za vsako dobro jutro, hvala za vse življenja dni,
hvala, ker lahko nate svoje preložim skrbi.

Hvala, da se lahko zveličam, hvala, da vero v Te imam,
hvala, ker mi pomagaš, da lahko ti hvalo dam.

Srečanje Vincencijeve konference
bo jutri, v ponedeljek, ob 17. uri. Lepo vabljeni vsi člani!

Pogovori o življenju in smrti
so v teh dneh še posebej v ospredju, zato spet vabljeni jutri, v ponedeljek, ob 17. uri v Jožefovo dvorano, kjer vas tudi z vašimi izkušnjami pričakujeta ga. Metka Klevišar in ga. Julka Žagar.

Duhovne vaje za starejše
bodo od ponedeljka zvečer z začetkom ob 18. uri do srede opoldne, vodil jih bo msgr. Jože Kužnik, naš stanovalec.  Lepo vabljeni, lahko se pridružite tudi iz župnije ali Doma le čez dan.

Tečaj priprave na krst za starše in botre, ki nameravate krstiti svojega otroka, bo v torek od 16. do 19. ure v Jožefovi dvorani. Vabljeni!

Prva sreda nas spet zaznamuje v tem tednu, zato lepo povabljeni v sredo ob 18. uri, da se pridružimo naši molitveni skupini, tako stanovalci kot zaposleni in sicer župljani in obiskovalci naše cerkve in se priporočimo sv. Jožefu v vseh naših potrebah.  Naj bo to vedno znova zares naš dan zato res lepo povabljeni v čim večjem številu.

Odprtje razstave akademskega slikarja Andreja Jemca bo v sredo po večerni maši, se pravi okrog sedmih v avli našega Doma. Sodelovali bodo naši Fantje z Jožefovega hriba, nagovoril pa nas bo prof. dr. Jože Muhovič. Lepo vabljeni na izjemen dogodek, ki nas bo popeljal v svet umetnosti.

Mohorski večer v četrtek zvečer ob 19. uri v Jožefovi dvorani pa nas bo popeljal v Jezik Boga, kot jer naslov zelo zanimive knjige Francisa Colllinsa, gosta večer bosta dr. Janez Arnež in prof dr. Robert Petkovšek, dekan Teološke fakultete v Ljubljani.  Takšni večeri znajo biti izjemno zanimivi, kot je bil tudi pretekli s prof. dr. Janezom Bogatajem, lepo vabljeni, škoda jih je zamuditi.

Duhovna obnova za organiste in pevovodje
bo v soboto dopoldne od pol desete ure naprej. Vodil jo bo naš upokojeni škof msgr. Stanko Lipovšek.

Približuje se naše Martinovanje
in sicer prihodnjo nedeljo ob 16. uri. Sodelovali bodo vsi naši zbori, nagovoril nas bo prof dr. Janez Bogataj, za pokušino bomo pa spet poskrbeli. Že sedaj si zabeležite priložnost, gotovo bi bila škoda, da bi jo zamudili.  Povabite še druge, saj s prireditvijo želimo požlahtniti ta ljudski običaj.

Pratika in Marijanski koledar za leto 2020
sta na voljo (5,90 oz. 2,50 evra). Vabljeni, da si vzamete tudi kaj preostalega od verskega tiska, kar je na voljo na mizicah (Družina, Ognjišče, Misijonska obzorja, Prijatelj).

Poslovila se je
Viktorija Čelik, na Rebri 8, roj. l. 1954. Pogreb bo v tem tednu na Mestnem pokopališču. Naj počiva v miru!

Čiščenje in krašenje cerkve
imate ta teden na skrbi verniki z Janežičeve poti ter iz Zvezne, Groharjeve in Hribarjeve ulice. Bog povrni vsem, ki se potrudite, da je cerkev vedno čista in okrašena primerno liturgičnemu in letnemu času.

* * * * * * * * * * * *

MOLITEV za imenovanje novega celjskega škofa

O Bog, večni pastir, skrbno in neprestano vodiš svoje ljudstvo.

Prosimo Te, daj v svoji neskončni dobroti Cerkvi v celjski škofiji pastirja po svojem srcu,  ki bo zvesto hodil za teboj,

zaradi svetosti tebi ugajal, za nas  pa goreče skrbel.

Naj uči z zgledom svoje osebnosti, nam pomaga rasti v zvestobi evangeliju in odkrivati znamenja časa. Po Kristusu, našem Gospodu. Amen. – OČENAŠ. ZDRAVA MARIJA.

 

Deli.