PREPOVED OBISKOV – OBVESTILO

Svojcem naših stanovalcev in obiskovalcem Doma sv. Jožef

Spoštovani,

potem, ko smo v našem Domu  sorazmerno uspešno premagali obdobje gripe, tudi po vašem razumevanju popolne in potem delne omejitve obiskov, za kar smo vsem hvaležni  smo se znašli nemočni pred coronavirusom.

Iz ministrstva smo prejeli navodilo popolnega zaprtja Domov, kar je razumljivo, saj so v domovih najbolj ranljivi na to bolezen.  V posvetovanju z drugimi domovi in po navodilu našega zdravnika, ki je odločitev takole opredelil: »V skladu z navodili ministrstva, so do nadaljnjega obiski varovancev (stanovalcev) prepovedani. Ukrep je izveden zaradi zaščite varovancev ob pojavu nove epidemije (coronavirus). Ukrep je smiseln, saj bi epidemija v DSO imela za varovance katastrofalne posledice«.

Hudo nam je, vendar v skrbi za naše stanovalce moramo slediti navodilom, ki jih bomo tudi spremenili takoj, ko bodo ustrezne institucije podale drugačne navodila, mislimo še posebej na Urad varuha človekovih pravic.

V sled navodil bomo preprečili tudi prehajanje tako stanovalcev kakor gostov iz Marijine v Martino in Martine v Marijino hišo. Točilni pult v recepciji bo do nadaljnjega zaprt za vse obiskovalce Doma, enako valja tudi za vhod v glavno recepcijo. Udeleženci prireditev in obiskovalci duhovno prosvetne dejavnosti, Marijine hiše, lahko uporabljate le staro recepcijo in oba spodnja vhoda. Ne smete pa prehajati mimo kuhinje ali skozi avlo v kleti v Varstvo starejših – Martino hišo.

Stanovalcem  izhodov iz hiše ne moremo preprečiti, bomo jih pa prosili naj se jim, če je le mogoče, izognejo. Enako velja tudi za obisk nedeljske maše v cerkvi.

Informacije o stanovalcih, vaših svojcih, tam kjer z njimi ne morete neposredno komunicirati,  boste lahko med tednom  dobili kot doslej po telefonu  pri ambulantni sestri (059 073 808 ali 059 073 809) med 7. in 15. uro, v soboto in nedeljo pa pokličite na našo recepcijo (059 073 800) in vas bodo, kolikor bo le mogoče, povezali z odgovornim osebjem. Bodite pa brez skrbi, v primeru težav ali poslabšanja koga izmed vaših vas bo zagotovo poklicalo tudi naše odgovorno osebje.

Ukrep je najbolj boleč za stanovalce in vas, njihove svojce a verjemite, da tudi za nas ni enostaven. Ne poznamo problema in ne vemo kaj nas še čaka, zagotovo pa upamo, da se bodo stvari čimprej uredile.  Z medsebojnim razumevanjem, potrpljenjem in dobro voljo upamo, da bomo tudi ta izziv v naše skupno dobro nekako zmogli. Hvala vam in lepo pozdravljeni!

Jože Planinšek, dir. Doma s sodelavci

Celje, 6. marca 2020

Deli.