Šesta velikonočna nedelja

leto 23
št. 18
6. maj 2018


razpored svetih maš

nedelja, 6. maj – šesta velikonočna
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – +  Marija Bukovec

ponedeljek, 7. maj–  Gizela, opatinja – prošnji dan
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 – + Robert Pernat

torek, 8. maj– Bonifacij, papež  – prošnji dan
maše: ob 8.00 – v čast sv. Jožefu za zdravje in blagoslov v družini sinov
ob 18.30 – + Vida Lokovšek, 1. obl.

sreda,9. maj– sv. Ludovika, soustanoviteljica HKL (sester usmiljenk) – prošnji dan
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 17.30 – češčenje v čast Sv.Jožefa
ob 18.30 -v čast sv. Ludoviki

četrtek,10. maj– GOSPODOV VNEBOHOD
maše: ob 8.00 – + iz družine Esih
ob 18.30 – + Breda Štanc (ob roj. d.)

petek,11. maj– Mamert, škof
maše: ob 8.00 – + Alojz Gajšek in sorodniki
ob 18.30 – + Fanika in Štefan Žnidaršič

sobota,12. maj– Leopold Mandić, redovnik; Pankracij, muč.
maše: ob 8.00 – + Hilda Krajnc iz Doma
ob 18.30 – + Ivan Jakopin, obl.

nedelja, 13. maj – sedma velikonočna
maše: ob 8.00 – za župljane in obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + Frančiška Romih
– + Kovačič in Hočevar


Spoštovani!

Prošnji dnevi,
tako imenujemo zadnje tri dni pred praznikom Gospodovega vnebohoda, so namenjeni molitvam za primerno vreme, dobro letino in na sploh posvetitvi človekovega dela. Vabljeni k sv. maši zjutraj ali zvečer! Namesto Marijinih litanij bomo te dni zmolili litanije vseh svetnikov, potem pa vsak ponedeljek  po maši, vse do zahvalne nedelje. – »Daj in ohrani sad zemlje. – Prosimo te, usliši nas!«

Praznik Gospodovega vnebohoda
obhajamo v četrtek, zato na ta dan še posebej vabljeni k jutranji ali večerni praznični sv. maši.

Spet kliče nas venčani maj – šmarnice
Otroke in odrasle lepo vabimo k majski pobožnosti šmarnic. Pri jutranji maši prisluhnemo šmarnicam p. B. Petauerja (‘Fatimska pastirčka nas učita živeti’), pri večerni pa ‘Pripovedim o Mariji’ Lojzeta Kozarja ml.. Obojno branje je prijetno in primerno tako odraslim kot otrokom. Pri večerni maši počastimo Marijo tudi z litanijami.                

                                PO MARIJI K JEZUSU!

Pogovori o življenju in smrti
tudi v pomladnem in poletnem času ne ponehajo, ker sta tako in življenje kakor smrt stalen del našega bivanja. Lepo vabljeni, tudi s svojimi razmišljanji, v ponedeljek v Jožefovo dvorano, kjer vas ob 17. uri čakata zdravnici ga. Metka Klevišar in ga. Julka Žagar.

Vincencijeva konferenca
ima svoje srečanje jutri, v ponedeljek, ob 17. uri. Vabljeni vsi člani, pogovorili se bomo o postorjenem in si zastavili nove naloge.

Tečaj nordijske hoje za starejše
bo v torek dopoldne z začetkom ob 9.30. pripravljata ga ga. Anja Gobec Voga, naša glavna sestra, in gdč. Darja Pungartnik, naša fizioterapevtka.  Če kdo želi, se lahko še danes ali jutri prijavi.

Tečaj priprave na krst
za starše in botre, ki nameravate krstiti svojega otroka, pa tečaja še nimate, bo spet v torek od 16. do 19. ure v Jožefovi dvorani. Vabljeni in opozorite koga, ki ga morda poznate in je pred krstom v družini!

Prva sreda je to pot zaradi praznikov teden dni kasneje. Lepo vabljeni v sredo od 17.30 naprej, ko se bomo pridružili redni molitveni skupini zaposleni Doma, stanovalci in drugi župljani ter obiskovalci naše cerkve k skupni molitvi za blagoslov našemu delu in poslanstvu. Priporočali se bomo za priprošnjo sv. Jožefu, počastili Marijo s petimi litanijami in se nato združili še pri sveti maši.

Praznik sv. Ludovike
soustanoviteljice Družbe Hčera Krščanske ljubezni oz. sester usmiljenk, je v sredo, 9. maja. Sestre že dolga leta delujejo tudi v naši župniji in Bog jim povrni za vse, kar storijo.

Pomlad v očeh slikarke je naslov razstave zelo ustvarjalne umetnice Marte Kunaver iz Ljubljane, ki jo bomo odprli v sredo po večerni maši, ob 19.15  v naši avli. Lepo vabljeni, da se po skupnem bogoslužju zberemo še v avli na priložnostni kratki prireditvi, kjer nas bo ob predstavitveni besedi nagovorila tudi pesem Zbora zaposlenih našega Doma.  Razstava bo na ogled do konca meseca maja.

V soboto gremo v Oglej,
na pot krenemo ob 6. uri zjutraj izpred Doma. Avtobus je poln, možna je še kakšna prijava na rezervo, če bi slučajno kdo odpovedal zadnji trenutek, kar se včasih zgodi. Lepo pa že povabljeni na našefarno romanje, ki bo letos v soboto,  9. junija, na Kalobje in okolico.  Lepo bo, če se ga bomo udeležili v čim večjem številu, tudi mladi in družine, zato ne gremo daleč in tudi cenovno je dostopno, za odrasle 15 EUR za otroke pa 10. Vključena sta tudi dva obroka hrane, se pravi po maši in nato še v popoldanskem druženju.  Skušajmo narediti ta dan zares lep in dogodek za čim več župljanov, zato povabljeni tudi k medsebojni spodbudi. Priložnost bo tudi za nekaj pešačenja, kdor bo želel ali pa tudi za kolesarjenje.  Zares lepo povabljeni in prijavite se čim prej.

Tradicionalna maše z motoristi na našem velikem dvorišču bo prihodnjo nedeljo ob 10. uri, kakor je že dolgoletna navada. Lepo vabljeni motoristi v čim večjem številu in seveda vsi k povabilu znancev, saj je to eno redkih srečanj, ki je povezano tudi z mašo.  Pevci in mladi ter ministranti  povabljeni k sodelovanju, oba zbora pojeta pri tej maši, povabljeni tudi Fantje z Jožefovega hriba, zjutraj pa bo ljudsko petje. Maša bo v primeru dežja v cerkvi, tako da srečanje ne odpade.

Bog povrni župnijskim sodelavcem, ki ste prvega maja – na praznik sv. Jožefa-delavca – zopet pomagali pri našem drugem letošnjem romarskem shodu in srečanju jubilantov okroglih obletnic porok!

Župnija bl.Antona Martina Slomška in Don Boskov center na Hudinji vabita na Shod Marije Pomočnice v nedeljo, 13. maja. Ob 14.30 bo molitvena ura, ob 15 h procesija Marije Pomočnice in nato slovesna sv. maša ter sprejem relikvij bl. Alojzija Grozdeta in blagoslov njegove podobe. Slovesnost bo vodil novomeški škof msgr. Andrej Glavan.

Čiščenje in krašenje cerkve
imate ta teden na skrbi verniki iz Dolarjeve in Bohoričeve ulice ter Ceste na Grad. Bog povrni vsem, ki se potrudite, da je cerkev vedno čista in okrašena primerno liturgičnemu času in letnemu času.

Deli.