V praznično prijateljskem vzdušju

V Domu sv. Jožef praznovanje ob začetku novega leta vedno združimo z rednimi mesečnimi srečanji zaposlenih ob sredah pred prvim petkom.

Advent, čas pričakovanja, je v Domu namenjen pripravi na praznovanje božiča. V vsakem od štirih tednov adventa smo, tako zaposleni, kot stanovalci doma razmišljali o sebi, o odnosih, o tem kako doživljamo sebe in svoje poslanstvo. Razmišljanja je pripravila teologinja Vladimira Lukač.

S postavitvijo drevesc in jaslic smo se pripravili na praznovanje prvega svetega večera, ko smo s kadilom stopili v vsako sobo in tako praznovali rojstvo našega Odrešenika. Na enak način smo počastili tudi drugi sveti večer pred novim letom, ki je letos sovpadal s praznovanjem Svete Družine. S prepletanjem vezi med stanovalci, zaposlenimi in župnijo skušamo oblikovati skupnost, ki jo z ustanovitelji lazaristi utrjujemo tudi na srečanjih ob prvih sredah. 4. 1. 2018 smo zaposleni lahko prisluhnili povabilu božičnice, ki so jo prvič izvedli mladi iz župnije tik pred polnočno mašo. Pesem iz grl otroškega pevskega zbora je ganila tudi najbolj zakrknjena srca, glasovi pastirjev in svetih treh kraljev so nas nagovarjali k premisleku o našem odnosu do pomoči potrebnih, kralj Herod in sveta družina pa obudili sporočilo, da je Bog svojega Sina poslal med preproste ljudi. Še pred praznovanjem smo obiskali Muzej novejše zgodovine, kjer nas je po razstavi »Čim enotnejši, tem močnejši!« ob 90-letnici prihoda Mohorjeve družbe v Celje vodila dr. Marija Počivavšek. Pridružil se ji je tudi naš direktor g. Jože Planinšek, ki je hkrati predsednik Celjske Mohorjeve družbe. Praznovanje novega leta smo zaključili z družabnim večerom, kjer ni manjkalo niti kulturnih (zbor zaposlenih, violinist Andrej Gubenšek, plesalca Kristina Zvonar in Aljaž Planinšek), niti drugih navdihov.

Deli.