SVETA TROJICA

leto 24
št. 23
16. junij 2019


Razpored sv. maš

nedelja,16. junijSVETA TROJICA
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + Magda Jazbec

ponedeljek,17. junij, Rajner, samotar
maše: ob 8.00 – za razumevanje v družini
ob 18.30 – + Frančiška Romih

torek,18. junij, Marko in Marcelijan, mučenca
maše: ob 8.00 – + Vinko Gobec (ž. Šentjur)
ob 18.30 – + Jože Terbovc

sreda,19. junij, Nazarij, škof
maše: ob 8.00 – + Marija Počivavšek (ž. Šentjur)
ob 15.00 (Emina k.) – po namenu
ob 18.30 – + Ivan Jurjevčič

četrtek,20. junij, SVETO REŠNJE TELO IN KRI
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 18.30 – + Alojzij Kumberger (ob godu)

petek,21. junij – Alojzij Gonzaga, redovnik
maše: ob 8.00 – + Antonija Golob
ob 18.30 –+ Drago Žuža

sobota,22. junij – Pavlin iz Nole, škof
maše: ob 8.00 – + Terezija Žnidar (iz Doma)
ob 18.30 – + Slavica Arnšek

nedelja,23. junij12. nedelja med letom
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + Marta Ludvig


Spoštovani!

Ob prazniku Svetega Rešnjega Telesa
lepo vabljeni k sv. mašam tako zjutraj kot zvečer, saj je Telovo velik in zapovedan, pa tudi ljudski praznik, ki ga na poseben način zaznamuje TELOVSKA PROCESIJA v četrtek, ki jo imamo pri nas pred večerno mašo, ob 18.30. Združimo se v čim večjem številu in tako pokažimo svojo pripadnost Kristusu, ki želi biti med nami v vseh potrebah našega življenja! Pri procesiji bo, kot po navadi, sodelovala tudi Godba na pihala s Svetine. Vse vas vabimo, da se lepo zvrstimo v procesijo, kjer bomo vsi sodelovali.

Župnijski sodelavci in vsi, ki radi priskočite na pomoč, lepo vabljeni, da poskrbimo vse potrebno za procesijo, kot je postavitev oltarjev, ministriranje, prepevanje, nošnja neba, svetilk in bander. V četrtek začnemo s pripravljanjem in krašenjem okrog 16. ure.

Prvoobhajanci ste posebej povabljeni, da pridete v četrtek k procesiji, in to že nekoliko prej. S seboj prinesite kaj cvetnih listov v košaricah, da jih boste med procesijo v prvoobhajilnih haljicah posipavali pred posameznimi oltarji. Seveda ste k tej počastitvi povabljeni tudi drugi otroci, prav vsi veroučenci pa k procesiji in sv. maši na praznik, kar je ta teden namesto verouka.  

Pogovori o življenju in smrti
so na vrsti spet jutri, v ponedeljek, ob 17. uri, ko vas tudi z vašimi izkušnjami pričakujeta zdravnici; ga. Metka Klevišar in ga. Julka Žagar. Vabljeni v Jožefovo dvorano.

Molitvena skupina
ima svoje srečanje v sredo, 19. junija, ob 17. uri. Prvi del je v govorilnici Doma, drugi del pa v cerkvi.

Naši stanovalci gredo na romanje
v četrtek, 20. junija, in sicer v Ljubljano k Srcu Jezusovemu in na Gnidovčev grob. Člani Vincencijeve konference in vsi, ki jim radi priskočite na pomoč, povabljeni, da se pridružite. Kdor utegne, bo dobrodošla pomoč. Zbrali se bomo ob 9. dopoldne in krenili na pot, vrnili pa se bomo med drugo in tretjo uro popoldne.

Približuje se kresovanje,
z njim pa tudi srečelov. Vabljeni, da si že sedaj zabeležite ta termin, 24. junij. Z nami bodo letos Prifarski muzikanti. Povabljeni tudi k zbiranju dobitkov za srečelov, in seveda morda tudi k spodbudi koga ali kakšnega podjetja  k kakšnemu prispevku v namen prireditve, katere izkupiček bo spet namenjen sedaj že tretji uprizoritvi »Velikega odra sveta« letošnjo jesen. V recepciji si lahko vzamete posebno pismo, napisano v ta namen.

Postavljali bomo kres in pripravljali za kresovanje
vse, kar je treba, v petek, od 14. ure naprej. Lepo vabljeni zlasti možje in fantje, da uredimo vse potrebno, tako za kres kakor tudi za prireditev, klopi in drugo. Žene pa se boste domenile glede priprave srečelova, kdaj in kako. Lepo vabljeni k sodelovanju v čim večjem številu, da ne bo na ene padlo preveč. Seveda tudi vsi vabljeni k spodbudam in povabilom, da se nas bo na kresovanju zbralo čim več. Zadaj na mizici so na voljo plakati, ki jih izobesite na primerna mesta. Tudi plakati »Prifarskih muzikantov« bodo na voljo.

Sklep šolskega leta na orglarski šoli
bomo imeli tudi v petek, pri večerni maši, ko bodo pri njej spet sodelovali slušatelji. Povabljeni, da jim prisluhnemo.

Romarsko potovanje po Notranjski
je pred nami. Na pot, kot napovedano, gremo v soboto, 13. julija, ob 7. uri zjutraj. Osredotočili se bomo na izredno slikovite kraje  za Ljubljanskim barjem in tja do Bloške planote, maševali pa bomo to pot na Kureščku.  Prijavite se čim prej, cena prevoza in kosila je 35 EUR, da bomo lažje organizirali pot in uredili glede nakazil.

Poletni počitniški programi pri salezijancih na Hudinji,
ki se jih lahko udeležijo tudi otroci iz drugih župnij:

– Oratorij »Imaš moč« (spoznavanje Petra Klepca) za otroke od 5. leta dalje (letnik 2013!), vsak dan od 8.40 do 15. 20. Možno je tudi jutranje varstvo od 7 h dalje. Prvi teden oratorija je od 1. do 5. julija, drugi teden pa od 8. do 12. julija. Cena je 35 evrov. Prijave do 23. junija oz. do izpolnitve prostih mest na https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfhecQuRcDXm3XCEUnpIEX7DJYtbMXjvUlhR74xXLY4ruoheQ/viewform

Informacije: 051/677-925 (g. Mitja) ali na smc.celje@gmail.com.

– Počitniško varstvo za otroke od 6. do 13. leta starosti; od 15.-19.7., od 22.- 26.7. Varstvo bo vsak delovni dan od 7 h do 16 h. Prispevek 8 evrov/dan ali 35 evrov za ves teden (zajtrk, kosilo, varstvo in program). Prijave do petka pred začetkom tedna varstva.

Dobrodelni koncert za obnovo orgel v župnijski cerkvi sv. Cecilije je v petek, 21. junija, ob 19. uri v dvorani glasbene šole Celje, Slomškov trg 10. Nastopila bosta korejska pianistka Minae Kim in operni pevec Rok Ferenčak. Vstop je prost. 

Čiščenje in krašenje cerkveimate ta teden na skrbi verniki s Celestinove ulice in ulic ob njej. Bog povrni vsem, ki se potrudite, da je cerkev vedno čista in okrašena primerno liturgičnemu in letnemu času.

_____________________

Oznanila v juliju in avgustu bodo kot vsako leto na štirinajst dni, zato bodite pazljivi pri naročilih sv. maš.

Zadajmo si domovino na rame!!
24 ur molitve in posta za domovino bo letos od torka, 18. junija, od 18.30 ure, do srede, 19. junija, do 18.30 ure, ko bodo slovenski škofje v ljubljanski stolnici darovali zahvalno sveto mašo za domovino in se spomnili tudi 30. letnice demokracije v Sloveniji.

Osrednja 24-urna neprekinjena molitvena veriga bo v ljubljanski stolnici sv. Nikolaja. Pri njej bodo sodelovale različne katoliške organizacije, gibanja in skupnosti. Pridružimo se s svojo molitvijo.

Mesec junij je posvečen SrcuJezusovemu,
zato lepo povabljeni k sv. mašam tudi med tednom, ko prisluhnemo ‘vrtnicam’ in pri večerni maši tudi z litanijami počastimo SrceJezusovo.

 Vseslovensko srečanje posvečenih Jezusovemu in Marijinemu Srcu je v Brestanici, v soboto, 22. junija. Prične se ob 9.30 z rožnim vencem, ob 10 h sv. mašo daruje upokojeni celjski škof dr. Stanko Lipovšek, sledijo pa pričevanje, igrica o fatimskem dogajanju in litanije z obnovitvijo posvetitve. Srečanje je spominsko ob 20-letnici posvetitve in 100-letnici smrti fatimskega pastirčka-vidca Frančiška.

 

 

Deli.