Simpozij ob petdesetem jubileju revije Prijatelj

Enodnevno srečanje ob zlatem jubileju revije Prijatelj je z namenom, da bi se zaustavili ob poslanstvu, ki ga v vseh teh letih vrši med bolnimi, ostarelimi, invalidnimi in njihovimi prijatelji, hkrati pa da bi se spogledali z izzivi za prihodnost. Osredotočili se bomo na praznik revije in na njeno poslanstvo v preteklosti, danes in v prihodnje med bolnimi, invalidnimi in njihovimi svojci ter prijatelji. Srečanje je namenjeno vsem, ki se srečujete s Prijateljem, bodisi kot sodelavci, ki pišete prispevke, ste njegovi bralci, naročniki ali pa morda razmišljate o njem, ste ga veseli oziroma imate zanj tudi predloge in spodbude. Z dogodkom želimo opozoriti na revijo Prijatelj tudi širšo javnost, in sicer konkretno z dodatnimi izvodi po župnijah in ustanovah, pa tudi na idejni ravni in v duhu promocije za vse, ki ga morda še ne poznajo. Gradnja občutka za bolne, invalidne in ostarele je priložnost za človekovo osebno rast in njegovo duhovno napredovanje, česar smo potrebni vsi, saj nas vsakega po svoje življenje zaznamuje in nikoli ne vemo, kdaj se to lahko izrazi tudi močneje ali povsem določujoče. V tem duhu vidimo dogodek jubileja kot enega izmed nagovorov naše duhovno prosvetne dejavnosti v okviru programa Doma sv. Jožef in ima svoj izraz še posebej v naši reviji »Prijatelj«, ki jo urejamo in izdajamo v duhu karizme sv. Vincencija in v imenu Misijonske družbe lazaristov. Vabljeni torej zares vsi, ki so vam bolni, invalidni in ostareli blizu, tako na osebni kot na pastoralni in oznanjevalni ravni.


ob 9.45: predavanje nadškofa dr. Antona Stresa: »Prijatelj – izraz vincencijanske karizme in misijonske gorečnosti njegovih oblikovalcev«; predavanje generalnega tajnika Slovenske Karitas g. Cveta Uršiča: »Prijatelj – soočenje s sodobno stvarnostjo in prihodnostjo«. Sledi kratek pogovor ob razmišljanjih.

ob 11.30: priložnost za odmor in druženje

ob 12.00: okrogla miza – pogovor z uredniki: Janez Puhan CM, Jože Zupančič CM, Vlado Bizant CM, Roman Travar CM in Borut Pohar CM ter gost msgr. Franc Bole. Pogovor vodi zdravnica in publicistka na vozičku Metka Klevišar.

ob 14.00: skupno priložnostno kosilo

ob 15.00: molitveno bogoslužje v cerkvi

ob 15.30: slovesna zahvalna sveta maša – vodi nadškof Stanislav Zore, predsednik SŠK

Po maši priložnostna pogostitev in druženje


Dogodek je odlična priložnost za srečanje in izmenjavo idej vseh, ki si prizadevamo, da bi Prijatelj pri trpečih budil občutek medsebojne opore ter jim pomagal pri njihovem medsebojnem povezovanju in sprejemanje lastne življenjske poti

Deli.