Zbiranje prijav za srečanje otroških in mladinskih cerkvenih zborov

SREČANJE OTROŠKIH IN MLADINSKIH CERKVENIH ZBOROV 2019

Vabimo vas k prijavam na srečanje otroških in mladinskih cerkvenih zborov 2019, ki bo v nedeljo, 12. maja, ob 16. uripri sv. Jožefu nad Celjem, z zbiranjem od 15. ure dalje.

Pri Orglarski šoli, ki deluje v okviru dejavnosti Doma sv. Jožef, že nekaj let zapored organiziramo omenjeno srečanje. Kot vemo je za rast zborovskega petja na župniji potrebno spodbujati in vzgajati mlade, še posebej otroke. Pogosto pa se pri mladih pevcih kot tudi zborovodjih zgodi, da želja in veselje do tovrstnega sodelovanja na župniji upadata. Revije in srečanja, tako pevcev kot zborovodij pa so lahko velika spodbuda obojnim za naprej.

V tem duhu, vas spoštovani duhovniki, zborovodje in zborovodkinje vabimo, da se nam s svojo skupino pridružite. Duhovnike prosimo, da vabilo posredujete svojim zborovodjem in morda še tistim, ki vabila niso prejeli in tako še koga navdušite za pevsko srečanje.

Kot je že v navadi, bomo na začetku v majskem vzdušju prisluhnili šmarničnemu branju in skupaj zapeli litanije Matere Božje z odpevi, nato pa bo predstavitev vsakega zbora posebej. Najlažje bo, da se vsak zbor predstavi sam. Ob tem bomo prepevali; »Cvetke trgam« SG št.226in ljudsko blagoslovno »Jezus, Ti si vinska trta« SG št. 472. Za odpeve pri litanijah bomo vzeli pa pesem »O Marija, bodi zdrava« SG št. 121.

S srečanjem ne gre za tekmovanje, temveč za medsebojno spodbudo in izmenjavo, zato brez strahu dobrodošla vsaka skupina, ki prepeva v domači župniji pri bogoslužju.

Vsak zbor naj pripravi kratek opis delovanja(ime, število, od kdaj deluje, sodelovanje pri maši, zborovodja in njegovi kontakti, ostali sodelavci itd.)  ter dve pesmi. Prva naj bo na čast vašemu župnijskemu zavetniku ali pesem, ki je primerna za domačo župnijsko slovesnost, kot je god farnega zavetnika ali dan posvetitve vaše cerkve. Če take pesmi nimate pa si izberite eno Marijino. Druga pesem pa naj bo po svobodni izbiri.Za spremljavo zbora bodo na razpolago orgle. Po možnosti zares prepevajte tako, kot to redno počnete, zato je sicer lahko tudi instrumentalna spremljava pesmi, vendar le, če imate to tudi redno doma pri bogoslužju, ne pa, če boste to pripravili predvsem za to srečanje. Ne gre za razkazovanje, koncert, temveč za oblikovanje in spodbudo. Zagotovo bo najbolj primerna orgelska spremljava, saj so orgle res kraljica instrumentov in zavzemajo prvo najodličnejše mesto med glasbili pri liturgiji. Pri nas je igralnik tudi spodaj poleg zbora in ni razlogov, da bi jih ne vključili.

Za sklep pa bomo skupaj zapeli Tomčevo pesem: »Plamen vere«, ki se jo res dobro naučite, da nam bo zadonela kot himna dneva. 

Po srečanju v cerkvi bo za vse, kot je navada, tudi preprosta pogostitev v atriju našega Doma, oziroma obednici, če bo deževno vreme.

Prijave, podatke o zborih in naslove pesmi nam sporočite do 30. aprilapo elektronski pošti: miha.lokovsek@jozef.si, ali na naslov: Dom sv. Jožef, Miha Lokovšek, Plečnikova 29, 3000 Celje.

Vse dodatne informacije lahko dobite tudi preko telefona: 059-073-800, GSM: 031-769-787 (Miha).

Vse dobro in veliko blagoslova pri vašem delu!

 

Miha Lokovšek, ravnatelj Orglarske šole sv. Jožefa Celje

Celje, 29. marca 2019


Deli.