12. nedelja med letom

leto 24
št. 24
23. junij 2019


Razpored sv. maš

nedelja, 23. junij– 12. nedelja med letom
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + Marta Ludvig

ponedeljek, 24. junij – JANEZ KRSTNIK
maše: ob 8.00 –  + Cvetka Žnidar, greg.
ob 18.30 – za domovino

torek, 25. junij – Viljem, – DAN DRŽAVNOSTI
maše: ob 8.00 –  + Marija in Friderik Planinšek
ob 18.30 – + Cvetka Žnidar, greg.

sreda, 26. junij – bl. Marija Magdalena Fontaine in sosestre HKL, mučenke
maše: ob 8.00 –  + Cvetka Žnidar, greg.
ob 15.00 (Emina kapela) – v čast sv. Emi
         ob 18.30 – + starši Kmetec in ostalo sorodstvo

četrtek, 27. junij – SV. EMA KRŠKA, kneginja
maše: ob 8.00 –  + Cvetka Žnidar, greg.
ob 18.30 – + Hilda Krajnc

petek, 28. junij– SRCE JEZUSOVO
maše: ob 8.00 –  + Cvetka Žnidar, greg.
ob 18.30 – + Stane Esih

sobota, 29. junij – SV. PETER IN PAVEL, apostola
maše: ob 8.00 – + Cvetka Žnidar, greg.
ob 18.30 – + Peter (ob godu) in Marija Zeme ter Marija Guzej

NEDELJA, 30. junij–13. nedelja med letom
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
+ Cvetka Žnidar, greg.
ob 10.00 – + Peter in Ana Polančec

ponedeljek, 1. julij– Estera, svetopisemska žena
maše: ob 8.00 –  + Vinko Gobec (ž. Šentjur)
ob 18.30 – + Cvetka Žnidar, greg.

torek, 2. julij– Frančišek Regis, redovnik
maše: ob 8.00 –  + Cvetka Žnidar, greg.
ob 18.30 – + Mišo Likovič (ob roj.d.) in oče Viktor

sreda, 3. julij– Tomaž, apostol
maše: ob 8.00 –  + Cvetka Žnidar, greg.
ob 18.00 – molitev pred Najsvetejšim v čast sv. Jožefu
ob 18.30 – + Stane Esih

četrtek, 4. julij– Urh, škof; bl. Peter Jurij Frassati, laik
maše: ob 8.00 –  + Cvetka Žnidar, greg.
ob 18.00 – molitev pred Najsvetejšim za duhovne poklice
ob 18.30 – + Stana (ob roj.d.) in Ignac Kramar

petek, 5. julij– CIRIL IN METOD, sozavetnika Evrope
maše: ob 8.00 –  + Cvetka Žnidar, greg.
ob 18.30 – + Jože Arlič

sobota, 6. julij– Marija Goretti, devica, mučenka
maše: ob 8.00 –  + Cvetka Žnidar, greg.
– + Polde Sedminščak (iz Doma)
ob 18.30 – + Roman Pogladič, obl.

NEDELJA, 7. julij–14. nedelja med letom
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
– + Cvetka Žnidar, greg.
ob 10.00 – + Drago Žuža


Spoštovani!

Osrednji dogodek tega tedna je naše Kresovanje.
Začeli ga bomo jutri s sveto mašo za domovino ob 18.30. Sledilo bo dogajanje, ki ga bo najprej zaznamovala Godba na pihala s Svetine, nato pa na dvorišču Prifarski muzikanti. Pozdrav domovini bodo ob 21. uri oblikovali pevci Župnijskega zbora, Fantje z Jožefovega hriba in Zbor zaposlenih Doma sv. Jožef, nagovoril pa nas bo podžupan mestne občine Celje, g. Vlado Ljubek. Nato bo sledil kres in spet druženje ob jedači in pijači s Prifarskimi muzikanti.  Ves večer bo potekal tudi srečelov, izkupiček tega kot sicer vsega večera bo spet namenjen jesenski uprizoritvi Velikega odra sveta na Celjskem gradu. Zares lepo povabljeni! Prireditev bo tudi v primeru dežja; bomo pač v avli in dvorani, a upamo, da bo vedro. Povabite še svoje znance in sorodnike ter sicer vse.

Lepo naprošeni k pomoči
župnijski sodelavci in mladi jutri, v ponedeljek, od 14. ure naprej, da bomo postavili mize in pripravili prizorišče za prireditev, seveda pa potem k strežbi na prireditvi, še prej pa zlasti pevci in ministranti k prepevanju pri maši in nato k sodelovanju pri programu. Iskrena hvala vsem, ki ste postavljali kres, vozili mize  in pripravljali srečelov. Veselje je videti takšen odziv in naj bo tako tudi v naprej.      

Vabljeni na Pohod po Slomškovi romarski poti,
ki bo na dan državnosti, 25. junija, s sklepno prireditvijo in mašo za domovino pri Sv. Uršuli nad Dramljami ob 14.30.  Na pot lahko krenete iz različnih krajev: iz Nove Cerkve ob 7.30, iz Frankolovega ob 9 h, iz Črešnjic ob 10.30, iz Brdc ob 11.30 in iz Žičke kartuzije ob 12.30.  S Sloma boste krenili ob 11 h in Ponikve ob 12 h. Res lepo povabljeni, to pot sklepno slovesnost pripravljata župnija Ponikva in občina Šentjur. Za prevoz do izhodiščnih mest bo poskrbljeno.

V okviru citrarskega seminarja, ki poteka v našem Domu, bodo kar trije koncerti. V sredo zvečer po maši v naši cerkvi nas bodo razveselili z igranjem mentorji oziroma profesorji, v četrtek zvečer ob 19. uri nam bodo v atriju igrali udeleženci seminarja, v primeru dežja pa v kardinalovi dvorani, v petek zvečer pa bo še sklepni nastop v Kardinalovi dvorani ob 18. uri.  Ljubitelji citer in tovrstne glasbe lepo povabljeni, spodbudite tudi druge, da bodo mladi citrarji lahko navdušeni.

V četrtek goduje Sv.Ema, sozavetnica naše škofije. Njej je posvečena kapela v našem Varstvu starejših. To sredo bo sv. maša njej v čast.

V soboto je praznik sv. Petra in Pavla. Ta dan bodo posvečeni novomašniki; letos se štirih veseli ljubljanska, dveh pa mariborska nadškofija. Bogata pa je bera jubilantov. Med njimi je škof Jožef Smej, ki praznuje kar 75 let mašništva. Med zlatomašniki je tudi naš sobrat lazarist, misijonar Janez Puhan, sedaj duhovni pomočnik v župniji Dobje, doma pa iz Bogojine, kjer bo v nedeljo, 7. julija, tudi imel zlato mašo. Na voljo je več izvodov novomašne Družine.

Pogovori o življenju in smrti
bodo na vrsti spet 1. julija ob 17. uri, ko vas v Jožefovi dvorani pričakujeta ga. Metka Klevišar in ga. Julka Žagar; vabljeni.

Tečaj priprave na krst za starše in botre, ki boste krstili svojega otroka, pa tečaja še nimate, bo v torek, 2. julija, od 16. do 19. ure. Vabljeni in opozorite na priložnost še druge.

Prva sreda, četrtek, petek in sobotaV juliju in avgustu je na prvo sredo pol ure pred mašo molitev pred Najsvetejšim v čast sv. Jožefu. Zaradi dopustov ne bo naših zaposlenih, kdor more, pa je lepo povabljen k češčenju. V četrtek je pol ure pred mašo molitev za duhovne poklice. Na prvi petek je obisk bolnikov po domovih, zvečer pa pobožnost v čast Srcu Jezusovemu, v soboto Srcu Marijinemu.

Okličeta se, da bosta sklenila zvezo svetega zakona: ženin Matic Arčan, rojen 4. 5. 1992 v Trbovljah, stanujoč Podgorje 9, župnija Celje-Sv.Jožef, po poklicu prodajni svetovalec, in nevesta Patricija Jazbec, rojena 26. 3. 1992 v Ljubljani, stanujoča Spodnja Rečica 78a, župnija Laško, po poklicu učiteljica razrednega pouka.

Poslovil se je Janez Črnej iz Plečnikove ulice  25, roj l. 1935. Pogreb bo v tem tednu v ožjem družinskem krogu. Naj počiva v miru!

Čiščenje in krašenje cerkve
imate ta teden na skrbi verniki iz ulic Pod gradom, Vilharjeve in Ceste na grad, 1. del.Bog povrni vsem, ki se potrudite, da je cerkev vedno čista in okrašena primerno letnemu in liturgičnemu času.

Deli.