Peta velikonočna nedelja

 

Razpored svetih maš

 

nedelja, 29. april – peta velikonočna nedelja
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve

ob 10.00 – + Konrad in Vida Jeseničnik

 

ponedeljek, 30. april Jožef Cottolengo, redovni ustanovitelj

maše: ob 8.00  – po namenu

ob 18.30 – + Ignac Kramar, obl., in Stana

– + Ivan Vrečar, obl.

 

torek, 1. maj – SV. JOŽEF DELAVEC – praznik dela, d.p.d.

maše: ob 8.00 –  po namenu

ob 10.00 – + starši Perkovič in Grobin

ob 18.30 – + Primož Mikuš, Jože Dvoršek in Terezija

 

sreda, 2. maj Atanazij, škof in cerkveni učitelj – d.p.d.

maše: ob 8.00 – + Franc Podlinšek, starši, bratje in sestre

ob 15.00 (Emina k.): po namenu

ob 18.30 – + Ana Cafuta, obl.

 

četrtek, 3. maj Filip in Jakob ml., apostola

maše: ob 8.00 – + Milan, Ivan in Ivanka Ivanković ter + družine Atlija

ob 18.30 – + Robert Pernat

 

petek, 4. maj – Florijan, mučenec, zavetnik gasilcev

maše: ob 8.00 – po namenu

ob 18.30 – + Viktor Kodrnja in družina

 

sobota, 5. maj – Gotard, škof

maše: ob 8.00 – + Justina Pirkmajer (iz Doma)

ob 18.30 – + Jože Arlič

 

nedelja, 6. maj – šesta velikonočna
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve

ob 10.00 – +  Marija Bukovec

Romanje celjske dekanije k Mariji na Svetino
je že tradicionalno na dan 2. maja. Sv. mašo ob 11 h bo ob somaševanju drugih dekanijskih duhovnikov daroval g. Ivan Hrastnik, kaplan opatijsko-mestne župnije sv.Danijela. Sledilo bo družabno srečanje – ‘Tekmovanje v različnih panogah’ – med ekipami župnij celjske dekanije. Tekmovale bodo ekipe s petimi tekmovalci in tekmovalkami, ki bodo med igrami lahko tudi menjale sodelujoče. Poskrbljeno bo tudi za okrepčilo. Na Svetino lahko pridemo z avtomobili, mlajši in vsi, ki lahko hodite, pa ste vabljeni na peš romanje. Zbirno mesto je ob 8.30 na velikem parkirišču pri celjski železniški postaji. Lepo povabljeni na ta lep in koristen versko-družabno-športni dogodek!

 

Četrtek pred prvim petkom, prvi petek in prva sobota
Na prvi četrtek je pol ure pred mašo molitvena ura za duhovne poklice. Na prvi petek je obisk bolnikov in ostarelih župljanov na domu, zvečer pa z litanijami počastimo Srce Jezusovo. Na prvo soboto počastimo Srce Marijino. Lep povabljeni vse večere, saj hkrati  opravimo tudi šmarnično pobožnost.

 

Grozdetov recital

bomo z našimi mladimi, Fanti z Jožefovega hriba, Jožefinkami in Zborom zaposlenih ponovili v petek, 4. maja, zvečer ob 19. uri, po večerni maši v Don Boskovem centru na Hudinji. Vabljeni, če morda kdo še ni prisluhnil temu nagovorljivemu sporočilu in morda povabite še koga. Recital je v okviru duhovne priprave na sprejem relikvij.

 

Srečanje motoristov

napovedujemo za nedeljo, 13. maja, ob 10. uri, spet s sveto mašo na dvorišču. Srečanje bo ob vsakem vremenu. Povabite znane in prijatelje.

 

Verouk: Zaradi prvomajskih počitnic v ponedeljek ni verouka. Vse družine veroučencev prisrčno vabimo k šmarnični pobožnosti v maju.

 

Romanje v Oglej in okolico

je pred nami, in sicer v soboto, 12. maja. Lepo vabljeni k prijavam! Cena s kosilom vred je 40 evrov na osebo.

Shod Marije Pomočnice

Župnija bl.Antona Martina Slomška in Don Boskov center na Hudinji vabita na Shod Marije Pomočnice v nedeljo, 13. maja. Ob 14.30 bo molitvena ura, ob 15 h pa procesija Marije Pomočnice in slovesna sv. maša ter sprejem relikvij bl. Alojzija Grozdeta in blagoslov njegove podobe. Slovesnost bo vodil novomeški škof msgr. Andrej Glavan. Po slovesnosti sledi še bratsko druženje – agape.

 

Čiščenje in krašenje cerkve

imate ta teden na skrbi verniki iz Starih Selc in dela Popovičeve ulice.

Bog povrni vsem, ki se potrudite, da je cerkev vedno čista in okrašena primerno letnemu in liturgičnemu času!

* * * * *

Človek ubira mnoge poti v svojem življenju. Marsikaj pritegne njegovo pozornost, ga navduši za odločitev ali preprosto zapelje po svoji sledi. Ne­malokrat se zgodi, da človek pozneje obžaluje zgrešene poti, ker ga niso pripeljale do cilja, ki si ga je želel in ki so ga obetale.

»Po Mariji k Jezusu« je bila in je še vedno najbolj varna pot za srečno večnost. Ob letošnjih šmarnicah, namenjenih predvsem otrokom, bomo prisluhnili legendam in zgodbam, ki nam Marijo približajo na poseben način. »O Mariji nam bodo pripovedovali njeni starši, sosedje, znanci, pa tudi taki, ki so se mimogrede srečali z njo,« pravi avtor šmarnic Lojze Kozar ml. Vse pa samo z enim namenom: da bi nebeško Gospo čim bolje spoznali, se nav­dušili zanjo in jo posnemali.

Posnemanje bo seveda imelo svojevrsten izraz v konkretnostih našega življenja, saj ga živimo v drugačnih okoliščinah in med drugačnimi ljudmi. Vendar če bomo tudi mi, tako kot Marija, vedno pazljivo poslušali Božjo besedo in se v življenju ravnali po njej, kar pomeni vedno znova izgovarjali Marijin »zgodi se«, bomo ostali na dobri poti skozi vse življenje, ki nas gotovo pripelje k Jezusu v nebesa.

Blagoslovljen Marijin majnik ob šmarničnem branju …

iz spremne besedi k šmarnicam ‘Pripovedi o Mariji’

 

Deli.