SVETA TROJICA

leto 23
št. 22
27. maj 2018


razpored svetih maš

nedelja, 27. maj – SVETA TROJICA – Alojzij Grozde, mučenec – praznik prvega sv. obhajila
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + Neža Krivec, obl.

ponedeljek, 28. maj–Maksim Emonski, kof
maše: ob 8.00 –  + Ivan Cerjak (ž. Šentjur)
ob 18.30 –+ starši  in sestra Prevovnik

torek, 29. maj–Maksim Emonski, kof
maše: ob 8.00 –  po namenu
ob 18.30 –+ Vili Vodeb

sreda, 30. majKancijan in drugi oglejski mučenci
maše: ob 8.00 –  po namenu
ob 18.00 – molitev v čast sv. Jožefu
ob 18.30 – v zahvalo sv. Jožefu in za Božje varstvo

četrtek,31. maj– SV.REŠNJE TELO IN KRI – TELOVO
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 18.30 – Telovska procesija
– + družina Tolmajner in Planinc

petek,1. junij– Justin, mučenec
maše: ob 8.00 – + Ivan Cerjak (ž. Šentjur)
ob 18.30 – + Hilda Krajnc

sobota,2. junij – Erazem, škof
maše: ob 8.00 – po namenu darovalke
ob 18.30 – + Stanislava Pinter in + družine Pinter iz Jakoba/Šentjur

nedelja,3. junij– 9. nedelja med letom
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + Jože Arlič


Spoštovani!

Ob prazniku Svetega Rešnjega Telesa
lepo vabljeni k sv. mašam tako zjutraj kot zvečer, saj je Telovo velik in zapovedan, pa tudi ljudski praznik, ki ga na poseben način zaznamuje TELOVSKA PROCESIJA v četrtek, ki jo imamo pri nas pred večerno mašo, ob 18.30. Združimo se v čim večjem številu in tako pokažimo svojo pripadnost Kristusu, ki želi biti med nami v vseh potrebah našega življenja! Pri procesiji bo, kot po navadi, sodelovala tudi Godba na pihala s Svetine. Vse vas vabimo, da se lepo zvrstimo v procesijo, kjer bomo vsi sodelovali.

Župnijski sodelavci in vsi, ki radi priskočite na pomoč, lepo vabljeni, da poskrbimo vse potrebno za procesijo, kot je postavitev oltarjev, ministriranje, prepevanje, nošnja neba, svetilk in bander. V četrtek začnemo s pripravljanjem in krašenjem okrog 16. ure.

Prvoobhajanci ste posebej povabljeni, da pridete v četrtek k procesiji, in to že nekoliko prej. S seboj prinesite kaj cvetnih listov v košaricah, da jih boste med procesijo v prvoobhajilnih haljicah posipavali pred posameznimi oltarji. Seveda ste k tej počastitvi povabljeni tudi drugi otroci, prav vsi veroučenci pa k procesiji in sv. maši na praznik, kar je ta teden namesto verouka.  

Praznik prvega svetega obhajila
obhajamo v naši župniji danes pri sv. maši ob 10 h. Jezusa v sv. obhajilu prvič prejmejo Jakob, Lucas, Kaja in Nika. V petek so bili tudi prvič pri sv. spovedi. Čestitke prvoobhajancem in družinam!

Sreda pred prvim petkom
bo to pot malo drugačna, saj gremo z našimi zaposlenimi na malo daljše druženje že ob treh popoldne. Župljani, obiskovalci cerkve in stanovalci Doma pa ste vabljeni, da se pridružite molitveni skupini v cerkvi v sredo ob 18. uri pri skupnem češčenju s priprošnjo k sv. Jožefu in našim zavetnikom. Z zaposlenimi bomo imeli sveto mašo v Marijini kapeli celjske stolnice.

Barvne melodije je naslov razstave, ki jo pripravljamo v juniju in juliju. Slikar, gospod Jure Godec nam bo predstavil del svojega opusa v akrilni tehniki. Priložnostna prireditev in odprtje bo v petek zvečer, po večerni maši, ob 19.15 v avli našega Doma. Ob predstavitvi del nam bodo zapeli tudi Fantje z Jožefovega hriba. Vabljeni!

Farno romanje se bliža
in spet povabljeni nanj, da bo to res naš »farni dan«. Na pot krenemo v soboto, 9. junija, ob 9. uri izpred Doma sv. Jožef. Z avtobusom, lahko pa tudi s kolesi, če bi bil interes.  Peljali se bomo do Jakoba, potem pa, kdor bo želel, bo lahko šel peš od tam na Kalobje, drugi pa naprej z avtobusom ali kolesi. Ob 11. uri bomo imeli na Kalobju romarsko sveto mašo in nato okrepčilo. Popoldne se bomo z avtobusom podali naprej k sv. Ani na Babno goro, kjer bodo pete litanije, od tam pa v Planinškovo zidanico, kjer bomo v druženju sklenili dan in se okrog sedme ure zvečer spet vrnili domov.  Res lepo povabljeni v čim večjem številu, tudi kot družine, da bomo na tem romanju v čim večjem številu zbrani kot naše župnijsko in oltarno občestvo.  Vabljeni k prijavam čim prej, da bomo lahko zagotovili ustrezen prevoz. Prispevek bomo zbrali za stroške dneva kar na romanju.

Po končanem Dnevu odprtih vrat in srečanju starejših
iskrena hvala vsem, ki ste pri tem sodelovali, bodisi v programu, postrežbi ali pa pomoči pri stanovalcih in peki peciva. Dan je res lepo potekal, tako dopoldne kot popoldne in hvala Bogu je bilo tudi vreme ustrezno. Še posebej hvala Vincencijevi konferenci, ki vsako leto znova prevzame odločilni del pri srečanju starejših na Binkošti. Vsi se vedno znova, vsak po svoje res lepo izkažete.

Ob smrti in pogrebu mame Marije Planinšek
iskrena hvala za izražena sožalja, molitve, dobre misli, darovane maše in tolikim iz župnije, oltarnega občestva in Doma, tako stanovalcem kot zaposlenim, in  tudi za udeležbo na pogrebu ter pomoč pri peki in postrežbi. Fantom z Jožefovega hriba in Zboru zaposlenih iskrena hvala  za sodelovanje s petjem. Kakor je smrt vedno boleča in najlepše je, če je taka, tudi opogumlja. Pove nam naše medsebojne povezanosti, tako z odhajajočim kot tistimi, ki ostajamo. Za nas duhovnike pa je še posebej pomenljiva, ker se s smrtjo staršev nekako konča naša biološka družina in blagodejno je, ko človek ob tem začuti, kako vendarle ni brez družine. Hvala!

Prvi petek in prva sobota
Na prvi petek je dopoldne oz. po dogovoru obisk bolnikov in ostarelih župljanov na domu, zvečer pa opravimo pobožnost v čast Srcu Jezusovemu, hkrati pa tudi pričnemo junijsko pobožnost vrtnic. Na prvo soboto počastimo Srce Marijino.

Zaključek verouka je naslednjo nedeljo, 3. junija. Po drugi sv. maši boste veroučenci prejeli spričevala, družine veroučencev pa po maši vabimo še k prijateljskemu druženju v atrij.

Mesec junij je posvečen SrcuJezusovemu,zato lepo povabljeni k sv. mašam tudi med tednom, ko bomo prisluhnili ‘vrtnicam’ in z litanijami počastili SrceJezusovo. Letošnje ‘vrtnice’ – izbor duhovnih besedil – z naslovom »Bližajmo se Jezusovemu Srcu« je pripravil jezuit p. T. Podobnik.

Čiščenje in krašenje cerkveimate ta teden na skrbi verniki iz Zvodnega in Zagrada. Bog povrni vsem, ki se potrudite, da je cerkev vedno čista in okrašena primerno liturgičnemu času in letnemu času.

 

Deli.