1. adventna nedelja, nedelja Karitas

leto 19
št. 43
30. november 2014

Spoštovani!

Začenjamo adventni čas,
ki nas po lepi krščanski navadi vabi k svitancam ali zornicam. Jutranja sveta maša je bila v času pred božičem vedno močno poudarjena. Sedaj imamo poleg te še večerno mašo in zato še več priložnosti, da se ene ali druge udeležimo. Lepo povabljeni, da se bomo tako skupaj pripravljali na božične praznike! Otroci ste pri verouku za lepo doživljanje adventa že dobili adventni koledar, ki nas spodbuja k dobrim delom, vsakodnevna zgodbica in molitev pa naj bo priložnost za lepe in dragocene družinske adventne trenutke zbranosti.

Blagoslov adventnih venčkov
je na 1. adventno pri obeh mašah. S postopnim prižiganjem sveč in z molitvijo se pripravljamo na Jezusov prihod. Nabirka 1. adventne nedelje – nedelje Karitas – je namenjena za cerkvene dobrodelne ustanove, tretjina ostane domači Vincencijevi konferenci.

Marija bo v adventu spet romala,
če jo boste seveda povabili v svoj dom. Kip je na voljo, sporočite nam v recepcijo ali župnišče. Ob njem se lahko zbere družina k skupni molitvi, marsikdo morda tudi sam, ali pa tudi s sosedi. Posebej v tem adventu, ko se pripravljamo na sv. misijon, Marija trka na naša vrata.

* * * * *

Čuj iz višav veseli glas,ki z upanjem navdaja nas.


razpored svetih maš

nedelja, 30. december – 1. adventna nedelja – NEDELJA KARITAS
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + Julijana Vetrih

ponedeljek, 1. december – Kartel de Foucauld, redovnik
maše: ob 8.00 – po namenu darovalca
ob 18.30 – + Franc Pulko

torek, 2. december – Bibijana, mučenka
maše: ob 8.00 –  + Hermina Novak
ob 18.30 – + Ivan Jurjevčič in sorodniki

sreda, 3. december – Frančišek Ksaver, duhovnik
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 17.30 molitvena ura v čast sv. Jožefu
ob 18.30 – + Marija in Franc Dečman

četrtek, 4. december – Barbara, mučenka
maše:  ob 8.00 – za osvoboditev od duha nezvestobe
ob 18.30 – za verne duše

petek, 5. december Saba (Sava), puščavnik
maše: ob 8.00 –  po namenu
ob 18.30 – + Nataša Gracer

sobota, 6. december – Nikolaj, (Miklavž), škof
maše: ob 8.00 – + Hermina Novak (iz Doma)
ob 18.30 – + Vito Šegota (dar mladih)

nedelja, 30. december – 2. adventna nedelja
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + Anica Brumen


Razstava ikon
V preteklem tednu je pri nas potekala tradicionalna delavnica ikonopisja. Ikone, ki so nastale na delavnici, bodo razstavljene v prostorih Mestne knjižnice Celje. Vabljeni na odprtje razstave jutri, v ponedeljek, ob 17 h.

Iskrena zahvala
Vincencijevi konferenci in vsem, ki pri tem pridno pomagate, za vse – kar ste spet postorili z adventnimi delavnicami, obiski naših starejših v župniji in Domu ter sicer! Naj vam to delo nakloni lep miren advent in take tudi prihajajoče praznike!  Redno mesečno srečanje članov Vincencijeve konference bo naslednji ponedeljek, 8. decembra.

Biblična skupina
ima svoje srečanje v ponedeljek, tokrat še ob 19 h, v Lazarjevi učilnici v Lazarjevi hiši. Ta ponedeljek bomo prebirali in spoznavali preroka Izaija. Lepo povabljeni!

Prva sreda v decembru je,
zato lepo vabljeni k naši skupni molitvi na čast sv. Jožefu v cerkev ob 17.30. Spet se mu bomo priporočali kot župnijsko občestvo, zaposleni Doma sv. Jožef in stanovalci, da bi dobro vršili svoje poslanstvo v osebnem, poklicnem in skupnem življenju. Vabljeni!

Četrtek pred prvim petkom, prvi petek in prva sobota:
V četrtek je pol ure pred mašo molitev za duhovne poklice pred izpostavljenim Najsvetejšim. Na prvi petek je obisk bolnikov in ostarelih župljanov na domu, zvečer pa z litanijami počastimo Srce Jezusovo. Na prvo soboto počastimo Srce Marijino. Vabljeni!

Jabolko ne pade daleč o drevesa
Drugo predavanje Viljema Ščuke bo v okviru letošnje Šole za starše v četrtek, 4. decembra, ob 19. uri.

Miklavž bo prišel
k nam v petek, 5. decembra, ob 16. uri, ko se bomo z njim srečali v Kardinalovi dvorani. Pridne otroke je še moč prijaviti za srečanje z njim.

Srečanje ministrantov
je vsako prvo nedeljo v mesecu ob 9 h. Ministrantje ste tokrat še posebej lepo povabljeni, da se pripravimo na praznik Brezmadežne in sprejem novih ministrantov.

Recital ‘Tiho pada mrak’
V počastitev rojstnega dne pesnika Franceta Prešerna bo Ljubiteljsko gledališče Teharje pripravilo recital – izbor slovenske poezije. Prireditev bo v nedeljo, 7. decembra, ob 16. uri.

Bonifantes
Štirideset pevcev češkega deškega in moškega zbora BONIFANTES bo nastopilo v Celju  v kapeli don Boskovega centra v soboto, 6. decembra 2014, ob 18.30 s petjem pri sv. maši in po njej. Ljubitelji lepega mladinskega petja, vabljeni! Namesto vstopnine prostovoljni prispevki!

Božič s Slovenskim oktetom
Na recepciji Doma so vam že na voljo karte za božični koncert s Slovenskim oktetom, ki bo na božič, 25. decembra 2014, ob 16. uri v naši cerkvi. Cena karte je 15 €. Vljudno vabljeni na koncert! Seveda je podarjena karta lahko tudi lepo darilo vašim najdražjim.

Pratika in Marijanski koledar za leto 2015
sta na voljo (5,50 oz. 2,00 evra). Vabljeni, da si vzamete tudi kaj preostalega od verskega tiska, kar je na voljo na mizicah, in seveda vabljeni k naročilom, zlasti Družine, Ognjišča, Misijonskih obzorij, Prijatelja in Mohorjevih knjig.

Čiščenje in krašenje cerkve
imate ta teden na skrbi verniki iz Starih Selc in dela Popovičeve ulice. Bog povrni vsem, ki se potrudite, da je cerkev vedno čista in lepo okrašena – v adventu seveda bolj skromno – adventno!

Deli.