4. velikonočna, nedelja Dobrega pastirja

leto 24
št. 18
12. maj 2019


razpored svetih maš

nedelja, 12. maj – četrta velikonočna – N. Dobrega pastirja
maše: ob 8.00 – za župljane in obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + Ivan Jakopin, 5. obl.

ponedeljek, 13. maj– Fatimska Mati Božja
maše: ob 8.00 – + Lojze Gajšek in sorodniki
ob 18.30 – + Cecilija, Martin in Ivan Šrot

torek, 14. maj– Bonifacij, mučenec
maše: ob 8.00 – + Marija in Friderik Planinšek
ob 18.30 – + Magda Jazbec

sreda, 15. maj– Zofija, mučenka
maše: ob 8.00 – + Marija Počivavšek (ž. Šentjur)
ob 15.00 (Emina k.) – po namenu
ob 18.30 –  + Leopoldina Brinovc

četrtek, 16. maj– Janez Nepomuk, duhovnik in mučenec
maše: ob 8.00 – + starši Guček
ob 18.30 – + Slavica Arnšek

petek, 17. maj– Jošt, puščavnik
maše: ob 8.00 – + Ludvik Doberšek (ž. Šentjur)
ob 18.30 – + Frančiška Romih

sobota, 18. maj– Blandina Merten, redovnica
maše: ob 8.00 – + Rudi Krajnc (iz Doma)
ob 18.30 – + Jože Terbovc

nedelja, 19. maj – 5. velikonočna nedelja
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + Jože Domjan


Spoštovani!

Danes, na nedeljo Dobrega pastirja izrazimo goreče molitve in prošnje Jezu­su, Dobremu pastirju, za nove duhovniške in redovniške ter misi­jonarske poklice:

  1. Jezus, Dobri pastir, prosimo te za papeža Frančiška, škofe, duhovnike, redovnike in redovnice, da bi po Jezusovem zgle­du velikodušno vodili Božje ljudstvo po poti vere, upanja in ljubezni.
  2. Jezus, Dobri pastir, pomagaj mladim, da Tvojega klica ne bodo razumeli kot vdor v njihovo svobodo, ampak kot ljube­čo pobudo, s katero Bog prihaja naproti vsakemu mlademu človeku.
  3. Jezus, Dobri pastir, družina je zibelka vsakega poklica, tudi duhovnega. Prosimo te za naše družine, da bi bile velikodu­šno odprte za nove duhovne poklice.
  4. Jezus, Dobri pastir, naj vsi bolni in trpeči čutijo tvojo bližino in naj bodo sposobni svoje trpljenje namenjati za rast novih duhovnih poklicev v Cerkvi.
  5. Jezus, Dobri pastir, pomagaj našim župnijam, da bodo ustvarjale takšen prostor vere, da se bo vsak človek v njih počutil sprejetega, razumljenega in varnega.
  6. Jezus, Dobri pastir, nakloni vsem rajnim duhovnikom, redovnikom in redovnicam, ki so delali za rast Božjega kraljestva med nami in so navduševali mlade za duhovne poklice, naj bodo deležni večnega veselja pri tebi.

Tradicionalna maše z motoristi
je danes pri nas ob 10. uri. Vsem motoristom in motoristkam želimo srečno vožnjo – tudi brez kazni za prehitro vožnjo, in pa čim več dobrih del s svojim motorjem.

Teden molitve za duhovne poklice z geslom ‘Od vidnega k Nevidnemu’ končujemo danes, na nedeljo Dobrega Pastirja. Vedno radi in goreče molimo za nove duhovne poklice!

Tečaj za zaročence je v petek z začetkom ob 19. uri in z nadaljevanjem v soboto zjutraj od pol devetih naprej.  Sklep okrog enih popoldne. Vabljeni mladi, ki imate pred seboj poroko!

Dobrodelni koncert za odpravo v Indijo
bo pri nas v Kardinalovi dvorani v petek zvečer ob 19. uri. Pripravlja ga skupina, ki se odpravlja na pomoč v Indijo in v kateri je tudi naša mladinka, pevka in igralka Katja Peganc. Sodelujejo skupina FZL, ansambel Narodnjaki, Sara Elizabeta in Jakob Gajšek, Miha in Katja in Fantje z Jožefovega hriba. Vstopnic ni, lahko pa boste darovali svoj prispevek za njihovo poslanstvo v Indiji. Lepo vabljeni!

Še je pet mest prostih
za romanje v Marija Zell in Admont. Lepo vabljeni, če kdo želi, da se prijavite najkasneje do prihodnje nedelje. Na pot gremo v soboto, 25. maja, ob 6. uri zjutraj.

Naznanjamo že Dan odprtih vrat, ki ga pri nas redno pripravljamo 20. maja. Letos bo to naslednji ponedeljek in  ga bomo povezali s srečanjem domov naše regije na družabnih igrah. Že si zabeležite datum in seveda povabljeni ter povabite še druge.

Spet kliče nas venčani maj
k pobožnosti šmarnic pri jutranji ali večerni sv. maši. Pri večerni maši zmolimo tudi litanije Matere Božje in prejmemo blagoslov z Najsvetejšim.

Shod Marije Pomočnice
Don Boskov center na Hudinji in župnija bl. Antona Martina Slomška vabita danes, 12. maja, ob 14.30 k molitvi za družine in duhovne poklice. Ob 15. uri je procesija Marije Pomočnice in nato slovesna sv. maša, ki jo daruje murskosoboški škof, salezijanec dr. Peter Štumpf.

Čiščenje in krašenje cerkve
imate ta teden na skrbi verniki iz Zvodnega in Zagrada. Bog povrni vsem, ki se potrudite, da je cerkev vedno čista in okrašena primerno liturgičnemu času in letnemu času.

* * * * * * *

Gospodov klic ni vdor Boga v našo svobodo; ni neka »klet­ka« ali breme, naloženo na naša ramena. Nasprotno, to je ljubeča pobuda, s katero nam Bog prihaja naproti in nas vabi, da vstopimo v veliki načrt, ki ga želi deliti z nami. Pred našimi očmi razkrije ob­zorje širšega morja in obilnega ribolova.

Bog dejansko želi, da naše življenje ne bi postalo plehko in vna­prej določeno, ujeto v vsakodnevno rutino in neodzivno za tiste izbire, ki bi mu mogle dati smisel. Gospod ne želi, da bi živeli iz dneva v dan, misleč, da ni ničesar, za kar se je vredno strastno bori­ti, in bi s tem počasi zadušili notranjo željo, da bi iskali nove smeri za našo plovbo. Če nam včasih da doživeti »čudežni ulov«, je to zato, ker hoče, da odkrijemo, da je vsak od nas na različne načine poklican k nečemu velikemu, in zato, da naše življenje ne bi ostalo zapleteno v mreže nesmisla, kar otopi srce. (…)

Predvsem mislim na klic h krščanskemu življenju, ki ga vsak od nas prejme pri krstu in ki nas spominja, da naše življenje ni naklju­čje, temveč dar: da smo ljubljeni Božji otroci, zbrani v veliki druži­ni Cerkve. Prav v cerkveni skupnosti se krščansko življenje rodi in razvija, predvsem z liturgijo, ki nas uvaja v poslušanje Božje besede in v milost zakramentov; prav tu smo se že od zgodnjega otroštva uvajali v umetnost molitve in bratske delitve. Prav zato, ker nas prerodi za novo življenje in nas vodi h Kristusu, je Cerkev naša mati; zato jo moramo ljubiti tudi takrat, kadar na njenem obličju zaznamo gube krhkosti in grehov, in moramo sodelovati pri tem, da bo vedno lepša in svetlejša ter s tem priča Božje ljubezni v svetu.                 (pp Frančišek, v: poslanica za svet. dan molitve za duh.poklice 2019)

Deli.