Večeri v atriju: Nina Strnad in Jaka Kopač s prijatelji

Koncert iz sklopa Večeri v atriju:
Nina Strnad in Jaka Kopač s prijatelji

Na avgustovskem Večeru v atriju, bosta z nami izjemna jazz pevka Nina Strnad ter saksofonist Jaka Kopač s prijatelji instrumentalisti.

Nedelja, 3. septembra 2017, ob 19. uri
v atriju ali Kardinalovi dvorani Doma sv. Jožef

Vstop prost – prostovoljni prispevki – vabljeni!


dsc_6572-copy-2Nina Strnad je mlada slovenska pevka iz Ljubljane. Končala je Srednjo glasbeno in baletno šolo v Ljubljani, oddelek za jazz in zabavno glasbo pod mentorstvom Nade Žgur in se kasneje šolala na prestižni ameriški fakulteti New School for Jazz and Contemporary Music v New Yorku. V preteklosti se je preizkušala v petju mnogih glasbenih zvrsti, sedaj pa je prepoznavna kot ena najbolj obetavnih slovenskih jazz vokalistk.

Leta 2010 je v Evropskem jazz orkestru zastopala Slovenijo in z njim nastopala na Danskem, Poljskem, Češkem, Slovaškem, v Nemčiji in Avstriji. Leta 2012 je na olimpijskem festivalu BT River of Music v Londonu zastopala Slovenijo. Leta 2014 je na avstrijskem mednarodnem jazz festivalu Marianne Mendt prejela prvo nagrado za najboljšo solistko, dober mesec za tem pa se je med pevci iz vsega sveta uvrstila med najboljših petnajst na ameriškem jazz tekmovanju Sarah Vaughan Competition.

Med drugim je sodelovala s Petrom Miheličem, Renatom Chiccom, Howardom T. Curtisom, Dannyem Grisettom, Urošem Perićem, Big Bandom RTV Slovenija, Big Bandom DOM, Jazz sacral zborom Alfa+Omega (ki je sodeloval z imeni, kot so: Emil Spanyi, Heinz von Hermann, Renato Chicco) in zasebdo Budapest Bar. Kot solistka je nastopila na različnih festivalih po Sloveniji in v tujini, na primer BT River of Music, Džjezz Celje, Festival Bled, Ausseer Jazzfrühling, Bonaire Heineken Jazz Festival.

Leta 2016 je posnela album V luči življenja: zgodbe slovenske popevke, ki sta ga soustvarila Nina Strnad in Peter Mihelič.

Jaka Kopač velja za enega najboljsih slovenskih jazz saksofonistov. Leta 2009 je zakljucil magistrski studij iz jazz saksofona na priznani Sibeliusovi akademiji v Helsinkih. V casu solanja je izdal svoj prve- nec z naslovom Almost There, na katerem je predstavil svoje kom- pozicije. Do sedaj je Jaka Kopac sodeloval pri razlicnih evropskih in svetovnih projektih, kot so European Movement Jazz Orcestra, European Jazz Orcestra, New School Jazz Orcestra in Umo Big band ter z glasbeniki, kot so Jonathan Blake, Jimmy Owens, Doug Hammond, Danny Grissett, Vincente Archer, Benito Gon- zales, Dusko Gykovic, Bosko Petrovic, George Garzone and Lennie Pickett.

Deli.