Marko Juhant: Preizkušnje in omejitve so del odraščanja-OBVESTILO

Preizkušnje in omejitve otrok in mladostnikov v družini, ki večinoma deluje in v družini s pogostimi težavami, so različne. Kako lahko iz njih v vsakem primeru pridobijo izkušnje, ki jim omogočajo razvoj in višjo kakovost življenja? Kdaj pa se to ne bo zgodilo in kaj s tako mladino? Ne samo kaj, tudi kdo!

Sreda, 17. novembra 2021 ob 19. uri;

Predavatelj: Marko Juhant
Za vstop na dogodek je potrebno izkazati izpolnjevanje pogoja PCT in upoštevati aktualna navodila NIJZ. Hvala za razumevanje.

Spoštovani!

Predavanje zaradi poslabšanja epidemiološke slike, žal odpade.
Nadomestni datum bomo objavili naknadno.
Prosimo in hvala za razumevanje!

MARKO JUHANT o sebi

Sem specialni pedagog (področje obnašanja, čustvovanja in osebnosti), bivši ravnatelj, večni vzgojitelj, oče in avtor številnih najbolje prodajanih knjig o vzgoji otrok.

10 let sem bil ravnatelj v Dijaškem domu v Kranju, potem deset let v Mladinskem domu Malči Beličeve, za tem pa sem ustanovil svoje podjetje. 

Na začetku sem se največ posvetil seminarjem za učitelje in “servisu” otrok z vedenjskimi težavami. 

Prišel bi kar na dom in tam spoznal družino, ocenil situacijo in jim pomagal pri vzgojnih in vedenjskih težavah, ki so jih pestile. 

Edini sem dajal jamstvo na rezultat, namesto na izvedbo programa. Če zadanih ciljev nismo dosegli, sem staršem vrnil denar. 

To se sicer ni zgodilo pogosto, saj sem od samega začetka sodelovanja zahteval polno angažiranost, iskrenost in trud iz strani staršev. S takim odnosom pa smo lahko bili kos še vsaki težavi. 

Zagovarjam konkreten in praktičen pristop k vzgoji otrok.

Skozi izkušnje, vodenje taborov in spremljanje pouka sem se naučil, kateri vzgojni ukrepi dejansko delujejo in kateri ne. Opustil sem tiste, ki niso delovali in uvajal nove, na katere so se otroki odlično odzivali. 

Nisem pristaš teorije, ki jo je v praksi nemogoče uporabiti. Pa tudi nepotrebnega razvajanja otrok ne. Zagovarjam zdravo kmečko pamet in praktične pristope in prijeme, ki v praksi dejansko delujejo.

Sem avtor 16 knjig:

Srečni otrociKazenDružinska zakladnicaBoštjan in KošekRecept v VzgojiVaruh otrokovih dolžnostiVaruh dolžnosti starševDva Gorenjca o šparanjuPogovoriTrmaPogrešani napotki62 napačnih razlogovPunce, glavo gor!Mali nasilnežGusar Gal

Iskreno o moških-kako s partnerji in sinoviVsako leto pa predavam in svetujem na mnogih šolah, vrtcih in ustanovah po celi Sloveniji.

Deli.