Večer v atriju: “Župljani župljanom”

Večer v atriju: “Župljani župljanom”

Andreja Zakonjšek Krt in Primož Krt – vokal,
Andrej Gubenšek – violina,
Ivo Umek – klaviature
in Fantje z Jožefovega hriba.

Program bo povezoval Jože Planinšek.

Župljani župljanom – vsi izvajalci so iz župnije, oziroma Jožefovega hriba.

Nedelja, 29. julija 2018, ob 19. uri

Atrij Doma sv. Jožef Celje ali Kardinalova dvorana v primeru dežja

Vstop prost – prostovoljni prispevki – vabljeni!


Andreja Zakonjšek Krt je po diplomi iz glasbene pedagogike na mariborski Pedagoški fakulteti diplomirala tudi na oddelku za koncertno petje na Visoki šoli za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu. Od sezone 1996/1997 je kot solistka redno zaposlena v SNG Maribor, kjer se je predstavila v številnih vodilnih opernih in operetnih vlogah. (Mimi, Rosina, Adina, Micaela, Antonia, Princesa vrtoglavka, Liu, Zerlina, Pamina, Nova Mati prednica, Lauretta, Vesela vdova, Adela, Rosalinda..) Redno gostuje tudi v SNG Opera in balet Ljubljana. (Donna Elvira in Zerlina v Mozartovi operi Don Giovanni, Metka, Suzana, Norina, Berenice, Micaela, Griletta, Vesela vdova…). V sezoni 2015-2016 je prejela naziv prvakinje SNG Maribor. Je pevka s fleksibilnim glasovnim razponom, bogato zvenečimi registri in prepričljiva interpretka različnih glasbenih zvrsti (od šansona, samospeva pa vse do opere in operete). Dejavna je tudi na koncertnem področju: večkrat je že sodelovala s Slovensko filharmonijo, Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, Simfoničnim orkestrom SNG Maribor, Celjskim godalnim orkestrom, orkestrom Akord, orkestrom Hiše kulture Celje, pianistko Natašo Valant, Danielo Candillari, Bredo Zakotnik in drugimi. Je gostja številnih odrov in festivalov doma in v tujini, njen koncertni repertoar pa obsega dela od zgodnjega baroka do glasbe 20. stoletja. Leta 2004 je pri Založbi kaset in plošč RTV Slovenija izšla njena prva zgoščenka z naslovom Slovenski in francoski samospevi, ki sta jo posneli skupaj s pianistko Natašo Valant. Kasneje so se tej zgoščenki pridružile še druge. Je dobitnica nagrade Sama Smerkolja za leto 2015, ki jo Slovensko glasbeno komorno gledališče podeljuje slovenskim opernim pevcem za vrhunske umetniške dosežke in letošnja dobitnica srebrnega grba Občine Celje.

Primož Krt je med študijem arhitekture obiskoval in zaključil Srednjo glasbeno šolo v Ljubljani – smer solopetje pri profesorici in solistki Ireni Baar. Ob osnovnem poklicu (je univerzitetni diplomirani inženir arhitekture) deluje kot zborist, korepetitor in solist v zboru prvega slovenskega pevskega društva LIRA, bil je član raznih vokalnih skupin in zborov. 3 leta je bil umetniški vodja Celjskega okteta. Kot solist je nastopil v številnih operetah in muzikalih v poletnem gledališču Studenec in Žalcu, na koncertih orkestra akord, na recitalih in v več sakralnih vokalno-instrumentalnih delih. Zadnja leta je veliko sodeloval v zboru lju­bljanske Opere in baleta kot solo zborist, letos pa kot solist mariborske Opere v muzikalu Titanik.

Ivo Umek, dipl. ing. arh. Nekdanji dolgoletni direktor Založbe kaset in plošč RTV Slovenija. Kot urednik in producent je sodeloval pri izdaji vrste plošč različnih zvrsti glasbe. Je član strokovnih komisij na številnih glasbenih festivalih. Bil je član instrumentalist ansambla Bele vrane, še vedno igra pri ansamblu Šok in z veseljem zaigra s prijatelji v skupini Bubble ter na raznih prireditvah pri sv. Jožefu. Je član kluba Rotary-Barbara Celjska.

Specializant nevrologije, Andrej Gubenšek, po rodu Celjan, je leta 2004 maturiral na I. gimnaziji v Celju, smer Umetniška gimnazija. Za tem se je vpisal na Medicinsko fakulteto v Ljubljani in po zaključenem tretjem letniku še vzporedno na Akademijo za glasbo v Ljubljani. V času študija je sodeloval v raznih komornih zasedbah, ustanovil medicinsko študentsko komorno skupino Muzikoterapija ter pred kratkim prevzel vodenje zdravniške komorne skupine Pro Medico. Redno sodeluje kot solist zdravniškega orkestra Camerata Medica s katerim je prvič igral leta 2008 in sicer Mendelssohnov Koncert za violino in klavir (klavir je igrala Polona Maver), leto kasneje Tartinijev koncert za violino v g molu, pa kasneje Ciganske napeve Pabla Sarasate, Scherzo tarantelle skladatelja Henryka Wieniawskega, Vivaldijev koncert v a molu za dve violini in več krajših skladb za violino in orkester. Svoje glasbeno znanje je izpolnjeval na raznih poletnih šolah in seminarjih pri profesorjih:  Igor Ozim,  Wonji Kim Ozim, Joaquin Palomares, Margeritha Marseglia, Christos Polyzoides, Demetrius Polyzoides. Marca 2012 je z odliko diplomiral iz violine na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Monike Skalar.  Kulturno glasbeno soustvarjanje na “Jožefovem hribu” ga ob družbi prijateljev še posebej veseli. Od septembra 2017 pa ga ob vadenju in sicer dnevno spremlja hči Sofija.

Vokalna skupina »Fantje z Jožefovega hriba« je skupina fantov z Jožefovega hriba in okolice, vsi iz župnije Sv. Jožefa Celje, ki jim je dragocena lepa pesem in druženje. Sicer amaterji a z veliko dobre volje, so se ob mnogih prireditvah v okviru Doma sv. Jožef,  navdušili in združili v prepevanju ter prvič nastopili pred občinstvom ob martinovanju leta 2012.  Dobili smo veselje in zaživeli kot skupina v župniji in v okviru dejavnosti Doma sv. Jožef, kjer od takrat naprej kar redno skrbimo na različnih prireditvah za prepevanje, sami ali pa v sodelovanju z drugimi skupinami na hribu. Naš izbor pesmi je različen, v glavnem fantovske ljudske pa tudi narodne in domovinske ter seveda tudi kakšna nabožna ali pa umetna.  Program prilagajamo potrebam ob prireditvah. V skupini nas je ves ta čas osem, sicer pa želimo biti odprta zasedba. Vodi nas Primož Krt, v izdatno pomoč pa sta mu  tudi Andrej Gubenšek in Anja Kolman. Skupino sestavljamo: prvi tenor; Miha Lokovšek in Luka Kolman, drugi tenor; Urban Šajn in Aleš Logar, prvi bas; Andrej Gubenšek in Alen Tilinger ter drugi bas; Lovro Tacol in Domen Gobec.

 

 

Deli.