Večeri v atriju: Župljani župljanom

Koncert iz sklopa Večeri v atriju: Župljani župljanom

Na poletnem Večeru v atriju, bomo prisluhnili izvrstnim glasbenim ustvarjalcem z Jožefovega hriba, in sicer bodo nastopili:

Andreja Zakonšek Krt in Primož Krt – vokal
Andrej Gubenšek – violina
Ivo Umek – klavir
in
Slavko Deržek – vezna beseda

Torek, 1. avgusta 2017, ob 19. uri, v atriju
ali Kardinalovi dvorani Doma sv. Jožef

Vstop prost – prostovoljni prispevki – vabljeni!


andreja-zakonjsek-krtAndreja Zakonjšek Krt je po diplomi iz glasbene pedagogike na mariborski Pedagoški fakulteti diplomirala tudi na oddelku za koncertno petje na Visoki šoli za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu. Od sezone 1996/1997 je kot solistka redno zaposlena v SNG Maribor, kjer se je predstavila v številnih vodilnih opernih in operetnih vlogah. (Rosina, Adina, Micaela, Antonia, Princesa vrtoglavka, Liu, Zerlina, Pamina, Nova Mati prednica, Lauretta, Vesela vdova, Adela, Rosalinda..) Redno gostuje tudi v SNG Opera in balet Ljubljana. (Metka, Suzana, Norina, Berenice, Micaela, Vesela vdova…). V sezoni 2015-2016 je prejela naziv prvakinje SNG Maribor. Je pevka s fleksibilnim glasovnim razponom, bogato zvenečimi registri in prepričljiva interpretka različnih glasbenih zvrsti (od šansona, samospeva pa vse do opere in operete). Dejavna je tudi na koncertnem področju: večkrat je že sodelovala s Slovensko filharmonijo, Slovenskim komornim zborom, Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, Mariborsko filharmonijo, Celjskim godalnim orkestrom, orkestrom Akord, orkestrom Hiše kulture Celje, pianistko Olgo Peceny, Natašo Valant, in drugimi. Je gostja številnih odrov in festivalov doma in v tujini, njen koncertni repertoar pa obsega dela od zgodnjega baroka do glasbe 20. stoletja. Leta 2004 je pri Založbi kaset in plošč RTV Slovenija izšla njena prva zgoščenka z naslovom Slovenski in francoski samospevi. Tudi sicer veliko snema za arhiv Radia in televizije Slovenija. Nedavno je sodelovala na mednarodnem festivalu Svetovni glasbeni dnevi – Slovenija 2015, kot gostja ansambla MD7. Je dobitnica nagrade Sama Smerkolja za leto 2015, ki se podeljuje slovenskim opernim pevcem za umetniške dosežke.

primoz-krtPrimož Krt je med študijem arhitekture obiskoval in zaključil Srednjo glasbeno šolo v Ljubljani – smer solopetje pri profesorici in solistki Ireni Baar. Ob osnovnem poklicu (je univerzitetni diplomirani inženir arhitekture) deluje kot zborist, korepetitor in solist v zboru prvega slovenskega pevskega društva LIRA, bil je član raznih vokalnih skupin in zborov in je umetniški vodja Celjskega okteta. Kot solist se je že predstavil v operetah, na recitalih in v več sakralnih vokalno-instrumentalnih delih in poustvaril že številne glavne in stranske pevske in igralske vloge v Žalcu in v poletnem gledališču Studenec. Zadnja leta predvsem sodeluje v zboru ljubljanske Opere in baleta kot solo zborist.

slavko-derzekSlavko Deržek, profesor francošcčine in angleščine. Za svoje pedagoško in kulturno-ustvarjalno delo, razpoznavno doma in v tujini, je prejel vrsto priznanj, med drugim: dve priznanji Mestne občine Celje – Celjski bronasti grb in Zlati celjski grb, dve odlikovanji vlade Republike Francije – Chevalier des Palmes Académiques in Officier des Palmes Académiques ter nagrado Republike Slovenije na področju šolstva.

ivo-umekIvo Umek, dipl. ing. arh. Nekdanji dolgoletni direktor Založbe kaset in plošč RTV Slovenija. Kot urednik in producent je sodeloval pri izdaji vrste plošč različnih zvrsti glasbe. Je član strokovnih komisij na številnih glasbenih festivalih. Bil je član instrumentalist ansambla Bele vrane, še vedno igra pri ansamblu Šok in Celjskem dixieland ansamblu. Je član kluba Rotary-Barbara Celjska.

andrej-gubensekMladi zdravnik Andrej Gubenšek, po rodu Celjan, je leta 2004 maturiral na I. gimnaziji v Celju, smer Umetniška gimnazija. Za tem se je vpisal na Medicinsko fakulteto v Ljubljani in po zaključenem tretjem letniku še vzporedno na Akademijo za glasbo v Ljubljani. V času študija je sodeloval v raznih komornih zasedbah, ustanovil medicinsko študentsko komorno skupino Muzikoterapija, pred kratkim je prevzel vodenje zdravniške komorne skupine Pro Medico, redno pa sodeluje kot solist zdravniškega orkestra Camerata Medica. Z omenjenim orkestrom je prvič igral leta 2008 in sicer Mendelssohnov Koncert za violino in klavir (klavir je igrala Polona Maver), leto kasneje Tartinijev koncert za violino v g molu, pa lani Ciganske napeve Pabla Sarasate, letos pa še Scherzo tarantelle skladatelja Henryka Wieniawskega. Svoje glasbeno znanje je izpolnjeval na raznih poletnih šolah in seminarjih pri profesorjih: Igor Ozim, Wonji Kim Ozim, Joaquin Palomares, Margeritha Marseglia, Christos Polyzoides, Demetrius Polyzoides. Marca 2012 je z odliko diplomiral iz violine na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Monike Skalar.

 

Deli.