MISIJONSKA nedelja

leto 24
št. 37
20. oktober 2019


 razpored svetih maš

nedelja, 20. oktober – 29. nedelja med letom – MISIJONSKA
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 –  + Ana in Jakob Jurgelj
– + Marija Stopar

ponedeljek, 21. oktober – Uršula, mučenka
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 – v zahvalo

torek, 22. oktober – Janez Pavel II., papež
maše: ob 8.00 – + Ana Naraks
ob 18.30 – po namenu

sreda, 23. oktober – Janez Kapistran, duhovnik
maše: ob 8.00 – za zdravje
ob 15.00 (Emina kap.) – po namenu
ob 18.30 – + Marta Ludvig

četrtek, 24. oktober – Anton Marija Claret, škof, ust. klaretincev
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 – + Valter Knez (iz Doma)

petek, 25. oktober – Krizant in Darija, mučenca
maše: ob 8.00 – + Alojz in Marija Pavlič
ob 18.30 – + Štefka Šešerko

sobota, 26. oktober – Lucijan in Marcijan, mučenca
maše: ob 8.00 – + Marija in Friderik Planinšek
ob 18.30 – + Saša Preložnik

nedelja, 27. oktober – 30. ned. med letom
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + starši Planinc in Tolmajner ter Vanda Planinc


Spoštovani!

Današnja misijonska nedelja

je vsako leto največji praznik povezanosti vesoljne Cerkve. Udje Kristusovega telesa molimo drug za drugega in si z darovi pomagamo, da bi Božje kraljestvo veselja, pravičnosti, miru in ljubezni zaživelo med nami. Nabirka današnje misijonske nedelje je za misijone in jo zelo

priporočamo. V imenu misijonarjev in MSS hvala za vaš dar!

Misijonska obzorja – dvomesečnik –

širijo naše krščansko obzorje, trkajo na našo vest, da bi bili bolj sočutni do bratov in sester v misijonskih deželah, dostikrat pa tudi nas opogumljajo, ko spremljamo požrtvovalno delo naših misijonarjev in misijonark ter rast mladih Cerkva v misijonskih deželah, posebej v Afriki. Ob današnji misijonski nedelji vam Misijonska obzorja še posebej priporočamo; na policah za verski tisk jih je vedno dovolj na voljo.

V tokratni Družini preberimo pogovor z misijonarjem Janezom Mujdrico iz Zambije.

 

Rekel jim je: »Pojdite po vsem svetu in oznanite evangelij vsemu stvarstvu!

(Mr 16,15)

Vseslovensko praznovanje misijonske nedelje
je letos v murskosoboški škofiji. V tamkajšnji stolnici je danes ob 15. uri molitvena ura, ob 16. uri pa slovesno somaševanje.

Pogovori o življenju in smrti
bodo spet jutri, v ponedeljek, ob 17. uri, to pot v Kardinalovi dvorani. Vabljeni, tudi z vašimi mislimi in izkušnjami vas pričakujeta ga. Metka Klevišar in ga. Julka žagar.

Deset Božjih zapovedi za danes
je naslov sklopa razmišljanju o zapovedih, v torek, 22. oktobra ob 19. uri nam bo o zadnji: »Ne želi svojega bližnjega blaga« spregovoril mag. Jure Levart, ravnatelj duhovno prosvetne dejavnosti Doma sv. Jožef. Lepo vabljeni!

Mohorski večer s prof. dr.  Janezom Bogatajem
bo v četrtek, 24. oktobra, ob 19. uri v našem Domu. Spregovoril nam bo ob izidu knjige, ki je nedavno izšla pri Celjski Mohorjevi z naslovom; »Leto okusov z Valentinom Vodnikom. Gre za na zanimiv način predstavljene jedi stare Vodnikove knjige Kuharske Bukve, kar bi ne mogel nihče narediti bolje kot ravno prof. Bogataj. Lepo vabljeni!

Glasbeni spomini z Jožefovega hriba
se nadaljujejo; pripravlja nam jih naš stanovalec, vsestranski glasbenik g. Danilo Pšeničnik.  V petek, 25. oktobra, ob 16. uri vas čaka v Jožefovi dvorani in vas sprašuje »Ali ljubite swing?« Pridite in prisluhnite!

Orgelski koncert v okviru »Glasba na hribu«
bo prihodnjo nedeljo, 27. oktobra, ob 19. uri v naši cerkvi. Nastopil bo mlad a že mednarodno in doma priznani organist Luka Gojkošek iz Cirkovc na Dravskem polju.  Lepo vabljeni in povabite še druge! Spet se nam obeta lep glasbeni večer ob začetku tedna, ki bi ga bilo gotovo škoda zamuditi.

Duhovne vaje za ministrante
bodo od ponedeljka, 28. oktobra, do torka 29. oktobra. Pripravlja jih naš lazaristovski diakon Rok Žlender. Tudi naši fantje lepo povabljeni, da se pridružite v teh počitniških dneh.

Spomini – imenovanje naših pokojnih ob skupni molitvi rožnih vencev na Vseh svetih dan popoldne v cerkvi. Kdorželi, lahko na listek napiše imena svojih pokojnih, da jih vpletemo v skupno molitev, in listek da v košarico pod korom. Po želji lahko ob tem oddate tudi svoje darove.

Sveče za na grobove
si lahko oskrbite tudi v naši cerkvi na posebni mizici spredaj. Priporočen dar za svečo je 1.50 EUR za svečo. Gre za skupno akcijo, ki jo organizira škofijska Karitas Celje z geslom: »Manjša sveča, za sočloveka sreča!« Izkupiček je namenjen blagajni naše Vincencijeve konference, tako boste z darovanjem za svečo prispevali še nekaj v dober namen.

Poslovil se je Stanislav Reberšak, Borova ul. 5, roj. l 1930. Pogreb je v torek ob 15.30 na celjskem pokopališču in nato tukaj v cerkvi pogrebna sveta maša. Naj počiva v miru!

Čiščenje in krašenje cerkve
imate ta teden na skrbi verniki iz ulic Pod gradom, Vilharjeve in Ceste na grad, 1. del. Bog povrni vsem, ki se potrudite, da je cerkev vedno čista in okrašena primerno letnemu in liturgičnemu času.

 

* * * * * * *

 

Večni Bog, ti hočeš, da je Cerkev zakrament odrešenja za vse narode in da nadaljuje Kristusovo zveličavno delo do konca časov. Prosimo te, prebudi naša srca, da se bomo vsi verniki bolj čutili poklicani k delu za zveličanje vsega sveta. Vsi narodi naj postanejo ena družina in naj raste­jo v eno samo božje ljudstvo. Po Kristusu, našem ­Gospodu. Amen.

Deli.